שרון צונץ
כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-10-06 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
| ||
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך. | |
יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים. | |
לידה | יפו |
---|---|
מדינה | ישראל |
שרון צונץ היא פסיכולוגית ומדריכה המומחית בטיפול פסיכולוגי להורים, ילדים ומתבגרים, התפתחות הילד ואבחון קשיים נלווים, מרצה, סופרת, פובליציסטית, יועצת ואושיית תקשורת המוכרת מתוכניות הטלוויזיה כמו החיים הסודיים של בני 4/5 ועוד. ממייסדי עמותת אמפתיה לטיפול בהורות.
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]נולדה ביפו וגדלה בחולון ותל אביב, כילדה הצעירה במשפחה עם 4 ילדים, להורים שעלו ממצרים. במהלך השנים, המשפחה שכלה שניים מאחיה.[1]
צונץ סיימה את לימודיה התיכוניים בגימנסיה הרצליה במגמה סוציולוגית-כלכלית.
בשנת 1990, צונץ התגייסה לצה"ל ושובצה לתפקיד 'מאבחנת מחקר' בחיל האוויר.
קריירה
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 1992, סיימה את שרותה הצבאי והחלה ללמוד בחוג למדעי ההתנהגות באוניברסיטת 'בן-גוריון'. את התואר סיימה בהצטיינות יתרה. במהלך התואר התנדבה במסגרות חינוך וטיפול שונות, בחינוך המיוחד ובבית החולים הפסיכיאטרי בבאר שבע.
צונץ המשיכה ללמוד באוניברסיטת בן-גוריון גם את תארה השני. במקביל, עבדה כמדריכה באגף לדמוקרטיה במשרד החינוך. היא סיימה את התואר השני בפסיכולוגיה חינוכית בהצטיינות.
במהלך לימודיה לתואר השני, עבדה בבית החולים הפסיכיאטרי, השתתפה בפרויקט פר"ח, הייתה יועצת חינוכית בב"ס יסודי, ותירגלה קורסים שונים בפסיכולוגיה. בנוסף, עבדה צונץ כעוזרת הוראה במחלקה לחינוך ובמחלקה לעבודה-סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון בקורסים "תיאוריות אישיות", "פסיכולוגיה חברתית" ו"רווחה חברתית", אצל ד"ר אמדע אור וד"ר אריה גרומט.
עם סיום התואר השני, החלה ללמד קורסים בפסיכולוגיה לאנשי חינוך, מטפלים והורים במכללת זינמן/וינגייט, במכללת קיי ובמכללת לוינסקי. במקביל, התחילה וסיימה התמחות בפסיכולגיה חינוכית (צונץ בעלת 3 רישיונות ממשרד הבריאות לטיפול בתחום התמחותה).
במהלך ההתמחות וגם כפסיכולוגית מומחית השתלמה בשיטות טיפול שונות: בבליותרפיה, ביופידבק, CBT, מיינדפולנס, טיפול בחרום ולחץ, טיפול במשחק, טיפול בהורים והורות, חיזוק החוסן הנפשי, טיפול בטראומה ועוד.
קריירה מקצועית
[עריכת קוד מקור | עריכה]החל משנת 1998, צונץ עובדת כפסיכולוגית במערכת החינוך - בגנים, בתי ספר יסודיים ותיכונים, בחינוך הרגיל, בחינוך המיוחד ובחינוך הלא פורמלי. במחצית משנות ההתמחות שלה בפסיכולוגיה, עבדה צונץ בדימונה ובאר-שבע, ואת החצי השני סיימה בשפ"ח בגבעת-שמואל.
צונץ הייתה מדריכה בשפ"י (שרות פסיכולוגי ייעוצי) בתחום החינוך למיניות בריאה.
צונץ מפעילה מרכז פרטי לשרותי פסיכולוגיה ברמת השרון, מעבירה הרצאות וסדנאות להורים (גם במקום עבודתם) וצוותי חינוך, ומלמדת במכללות להכשרת מורים, מתי"אות ומרכזי פסג"ה. היא מוכרת על ידי משרד החינוך כמומחית לאבחון לקויות למידה. צונץ כתבה מספר מאמרים המיועדים להורים בנוגע לגידול וחינוך ילדים במגוון מצבים.
צונץ גם משתתפת בתוכניות טלוויזיה העוסקות בתחומי ההורות. את הקריירה הטלוויזיונית שלה החלה בערוץ הילדים עת נדרשה לתווך ולסייע להורים להסביר את 'אסון הכרמל'. מאז, התארחה במבחר תוכניות, אודות נושאים מגוונים, ובמיוחד בעתות חירום כמסבירת מצבי חרום להורים ולילדים.[2]
בנוסף, צונץ הנחתה תוכנית בוקר בשם "אספת הורים" עם קובי מחט, ליוותה את התוכנית "החיים הסודיים של בני 4/5", והשתתפה במשדרי שרות לציבור של תנובה, נורופן, רכבת ישראל, בייבילייף ועוד.
מזה כ-15 שנים, צונץ מלווה חברות הייטק בהרצאות להורים, סדנאות למנהלים, וזמינה לשרות פסיכולוגי חרומי וטיפול בטראומה גם דרך מקום העבודה.
במקביל, צונץ חברה בוועדות מקצועיות להתאמות בבחינות הבגרות, משרד החינוך.
ב-2006, מונתה לנהל את השרות הפסיכולוגי-חינוכי במועצה האזורית 'תמר'. בעבודה זו ניהלה צוות רב מקצועי מתחומי הטיפול - פסיכולוגיות, מרפאים בעיסוק, קלינאיות תקשורת, תרפיסטיות באומנות וטיפול משפחתי. צונץ ניהלה ופיתחה את השירות הפסיכולוגי-חינוכי במשך 8 שנים במועצה האזורית 'תמר'.
החל משנת 2016, צונץ מפתחת משחקי קופסה חינוכיים למשפחות ומטפלים. המשחקים מיועדים למגוון גילאים ומתמקדים בנושאים שונים כגון סף תסכול, קשב חזותי, הקניית מושגי יסוד כמותיים ואורייניים (מודעות פונולוגית), ידע כללי/טריוויה ועוד.
משנת 2014, צונץ מלווה סופרים לקוראים צעירים. 7 ספרי ילדים אשר אותם ליוותה פורסמו, כגון טביעת האצבע של אייל/נעם חורב, הגלימה שלי/טלי ורסנו אייסמן ועוד. במקביל, מדי שנה היא מעבירה סדנא בכנס הפסיכולוגים השנתי בנושאי חינוך למיניות בריאה מטעם הסתדרות הפסיכולוגים בישראל.
בשנת 2014 הקימה את 'מרכז שרון צונץ' ברמת השרון, בו עובד צוות טיפולי מגוון המסייע להורים, ילדים ומתבגרים במגוון קשיים - רגשיים, התנהגותיים, קשביים, חרום, טראומה, יחסי אחים, משמעת, קשיים וחרמות חברתיים, התפתחות מינית תקינה ועוד.
במקביל הייתה פסיכולוגית ורכזת מטעם העמותה לילדים בסיכון בגן לילדים על הרצף האוטיסטי (ASD). בשנת 2018, סיימה מסלול להדרכת פסיכולוגים צעירים בתחילת דרכם המקצועית.
בשנת 2019, החלו צילומי סדרת הטלוויזיה 'החיים הסודיים של בני 4 ו-5'. צונץ סייעה בבחירת התכנים וליוותה את ההורים סביב הסוגיות שעלו. התכנית ניקנתה על ידי חברת 'רשת', ובמוסדות לימוד רבים משתמשים בתכנים שלה כדי ללמוד על התפתחות וחינוך מיטיבים.
צונץ כתבה ספר חווייתי (המדריך להורות) יחד עם טלי ורסנו-אייסמן.
פעילות ציבורית
[עריכת קוד מקור | עריכה]צונץ מעורבת בפעילות ציבורית, ומקפידה בכל שנה להעביר גם הרצאות בהתנדבות להורים/סבים וצוותי חינוך, בנושאים כגון: קשיים רגשיים והתנהגותיים אצל ילדים, התמודדות עם מצבי לחץ ומשבר, חינוך למיניות בריאה, יחסי אחים, גלישה בטוחה באינטרנט ועוד.[3]
מאז 2020, צונץ חברה בוועד המייסד של עמותת 'אמפתיה', הפורום הפסיכולוגי לייעוץ הדרכה וטיפול להורים (ע"ר).
מדי פעם מנגישה ידע פסיכולוגי להורים דרך תשדירים.[4][5]
חיים אישיים
[עריכת קוד מקור | עריכה]מתגוררת בהרצליה, נשואה ואם לארבעה ילדים.
השכלה
- בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות (בהצטיינות יתרה).
- תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב (בהצטיינות). עבודת התזה שלה עסקה בחינוך לערכים דרך מקצועות הומניים הנלמדים בבתי הספר.
- לימודי תעודה בגישות טיפוליות שונות.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- אתר האינטרנט הרשמי של שרון צונץ
- שרון צונץ, ברשת החברתית פייסבוק
- שרון צונץ, ברשת החברתית אינסטגרם
- שרון צונץ, ברשת החברתית טיקטוק
- שרון צונץ, ברשת החברתית LinkedIn
- שרון צונץ, סרטונים בערוץ היוטיוב
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ סמדר שיר, "מי שאיבד אח ואחות מקבל פרופורציות", באתר ynet, 27 במרץ 2019
- ^ שרון צונץ - גמילה מחיתולים, סרטון בערוץ "משפחה פלוס", באתר יוטיוב (אורך: 03:10)
- ^ עדה אופיר, השעה שבה ילדים צריכים לחזור מבילוי, באתר ynet, 30 באפריל 2019
- ^ הפסיכולוגית שרון צונץ על הצבת גבולות בגיל הרך, סרטון בערוץ "שרון צונץ - פסיכולוגית חינוכית מומחית לאבחון וטיפול בילדים ונוער, הדרכת הורים", באתר יוטיוב (אורך: 01:21)
- ^ הפסיכולוגית שרון צונץ מתארחת בשבתרבות עם ירון אברהם. הדיון על מצבם הנפשי של הילדים, אלימות, חינוך, סרטון בערוץ "שרון צונץ - פסיכולוגית חינוכית מומחית לאבחון וטיפול בילדים ונוער, הדרכת הורים", באתר יוטיוב (אורך: 28:12)