רוחמה ארנברג
כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2025-07-05 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.
![]() |
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
| |
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך. | |
רוחמה ארנברג (נולדה בשנת 1957) היא ממונה תכנון קוריקולרי באגף מדעים במזכירות הפדגוגית במשרד החינוך הישראלי[1][2][3]. ארנברג בעלת תואר דוקטור בפיזיולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים[4] ומתמחה בפיתוח תוכניות לימודים ומשימות לטיפוח אוריינות מדעית-טכנולוגית במערכת החינוך.
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]השכלה
[עריכת קוד מקור | עריכה]ארנברג נולדה בתל אביב למשפחת פיקסלר. סיימה את לימודי התיכון בתיכון עירוני ג' תל אביב (בית ספר צייטלין) במגמה ביולוגית בשנת 1975.
במהלך השנים השלימה השכלה אקדמית נרחבת:
- 1980 - תואר ראשון בחינוך (B.Ed) בתחומי יהדות וביולוגיה, מכללה ירושלים
- 1984 - תואר שני במדעים (M.Sc) באימונולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן
- 1998 - תואר דוקטור (PhD) בפיזיולוגיה, בית הספר לרפואה, האוניברסיטה העברית בירושלים
קריירה מקצועית
[עריכת קוד מקור | עריכה]תחילת הקריירה
[עריכת קוד מקור | עריכה]ארנברג החלה את דרכה המקצועית בשנת 1976 בשירות לאומי, שם עסקה בטיפול והדרכת עיוורים בבית חינוך עיוורים בירושלים. בין השנים 1979-1985 לימדה מדעים בחטיבת הביניים בבית הספר כפר בתיה ברעננה.
במקביל לעבודתה בהוראה, החלה בקריירה אקדמית: בין השנים 1989-1993 הדריכה סטודנטים לרפואה במסגרת קורס פיזיולוגיה של בעלי חיים בבית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית.
ניהול ופיתוח חינוכי
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנים 1991-2000 כיהנה כמרכזת ומורה למדעים בחטיבת הביניים בבית הספר אפרתה בירושלים. במקביל המשיכה בהדרכה אקדמית: לימדה מיקרוביולוגיה (1993) ואימונולוגיה (1994-2002) בפקולטה למדעי הטבע במכללה ירושלים לבנות.
בין השנים 1999-2001 ניהלה מעבדת מחקר במכון הלב הדסה עין כרם בירושלים.
תפקידים בכירים במשרד החינוך
[עריכת קוד מקור | עריכה]משנת 2000 החלה ארנברג לכהן בתפקידים בכירים במערכת החינוך:
- 2000-2007 - ראש תחום מדע וטכנולוגיה ומורת מורים, מחוז ירושלים
- 2012-2025 - ממונה תכנון קוריקולרי באגף מדעים במזכירות הפדגוגית במשרד החינוך
במקביל, מאז שנת 2000 ועד היום מלמדת מדע וטכנולוגיה בחטיבת הביניים הרטמן בירושלים.
פיתוח תוכניות לימודים ומחקר
[עריכת קוד מקור | עריכה]ארנברג שותפה בפיתוח תוכניות לימודים ארציות במדע וטכנולוגיה:
- 2004-2005 - חברה בצוות כתיבה של משימות לטיפוח אוריינות מדעית-טכנולוגית בתחום מדעי החיים בחטיבת הביניים (משימות נוסח פיזא)
- 2005-2018 - חברת צוות במרכז *למדע* באוניברסיטת תל אביב, האחראי על השתלמויות, הדרכה וייעוץ בחינוך מדעי וטכנולוגי לבתי הספר היסודיים
- 2007-2011 - חברה בצוות באגף לתכניות לימודים במשרד החינוך לעדכון וכתיבת מסמך הסטנדרטים במדע וטכנולוגיה ליסודי וחטיבת ביניים
ארנברג כיהנה כרכזת הוועדה לעדכון תוכנית הלימודים במדע וטכנולוגיה לחטיבת הביניים, ואחראית על כתיבה ועדכון משימות לטיפוח אוריינות מדעית-טכנולוגית. ארנברג שותפה במאמר "70 שנות תוכניות לימודים במדעים במדינת ישראל – תמורות ושינויים בתוכניות הלימודים במדעים ביסודי ובחטיבת הביניים" יחד עם אורנה בן עטר[5]. כמו כן, פרסמה יחד עם יורם אורעד מאמר בנושא "מיומנויות בתכניות לימודים בעולם" בבלוג אגף מדעים במשרד החינוך[6].
חיים אישיים
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 1985 נישאה לגד ארנברג, שופט בבית משפט השלום בירושלים. לאחר נישואיה עברה להתגורר בירושלים. לארנברג חמישה ילדים ושבעה נכדים.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- תוכנית הלימודים במדע וטכנולוגיה לבית הספר היסודי - משרד החינוך
- תוכנית הלימודים במדע וטכנולוגיה לחטיבת הביניים - משרד החינוך
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ תוכנית הלימודים במדע וטכנולוגיה לבית הספר היסודי - משרד החינוך
- ^ תוכנית הלימודים במדע וטכנולוגיה לחטיבת הביניים - משרד החינוך
- ^ הוראה והערכה - חומרי למידה - משרד החינוך
- ^ רשימת בוגרים - האוניברסיטה העברית
- ^ 70 שנות תוכניות לימודים במדעים במדינת ישראל - מו"ט נט
- ^ מיומנויות בתכניות לימודים בעולם - בלוג אגף מדעים, נובמבר 2018