קפה סילו (ירושלים)

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-02-12 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

על דף זה נערכת הצבעת מחיקה בדף זה
הדיון וההצבעה לגבי המחיקה מתקיימים כעת. לפני ההצבעה מומלץ לקרוא את מדיניות המחיקה. נא לא להוריד הודעה זו, ולא לרוקן את העמוד מתוכן בזמן שההצבעה נערכת. עם זאת, אתם מוזמנים לשפר דף זה.
על דף זה נערכת הצבעת מחיקה בדף זה
הדיון וההצבעה לגבי המחיקה מתקיימים כעת. לפני ההצבעה מומלץ לקרוא את מדיניות המחיקה. נא לא להוריד הודעה זו, ולא לרוקן את העמוד מתוכן בזמן שההצבעה נערכת. עם זאת, אתם מוזמנים לשפר דף זה.
קפה סילו
מידע כללי
סוג בית קפה עריכת הנתון בוויקינתונים
כתובת דרך בית לחם 7 עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום ירושלים עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע על ההקמה
תקופת הבנייה ?–2019
תאריך פתיחה רשמי 2019 עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 31°45′48″N 35°13′27″E / 31.76338502503°N 35.224132109056°E / 31.76338502503; 35.224132109056
(למפת ירושלים רגילה)
 
קפה סילו
קפה סילו
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
ציור קיר בכניסה לקפה סילו מצד מערב
קפה סילו – מופע של מוזיקה קובנית וריקודים לטיניים

קפה סילו היה בית קפה ומסעדה בירושלים שהוקם בשנת 2019 בשלוש ממגורות אכסון (סילו), שמוגדרות כמבנים לשימור, ובחצר המקיפה אותן בדרך בית לחם 7, על הגבול בין שכונת בקעה לבין מתחם התחנה הראשונה. לצד הפעילות כקפה-מסעדה מתקיימים במקום גם מיזמים חברתיים וקהילתיים.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר שרכבות הפסיקו לנסוע בתוואי של הרכבת הישנה, פנתה הרשות לפיתוח ירושלים לרכבת ישראל, בהצעה להפוך את מבני תחנת הרכבת והשטח המקיף אותם למתחם תרבות ופנאי. בינואר 2011 החל פרויקט שימור מבני תחנת הרכבת וסביבתה. השטח, שסבל מהזנחה רבה, נוקה ושופץ. בסמוך למבנה התחנה נסלל פארק המסילה – שביל להולכי רגל ורוכבי אופניים שמשתמש במסילה ההיסטורית. במאי 2013 נחנך המתחם המשופץ כמתחם "התחנה הראשונה".

על גבול מתחם "התחנה הראשונה", אך בשטח נפרד ממנו (השייך לאיש העסקים רמי לוי), שבו היו שלוש ממגורות אכסון (סילו), הקים חנן מרס בשנת 2019 את בית הקפה סילו. חנן מרס (שבת זוגו היא מאיה לוי, מנהלת בית הספר לתיאטרון חזותי בירושלים), הוא רקדן, כוריאוגרף ומורה לתנועה, וגם בוגר המחזור השני של התוכנית ללימודי אמנות בקהילה במכללת שנקר.[1] מרס מפעיל את בית הקפה גם כבית עסק למטרות רווח, וגם כבית קפה חברתי, שמקדם מטרות קהילתיות.

עם אישור תוכניות בנייה על יד מתחם התחנה,[2] והתחלת הבנייה, קפה סילו, סגר את שעריו בספטמבר 2023. בית הקפה נועד היה לעבור ולהיפתח במיקום חדש, אך בסופו של דבר הבעלים החליטו שלא לפתוח אותו במקום אחר, והוא נסגר לצמיתות.

מיזמים חברתיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

המיזם החברתי הבולט ביותר שנערך במקום, בתקופת מגפת הקורונה בישראל, היה המיזם הקרוי "פעמיים כי טוב". במסגרת מיזם זה הוכנו מדי יום שלישי חבילות מזון שניתנו לנצרכים תחת הסיסמה "שלם.י כפי יכולתך".[3]

בנוסף, אורגנו במקום אירועים שונים, רובם (אך לא כולם) ללא-תשלום:[4]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קפה סילו בוויקישיתוף
חנן מרס - הבעלים של קפה סילו (2023)

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ פעמיים כי טוב: כשהקהילה מבשלת לנזקקים, באתר מכללת שנקר
  2. ^ קותי פונדמינסקי, למרות אלפי מתנגדים: אושרו שתי תכנית בנייה ליד מתחם התחנה ההיסטורי בירושלים, באתר mynet ירושלים, ‏22 באפריל 2022
  3. ^ היוזמה החברתית של קפה סילו: אוכל מוכן לכל מי שצריך – "משלמים כמה שיכולים", כל העיר (ירושלים), 24 באוגוסט 2020
  4. ^ הסקירה על סמך המידע המופיע באתר האינטרנט של קפה סילו.