ציון (יוסף) ברוך

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-01-06 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
על דף זה נערכת הצבעת מחיקה בדף זה
הדיון וההצבעה לגבי המחיקה מתקיימים כעת. לפני ההצבעה מומלץ לקרוא את מדיניות המחיקה. נא לא להוריד הודעה זו, ולא לרוקן את העמוד מתוכן בזמן שההצבעה נערכת. עם זאת, אתם מוזמנים לשפר דף זה.
על דף זה נערכת הצבעת מחיקה בדף זה
הדיון וההצבעה לגבי המחיקה מתקיימים כעת. לפני ההצבעה מומלץ לקרוא את מדיניות המחיקה. נא לא להוריד הודעה זו, ולא לרוקן את העמוד מתוכן בזמן שההצבעה נערכת. עם זאת, אתם מוזמנים לשפר דף זה.
ציון (יוסף) ברוך
לידה 25 במאי 1933
כ"ח באייר תרצ"ג
ירושלים, ישראל
פטירה 27 בנובמבר 2023 (בגיל 90)
י"ד בכסלו תשפ"ד
השכלה ישיבת שערי ציון עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק קבלן
השקפה דתית יהדות כורדיסטן
פרסים והוקרה יקיר ירושלים (2019) עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ציון ברוך (כ"ח באייר תרצ"ג, 25 במאי 1933י"ד בכסלו תשפ"ד, 27 בנובמבר 2023) היה קבלן בניין ואיש עסקים ישראלי, זוכה באות יקיר ירושלים. לאחר שחרור ירושלים השתתף בהפלת החומה שהפרידה בין מזרח העיר למערבה.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ציון ברוך נולד בשכונת נחלאות בירושלים. אביו, הרב שמואל ברוך, גם הוא יקיר ירושלים, היה ראש הקהילה הכורדית בעיר.

בצעירותו למד בישיבת שערי ציון בנחלת שבעה. עם פרוץ מלחמת העצמאות בשנת 1948, גויס לאספקת תחמושת ומזון, בין היתר עסק בהעמסת הסחורות על חמורים ועל פרדות, שעשו דרכם לעמדות צה"ל. אחרי המלחמה החל לעסוק בעבודות עפר. את חומרי הבניין שינע תחילה על גבי חמורים ומריצות, בהמשך בטנדר ולאחר מכן במשאית. לבסוף הקים חברה של טרקטורים ומשאיות להכנת תשתיות לבנייה.

ב-1967, עם שחרור ירושלים לאחר מלחמת ששת הימים, נקרא ציון עם כליו להפיל את החומה שבקצה רחוב ממילא, אשר הפרידה בין מערב העיר לבין העיר העתיקה ירושלים[1]. בנוסף, היה מבין הקבלנים שנקראו לרצף את רחבת הכותל המערבי. מאז עסקה החברה שבבעלותו בפיתוח ובהכנת תשתיות הקרקע לבניית שכונות בירושלים. כחלק מעיסוקו עסק בפיתוח שכונות ירושלים וסביבתה, עסק בפיתוח "יד קנדי" ו"יד צ'רצ'יל" וכן בפיתוח מאגרי הדלק לשעת חירום במורדות בית זית. הוא היה מסוללי הכניסה לעיר ירושלים וסלל, לצד חברת "סולל בונה", את סלילת שדרות בן-צבי. בנוסף פעל מחוץ לעיר, בין היתר בבניית העיר מעלה אדומים והיישוב מעלה אפרים.

בסוף שנות ה-80 רכש ושיפץ את וילה סלאמה עבור הרב עובדיה יוסף, ברחוב בלפור 2 בירושלים שבסוף לא הועברה לרב[2][3].

ציון ברוך שימש בהתנדבות כבורר ומיישב סכסוכים בענף הבנייה והקבלנות. הוא נבחר ליישב סכסוכים משפחתיים וליצור שלום בית בין בני זוג ומשפחות מכל העדות והקהילות בעיר. על כך, ועל שום תרומתו לפיתוח תשתיותיה של העיר ובנייתה הוענק לו אות "יקיר ירושלים" בשנת תשע"ט.

נפטר בגיל 90 בי"ד כסלו תשפ"ד, 27 בנובמבר 2023. הותיר אישה, חמישה ילדים, נכדים ונינים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ יקירי ירושלים לשנת תשע"ט
  2. ^ וילה עובדיה יוסף, כל העיר (ירושלים), 1 בספטמבר 1989
  3. ^ בית ב-1.6 מליון דולר, חדשות, 23 בינואר 1989