נמרוד ניר
כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2025-02-22 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.
![]() |
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
| |
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך. | |
![]() | |
לידה | 16 ביוני 1973 (בן 51) |
---|
נמרוד ניר (נולד ב-16 ביוני 1973) פסיכולוג פוליטי ישראלי, חוקר, עיתונאי ויועץ אסטרטגי העומד בראש מכון המחקר אגם לחקר החברה הישראלית[1].
מתגורר בשכונת התקווה בתל אביב.
תולדות חייו
[עריכת קוד מקור | עריכה]נמרוד ניר נולד למשפחה בעלת רקע בתחומי התקשורת, הפוליטיקה והביטחון בישראל. הוא בנה של אשת התקשורת, ג'ודי שלום ניר מוזס ונכדו של נח מוזס, מו"ל "ידיעות אחרונות". אביו הביולוגי, עמירם ניר, היה איש צבא, עיתונאי ויועץ ראש הממשלה לענייני טרור בינלאומי, ונהרג בתאונת מטוס במקסיקו ב-1988. עם מות אביו ונישואי אמו לפוליטיקאי סילבן שלום אומץ על ידו וגדל כבנו. בעברו חזר בתשובה ולמד בישיבה חרדית[2].
מילדותו נחשף לעולמות התקשורת והפוליטיקה. סיים תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בפסיכולוגיה חברתית, תואר שני, נוסף, במדעי המדינה.[דרוש מקור: יש להביא מקור ולציין את שם המוסד]
בשנת 2025 השלים את לימודי הדוקטורט שלו במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא חבר במעבדת PICR לחקר סכסוכים בין קבוצות ויישובם, ועמית מחקר במכון טרומן לקידום השלום. לאורך השנים מחקריו עסקו בהבנת תהליכי שינוי חברתי ועמדות ציבוריות, תוך שילוב תובנות מתחום הפסיכולוגיה עם פרספקטיבות סוציולוגיות. בין היתר, חקר את השפעת האירועים הפוליטיים והצבאיים במדינת ישראל על תחושות הביטחון, האמון והחוסן של החברה הישראלית.
בשנת 2023 ניר הקים את מכון המחקר אגם, מכון מחקר לחקר החברה הישראלית, מדיניות ציבורית, שיווק ומדעי הנתונים.
מחקרים מרכזיים
במחקריו מתמקד ניר רבות בהשפעת גורמים חברתיים ופסיכולוגיים על הקיטוב החברתי ועל יחסי יהודים-ערבים בישראל. מחקריו משלבים גישות מתחום הפסיכולוגיה החברתית, השיווק ומדעי הנתונים לניתוח מולטי-דיסיפלינרי של מגמות דעת קהל והשפעות תקשורתיות.
יחסי יהודים-ערבים בישראל
במסגרת מחקריו על קונפליקטים בין-קבוצתיים, בחן במחקריו לאורך השנים את היעילות של התערבויות פסיכולוגיות שונות בקידום תמיכה בשוויון בין יהודים וערבים והפחתת אלימות הדדית.
בנובמבר 2023 ניר בחן את עמדות הציבור הערבי בישראל כלפי זכותה של המדינה להגן על עצמה מול מתקפות חמאס. המחקר העלה כי 66% מערביי ישראל תומכים בזכותה של ישראל להגן על עצמה בפני חמאס וכ-80% מתנגדים למתקפת חמאס[3].
השפעה ציבורית ומדינית
ניר מסקר אירועים ודינמיקות גאופוליטיות מרחבי העולם, כותב עבור כלי תקשורת בינלאומיים, משתתף בפאנלים ודיונים ציבוריים, ומציג את מחקריו בתקשורת הישראלית. בנוסף, הוא משמש כיועץ אסטרטגי לגופים מסחריים ופוליטיים, יועץ אסטרטגי ופרסומאי ומרצה. לאורך השנים עבד עם מגוון מפלגות, אישים וגופים מסחריים בישראל.
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ נמרוד ניר, פסיכולוג פוליטי מהאוניברסיטה העברית, חוקר את הדינמיקה החברתית והרגשית שעוברת החברה הישראלית מאז פרוץ המלחמה ., באתר הגאון - בלוג בכל נושא אפשרי, 2024-12-30
- ^ נמרוד ניר: "חשבתי שלא אגיע לגיל 30", באתר mako, 2012-11-25
- ^ Guy, מחקר הצעירים הגדול: מה חושבים הצעירים בישראל על מצב המדינה?, באתר Agam Labs, 2024-04-03