נועה רווה
כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-07-29 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
| ||
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך. | |
נועה רווה (נולדה ב-2 ביולי 1978) היא אשת עסקים וסופרת העוסקת בנושאים פמיניסטיים. במשך כ 15 שנים עבדה במודיעין עסקי וניהול פרויקטים של תשתיות לאומיות. כיום היא מנהלת הסטודיו של האמנית מרים כבסה, בת זוגתה. ביחד הן בעלות הוצאת הספרים "מלכה" אותה הקימו ב-2024.
קורות חיים
[עריכת קוד מקור | עריכה]רווה היא ילידת ירושלים שהעבירה חלקים מילדותה בניו יורק וסן פרנסיסקו בעקבות עבודת אביה פרופסור עדי רווה. סבה מצד אביה, דב רבינוביץ' היה אתלט ישראלי.
בגיל 15 שיחקה רווה בתאטרון "החאן" בהצגה "הלילה וההר" ובגיל 16 היתה שדרנית של תוכנית נוער בקול ישראל. בגיל 17 ייצגה את התיכון שלה "בויאר" בכנס של משרד החינוך על מיניות בני נוער.
רווה סיימה בהצטיינות תואר ראשון באמנות רב תחומית ופילוסופיה יהודית באוניברסיטת תל אביב בשנת 2004. היא בעלת תואר שני במנהל עסקים, עם התמחות ביזמות ושיווק מהאוניברסיטה העברית בירושלים, שנת 2008.
ילדה שניים מילדיה בלידת בית פעילה. בשנת 2013 התנדבה בתנועה לחופש בחירה בלידה (שנקרא אז "נשים קוראות ללדת") בהפקת כנס זכויות נשים בלידה, הראשון בארץ ששיתף רופאות וצוות רפואי ממסדי מבתי חולים יחד עם מיילדות בית.
ב 2022 כתבה טור על מיניות באתר התקשורת הפמיניסטית פוליטיקלי קוראת. משנת 2018 ועד 2023 היתה בעלת בלוג בשם "האישה הפראית" שנקרא על ידי נשים ישראליות מ 31 מדינות בעולם.
רווה מתגוררת בתל אביב עם שלושת ילדיה ובת זוגתה הציירת והאמנית מרים כבסה.
"פרא אישה"
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 2024 רווה פרסמה את ספרה פרא אישה. בספר ביכורים סוער ומסעיר זה, אישה עוזבת יחסים ארוכי שנים עם גבר ויוצרת יחסים עמוקים, חושניים ושוויוניים, עם נשים. במרחב החדש הזה – עולם חדש נגלה.
פרא אישה אינו ממואר, בלוג או ספר שירה, אלא מיקס אפ חצוף שרוקח ז'אנרים מחדש. אופן הכתיבה כשלעצמו, מהווה קריאת תיגר ל"איך נכון״ ו"איך ראוי״ – לכתוב, להתנהג, לחשוב, לשכב. הספר בנוי קטעים קטעים, שמהווים כל אחד בפני עצמו צילום של רגע וכשנקראים יחד נתפרים לכדי רומן שלם ומהודק.
בכתיבה אינטליגנטית ורהוטה, נועה רווה מספרת לנו שיש אהבה אחרת ויש סקס אחר, ומצליחה בשפתה היצירתית והעכשווית להביאו לכאן. פרא אישה מציב מולנו מַרְאָה לאופן שבו העברית ממוגדרת, משקפת ומנציחה את הפטריארכיה. הספר מציע היקשרות חדשה עם השפה מתוך עמדה נשית עוצמתית, פגיעה, רכה, כנה ומגובשת.
בכתיבתה של רווה, הגוף הנשי הוא גיבור הסיפור – הגוף מכיל את הסדר ואי הסדר, הנקבה והזכר, הטבע והנס; עצם קיומו והבעת קולו, גם בצרחה וגם בלחישה, מהווה תקווה לאפשרות של שחרור ושינוי.
לקריאה נוספת
[עריכת קוד מקור | עריכה]- נועה רווה, פרא אישה, הוצאת "מלכה", מאי 2024.
- פרא אישה בחנות המגדלור.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- אורית מרלין-רוזנצוייג, "מרים כבסה התאהבה בנועה רווה שמוציאה ספר נועז על הזוגיות שלהן", לאישה + ynet, יולי 2024
- נועה רווה, "משתחררת מינית, נעה לעבר עונג ששם נשים במרכז", פוליטיקלי קוראת, אפריל 2022
- נועה רווה, "משתחררת מינית, לעבר משחקיות בסקס - ובעולם", פוליטיקלי קוראת, יולי 2022
- נטע הלפרין, "בלוג סיפורי המין הביסקסואליים "האישה הפראית" הוא גם לוהט וגם חכם", עיתון הארץ, מאי 2020