לדלג לתוכן

משה דבי

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-07-02 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 2.07.2024).
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 2.07.2024).

משה דבי הוא יועץ תקשורת, יועץ אסטרטגי ומנהל משברים; היו"ר והמייסד של קבוצת דבי, מקבוצות ייעוץ התקשורת הגדולות בישראל ופרשן פוליטי ומדיני. דבי שירת במשך כעשור במגזר הציבורי, מנהל את יחסי הציבור של חברות מהגדולות במשק והוביל קמפיינים זוכי פרסים.

תחילת הדרך המקצועית[עריכת קוד מקור | עריכה]

משה דבי
משה דבי
לידה 5 בספטמבר 1966 (גיל: 57)
תל אביב
מדינה ישראלישראל ישראל
השכלה

תואר שני (MBA) במנהל עסקים והתמחות בשיווק, במכללה למנהל תואר שני (MA) בפקולטה למדעי החברה, בתכנית ל"מדיניות ציבורית" והתמחות "תקציב ובקרה", באוניברסיטת ת"א

תואר ראשון (BA) בפקולטה למדעי החברה, בחוגים יחסים בינלאומיים, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, באוניברסיטה העברית בירושלים
מקצוע יועץ תקשורת, יועץ אסטרטגי, פרשן פוליטי
מספר צאצאים 2
https://debby.co.il/

דבי נולד בשכונת התקווה בתל אביב להורים ילידי עיראק ובגיל 4 עבר עם משפחתו לחולון. את דרכו המקצועית החל דבי בשנת 1994 כיועץ התקשורת של שרת העבודה והרווחה דאז, אורה נמיר ז"ל. בשנת 1996 עבר לשמש כראש הלשכה והדובר של ח"כ פרופ' שלמה בן עמי והיה חבר בצוות מדריד. בשנת 1999 התמנה דבי ליועץ התקשורת לשר לביטחון פנים, לאחר שח"כ בן עמי קיבל את התפקיד. במסגרת תפקיד זה שימש גם כחבר משלחת ישראל ודובר ראש המשלחת לשיחות השלום בקמפ-דיויד. בתקופה זו התרחשו גם אירועי אוקטובר 2000 והתמנה מפכ"ל חדש, שלמה אהרונישקי.

בנובמבר 2000, כאשר בן עמי מונה לשר החוץ במקומו של דוד לוי ז"ל, דבי ייעץ לו גם בתפקיד זה. במסגרת תפקידו היה חבר בצוות המצומצם לשיחות השלום; חבר ודובר משלחת ישראל לשיחות טאבה; השתתף במפגש הפסגה בשארם א-שיח עם נשיא ארה"ב, ביל קלינטון, ראש הממשלה אהוד ברק, נשיא מצרים חוסני מובארכ, מלך ירדן עבדאללה השני ויו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת. כמו כן שימש דבי כחבר ודובר משלחת ישראל לשיחות עם הפלסטינים בבסיס חיל האוויר "באולינג" בארה"ב, שבמהלכן הציג הנשיא קלינטון את "מתווה קלינטון" למזרח התיכון.

דבי המשיך לעבוד עם בן עמי גם לאחר סיום תפקידו כשר החוץ ובשנת 2002 התמנה ליועץ התקשורת של שר האוצר, סילבן שלום. בתפקידו זה הוא השתתף כחבר ודובר במשלחת ישראל לכנס הכלכלי של הבנק העולמי בוושינגטון וכן היה חבר ודובר משלחת ישראל לפגישות עם חברות דירוג האשראי ובתי ההשקעות בניו-יורק.

ב-2003, לאחר מינויה של ממשלת ישראל ה-30, התמנה שלום לשר החוץ ודבי חזר איתו למשרד אותו הכיר היטב. בקדנציה השנייה שלו כיועץ התקשורת של שר החוץ שימש דבי כחבר ודובר משלחת ישראל לעצרת האו"ם, לכנס הכלכלי בדאבוס ולשיחות האסוציאציה עם האיחוד האירופי בבריסל. כמו כן היה חבר בצוות ההסברה בנושא גדר ההפרדה והשתתף בשיחות המדיניות שקיים שר החוץ.

קבוצת דבי[עריכת קוד מקור | עריכה]

בנובמבר 2004 עבר דבי לשוק הפרטי והקים את חברת "דבי תקשורת", שהעניקה שירותי יחסי ציבור, דוברות, ניהול מוניטין וניהול משברים לחברות מובילות במשק.

בשנת 2012 הקים יחד עם הפרסומאי ואיש הקריאייטיב המוביל רון שלי את חברת Debby&Ron, שעוסקת בפרסום, מיתוג, בניית מוניטין, בניית מהלכי תוכן, גיבוש אסטרטגיית מיתוג מעסיק, ניהול נכסים דיגיטליים, רשתות חברתיות ודאטה.

כיום קבוצת דבי היא אחת מקבוצות ייעוץ התקשורת והפרסום הגדולות בישראל, עם מעל ל-100 לקוחות וכ-65 עובדים מתחומים שונים. הקבוצה מטפלת בלקוחות מכל התחומים במשק, והיא הנציגה הרשמית בישראל של Edelman, חברת תקשורת, ייעוץ ושיווק מהגדולות בעולם.

דבי משמש מדי פעם כפרשן פוליטי ומדיני במשדרי חדשות ותוכניות אקטואליה, בין היתר בפאנלים ותכניות חדשות 12 השונות.

פרסים[עריכת קוד מקור | עריכה]