מאה בקולנוע

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-09-15 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 15.09.23).
לוגו המגזין

מאה בקולנועאנגלית: 100inCinema) הוא מגזין קולנוע, טלוויזיה וגיימינג ישראלי עצמאי, שהוקם ב-2017 על-ידי רותם סופר. בתחילת דרכו, המגזין פעל במסגרת הרשת החברתית פייסבוק בלבד, וסיפק לקוראיו ביקורות, ידיעות ועדכונים שוטפים ופינות מיוחדות על סרטים – והכל תוך שמירה על היקף של עד מאה מילים.

עם צמיחתו, באוגוסט 2021 הוקם לכתב העת אתר רשמי במימון עצמי, אליו הצטרפו בהמשך גם כותבים.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-25 בנובמבר 2017 מגזין מאה בקולנוע נפתח לראשונה, עם הסלוגן "ידיעות, המלצות וביקורות – והכל בכמה מילים קולעות". בתחילת דרכו, התמקד מייסד המגזין, רותם סופר, בכתיבת על קולנוע בתמצות ובגובה העיניים, במטרה לתת לעוקבים מענה זריז ופשוט ביחס לטיבם של סרטים חדשים שעולים לאקרנים.

עם צמיחתו של האתר, כלל המאה מילים לפוסט אט-אט החל להשתנות ובהדרגה נכנסו ניתוחים מעמיקים ועשירים יותר – גם על סדרות טלוויזיה, סרטים מן העבר ואפילו משחקי-וידאו. קרוב לשנה אחרי פרסומו הראשוני, ידע המגזין פריצת דרך משמעותית עם פוסט שעלה בו לציון 15 שנים לסדרת הילדים והנוער הפיג'מות[1]. הפוסט זכה למאות אלפי חשיפות בפייסבוק, וכן שותף בין היתר בעמודים סטטוסים מצייצים, גדל כאן דור ונוספים. עוד באותו החודש, המגזין היה הראשון לדווח בישראל על מועד עליית העונה החמישית של סדרת המדע הבדיוני האנתולוגית מראה שחורה, והסרט האינטראקטיבי בנדרסנאץ'[2], שהקדים את עלייתה.

באוגוסט 2021, אחרי קרוב ליותר מארבע שנות פעילות בפייסבוק ובאינסטגרם, הוקם האתר הרשמי של מאה בקולנוע. לצד מקים המגזין רותם סופר, בוגר לימודי תואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה מאוניברסיטת תל אביב, הצטרפו ככותבים נוספים חבריו – בוגרי בית הספר גם הם – וכן מתחומים נוספים בתעשייה.

מטרתו העיקרית של המגזין היא לספק מידע אמין, נגיש וקולע לקהל הקוראים, באמצעות ידיעות, המלצות וביקורות שמתפרסמות בו באופן שוטף. בין הכתבות הבולטות והמובילות שפורסמו באתר מאז עלה לאוויר, ניתן למצוא את מצעד 10 הפרקים הגדולים בסדרה סיינפלד[3], מצעד 10 הפרקים הגדולים של חברים[4], ניתוח הסרט חייבים לדבר על קווין לרגל עשור לצאתו[5], 12 הסדרות המצופות ביותר ב-2022[6], וכן דיון בסדרה סופרמן ולויס והצלחתה בהצגת סיפור מקורי ומרענן אודות גיבור העל הפופולרי.

נכון לחודש מאי 2023, בין חברי קהילת המגזין נמנים כ-40,000 עוקבים ברשתות החברתיות השונות.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ מאה בקולנוע, 15 שנים לסדרה "הפיג'מות", באתר פייסבוק, ‏23 באוקטובר 2018
  2. ^ מאה בקולנוע, העונה החמישית של "מראה שחורה" תגיע לנטפליקס בדצמבר (2018), באתר מאה בקולנוע, ‏1 באוקטובר 2018
  3. ^ מורן שמעוני, "סיינפלד": 10 הפרקים הכי טובים בתולדות הסדרה, באתר מאה בקולנוע, ‏10 בינואר 2022
  4. ^ מורן שמעוני, "חברים": 10 הפרקים הכי טובים בתולדות הסדרה, באתר מאה בקולנוע, ‏21 במרץ 2022
  5. ^ ארי גילעד, עשור למקור הרוע: חייבים לדבר על "חייבים לדבר על קווין", באתר מאה בקולנוע, ‏25 בינואר 2022
  6. ^ מורן שמעוני, 12 הסדרות שאנחנו הכי מצפים להן ב-2022, באתר מאה בקולנוע, ‏19 בינואר 2022