יפעת לדר

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-08-26 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 26.08.2023).


שגיאות פרמטריות בתבנית:מקורות

פרמטרי חובה [ נושא ] חסרים

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

יפעת לדר (נולדה ב-15 באפריל 1981) היא אשת תקשורת, אשת חינוך ופעילה חברתית. כיום היא מלמדת באוניברסיטת ארסמוס ברוטרדם, הולנד.

רקע בעולם התקשורת בישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

יפעת גדלה והתחנכה בראשון לציון, ולמדה בגימנסיית גן נחום במגמת גרפיקה בעיר. את עניינה בעולם התקשורת החלה בגיל 16 כשהחלה לשדר בתחנת הרדיו 'רדיו לב המדינה' עם תחילת שידוריו בשנת 1997. היא שידרה במסגרות תוכניות הצעירים 'מחוץ לתחום' תחת הובלתם של רובי דרור ויקיר גרשוני, ויצרה את מדור 'פינת הקיטש האולטימטיבית', מדור שזכה להיות הראשון לקבל אישור להשמעות מוזיקה באנגלית בתחנה שהחלה כתחנה המשמיעה מוזיקה ישראלית בלבד.

בשנת 1999, התגייסה לצה"ל ושירתה לאורך כ-3.5 שנים בחיל הקשר, האלקטרוניקה, והמחשבים (כיום חיל הקשר והתיקשוב) כקצינת קשר מערכתי, אך במקביל גם התנדבה כעיתונאית בבטאון החיל. עם שיחרורה בתחילת 2003, החלה את לימודיה בבית הספר 'כותרת' במסלול משותף עם אוניברסיטת תל אביב. באוניברסיטה נשכרה לעבוד בשלוחת אוניברסיטת תל אביב, של ארגון הסטודנטים הבינלאומי 'הלל', וערכה את מגזין הארגון 'מה הסיפור שלך?' בשותפות עם רפאל ואזאנה.

בהמשך הקפיאה את לימודיה והחלה לעבוד כמנהלת אדמיניסטרטיבית והתקדמה לתפקיד הניהול האמנים והרפרטואר באתר iMusic, אתר הורדות מוזיקה ישראלית מבית נענע דיסק בצורה חוקית שהציג קטלוג רחב היקף של מיטב חברות התקליטים הישראליות ושל מגוון אמנים עצמאיים. בהמשך קיבלה תפקידי הפקה בחברת התקליטים נענע דיסק ובין היתר לקחה חלק בהפקת האלבומים '11א של ברי סחרוף ורע מוכיח, 'על המשמרת' של פורטיסחרוף, והפיקה בפועל את האלבום 'פרחי הרע' והמופע 'קברט בודלר' של מאור כהן, וכן את האלבום 'כן' של רם אוריון.

בשנת 2006 ובתמיכת מעבידה הקודם ניצן זעירא הקימה את 'תווית', משרד ייצוג אמנים בתחום במוסיקה, ביחד עם שותפיה: בן זוגה דאז, גיל הראל וחברתם עינב יעקובי. בשנתו הראשונה המשרד הציע שירותי הפקה, יח"צ ובוקינג לאמנים רבים, בינהם אפרת בן צור, רם אוריון, מלכת הפלקט ועוד. בהמשך צימצם המשרד את פעילותו בתחומי ההפקה ובוקינג והתפתח כמשרד המתמחה ביח"צ בתחומי התרבות ובידור, וליווה אמנים ישראלים מוכרים ואיכותיים כמו: שלישיית מה קשור, מופע הארנבות של דר' קספר, קובי מימון, רם אוריון, אבי נוסבאום, מיכל הקטנה, קוב, נמרוד הראל, שלומי קוריאט, מיטל דוהן, הפה והטלפיים, ועוד רבים ורבות. כמו גם ייצגה חברות שונות: האגודה הישראלית למדע בידיוני, בית הספר למוזיקה MUZIK, מועדון הדאנג'ן, חברת סברס ועוד. וייצגה אירועים של אמנים בינלאומיים כמו ג'ו בונומסה, להקת Gojira, סטיב וואי, ג'ים ג'פריס, בוקר טי ג'ונס, דווין דטאונסנד, ולהקת The sisters of mercy ועוד.

בשלהי שנת 2011, הוזמנה להכיר את דפני ליף ומובילים נוספים של מחאת האוהלים #J14, ובמהרה נרתמה יפעת להתנדב בתיאומים הלוגיסטיים ובייעוץ תקשורתי לכמה מהפעילויות במהלך 2012 ואף מונתה לתפקיד חברת וועדת הביקורת של הארגון החברתי של ליף, 'ישראל מחר'.

בשנת 2017, בשיתוף איש התקשורת השדרן סער גמזו, יזמה לדר את פרויקט שבט אחים ואחיות, אליו נרתמו גלגלצ וחברת התקליטים "הליקון". את מילות השיר כתב דורון מדלי ואת הלחן יצר עידן רייכל, להפקה של תומר בירן. בשיר השתתפו עשרות של זמרות וזמרים מהשורה הראשונה בישראל והוא זכה להשמעות וחיקויים רבים. על היוזמה קיבלה לדר את פרס מפקד גלי צה"ל למצוינות בשנת 2019.

מספר שנים מאוחר יותר, בשנת 2021, הוזמנה יפעת לייעץ לברק הרשקוביץ, ראש מטה ההסברה הלאומי למאבק בקורונה, ולמטה בנושאי הנגשת מידע על חיסונים והפחתת הססנות. זאת על בסיס מחקר שעשתה בשנת 2018 על אופי התקשורת בין פעילי בקבוצות פייסבוק בינלאומיות המוקדמות להפצת מידע נגד חיסונים. היא ליוותה את עבודת המטה עד לסוף 2021, ובשנת 2022 גם ייעצה בהתנדבות לעמותת 'מדעת', עמותת מדע ומידע למען בריאות המשפחה.

בשנת 2022 הקימה את משרד Leder Communication, משרד ייעוץ תקשורתי הממוקמם ברוטרדם, הולנד. המשרד מספק סדנאות אסטרטגיה תקשורתית לחברות אירופאיות, בין הגופים להם ייעצה הינה לחברת DOMO הבלגית, חברת EMG ההולנדית, ולקרן LCET של הפורום הכלכלי העולמי. במקביל נשכרה ע"י משרד יחסי הציבור הישראלי XMind המתמחה בסקטור ההייטק לייעץ לחברות ישראליות בין הגופים אותם ליוותה גם קרן BIRD, הקרן הדו-לאומית של ישראל וארה"ב לעידוד מחקר ופיתוח טכנולוגי. בין יתר פעילותיה בימים אלו, היא גם חברת ועד המנהלים של עמותת WODF, עמותה לתמיכה באלמנות ויתומים בטנזניה.

רקע אקדמי[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2007 שבה יפעת לספסל הלימודים על מנת לסיים את התואר הראשון שלה בעיתונות, בסוף שנת 2018, החלה יפעת ללמוד לתואר שני במסלול 'מדיה, תרבות וחברה' בפקולטה למדיה ותקשורת באוניברסיטת ארסמוס שברוטרדם, הולנד. במסגרת לימודיה ניהלה מספר פרויקטי מחקר, ובינהם פרוייקט המחקר שהוקדש להבנת אופי השיח והמסרים שנפוצים בקבוצות פייסבוק בינלאומיות של מתנגדי חיסונים, בנות מעל ל-10,000 אנשים. בשנת 2022, החלה יפעת ללמד קורסי תקשורת בבית הספר להיסטוריה, תרבות ותקשורת, המוכר כ- ESHCC, באוניברסיטת רוטרדם, שבהולנד.