לדלג לתוכן

טיוטה:מערך הכושר הקרבי

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-06-10 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 27.05.2024).
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 27.05.2024). עריכה - שיחה
מערך הכושר הקרבי
תג היחידה של מערך הכושר הקרבי
תג היחידה של מערך הכושר הקרבי
פרטים
בסיס האם מכון וינגייט
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 1947–הווה (כ־77 שנים)
נוצרה מתוך שירות האימון הגופני
פיקוד
יחידת אם זרוע היבשה
יחידות בת בה"ד 8

מערך הכושר הקרבי הוא מערך הכפוף למפקדת קצין חיל רגלים וצנחנים ראשי בזרוע היבשה ומהווה את הסמכות העליונה בצה"ל בתחומי הכושר הגופני והקרבי בצה"ל.[1] תפקידי המערך: אישור תוכניות אימונים להגברת הכושר ביחידות וביצוע בקרה על רמת הכושר הקרבי. אף שרוב הפעילות מתנהלת ביחידות קרביות, במהלך הכשרות ואימונים, עוסק מערך הכושר הקרבי גם באנשי הקבע. בראש המערך עומד מפקד בדרגת אלוף-משנה.[2]

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ארגוני המחתרת שפעלו בארץ ישראל לפני הכרזת העצמאות, הכשירו מתנדבים להגנה ושמירה על היישוב היהודי מפני ערביי ארץ ישראל באמצעות אימונים גופניים, מעבר מכשולים והתעמלות בוקר. ב-1948, לאחר שהוקם צבא הגנה לישראל ואורגנו יחידות הצבא השונות, מוקם המערך במחנה צריפין. לאחר שגדל, הועבר למיקומו הנוכחי במכון וינגייט.

תשעת תפקידי המערך הוגדרו בפקודת ההקמה של שירות האימון הגופני. בפקודה נקבע כי המערך יעסוק בהקניית כושר בסיסי לטירונים, שיקום פצועים, אחזקת מתקנים וציוד, וארגון תחרויות ומבחני כושר לכלל המשרתים.

ב-1976 גדל המערך ושמו שונה ל"מחלקת כושר קרבי". כעת קיבלה המחלקה אחריות גם על פיתוח מקצועות והכשרה לניווט בשטח, לימוד שחייה וירי לאחר מאמץ. אמן הלחימה אימי ליכטנפלד, מפתח שיטת קרב מגע, הוביל את התחום במחלקה במטרה להשתמש בה בקרבות פנים מול פנים.[2]

מחלקת כושר קרבי[עריכת קוד מקור | עריכה]

המחלקה מונה מאות קצינים וחיילים המפוזרים בין יחידות הצבא השונות. בין אלו מדריכי כושר קרבי, קציני אימון גופני (א"ג) ואנשי מילואים. מדי שנה, מקיימת מחלקת הכשירות הגופנית והקרבית, תחרויות ספורט בהשתתפות אלפי חיילים בהם אליפות צה"ל למפקדים ואליפות צה"ל לכושר קרבי. כמו כן, מארגנת המחלקה בחני כושר קרבי המהווים מבחן חובה להמשך הקידום כמפקד וכקצין לוחם. ישנה התמקדות מיוחדת בפרויקטים לאורח חיים בריא באמצעות קבוצות ריצה, אימוני אופניים ושחייה.[2]

גלריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]