טורבו דיגיטל

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-07-16 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 16.07.2023).
טורבו דיגיטל
פעילות 2015-הווה
תחום מימון המונים
שפה רשמית עברית
משרד ראשי רחוב יפו 224, ירושלים, ישראל
מקום פעילות ישראל, ארצות הברית, אירופה, ערב הסעודית, מקסיקו, הפיליפינים
מייסדים שולי סגל זלוטסקי
מנכ"ל שולי סגל זלוטסקי
אתר האינטרנט הרשמי של טורבו דיגיטל

טורבו דיגיטל היא חברה המתמקדת בגיוס תרומות לעמותות באמצעות מימון המונים באינטרנט.

היסטוריה ופעילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסוכנות נוסדה בשנת 2015 על ידי שולי סגל זלוטסקי במטרה לסייע במימון עמותות. העמותות הראשונות שהסתייעו בסוכנות היו קופת העיר בני ברק ועמותת זק"א. במהלך השנים הסוכנות פעלה לגיוס כספים בישראל, ארצות הברית, אירופה, ערב הסעודית, מקסיקו והפיליפינים[1], ועבדה בשיתוף פעולה עם עמותות המסייעות במימון טיפולים רפואיים לילדים[2][3]. בין השאר, הסוכנות שיתפה פעולה עם עמותת עזר מציון, חסדי נעמי, ערוץ 2000 וקול ברמה[4].

הצלחה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2020, פרסומת שהוציאה הסוכנות בשיתוף עם עמותת "מעט מן האור" דורגה במקום החמישי המדד הפרסומות של ynet ויוטיוב[5]. על פי נתוני הסוכנות, מדי שנה מגייסת העמותה כ-40 מיליון שקל[6], כשבשנת 2021 גייסה הסוכנות כ-57 מיליון[7][3], וב-2022 הגיעה לשיעור הצלחה של 98.7% בכלל הקמפיינים לגיוס המונים[1].

ביקורת[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-13 ביולי 2023 פורסם בתוכנית בתחקירים הדוקומנטרית של כאן 11, "זמן אמת", תחקיר אשר העביר ביקורת בין השאר על התנהלותה של טורבו דיגיטל ביצירת קמפיינים לגיוס תרומות למען טיפול רפואי בילדים בשיתוף עם מספר עמותות אשר הערימו קשיים בהעברת כספים לילדים החולים שהתפרסמו בקמפיינים, בשעה שרוב הכסף שנתרם הועבר בפועל לעמותות השונות ולסוכנות טורבו דיגיטל. על פי התחקיר, לעיתים הקמפיין לגיוס ההמונים המשיך לפעול ולהתפרסם גם לאחר מותו של הילד החולה[3].

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]