חגית יגודה

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-08-28 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
חגית יגודה
לידה 7 בספטמבר 1966 (בת 56)
על דף זה נערכת הצבעת מחיקה בדף זה
הדיון וההצבעה לגבי המחיקה מתקיימים כעת. לפני ההצבעה מומלץ לקרוא את מדיניות המחיקה. נא לא להוריד הודעה זו, ולא לרוקן את העמוד מתוכן בזמן שההצבעה נערכת. עם זאת, אתם מוזמנים לשפר דף זה.

חגית יגודה (נולדה ב-7 בספטמבר 1966) היא פעילת לגליזציה לצמח הקנאביס בישראל, פעילה למען קנאביס רפואי ומפתחת שיטות למיצויי קנאביס.[1]

היא השתתפה בניסוי הרפואי הראשון שנערך בישראל על מטופלי כימותרפיה חולי סרטן אשר בוצע בחשיש רפואי בבית החולים תל השומר בשנת 1987, לצורך בחינת היעילות על מטופלים אונקולוגים והקלה על מצבם, והיא היחידה אשר נותרה בחיים מקבוצת הניסויי שהכילה 25 מטופלים.[2]

מאבק שהובילה יגודה בשנת 2013 הוביל לקביעת דיון בוועדת הבריאות של הכנסת, בעקבותיה נקבע נוהל 106 של מטופלים בקנאביס רפואי במשרד הבריאות, אשר מתיר לחולים את השימוש בצמח תחת רישיון במדינת ישראל[3][4].

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

יגודה נולדה בעיר תל אביב, וגדלה בשכונת נווה מונסון, היא בת לניסים דקל, בוחן טנקי מרכבה ולגננת רחל דקל, ולה אח אחד.

את לימודי התיכון סיימה בבית הספר בנווה מונסון ביהוד, ולאחר מכן היא שירתה בחיל הקשר עד לשיחרורה מהצבא לאחר אבחנתה כחולה במחלת הסרטן מסוג הודג'קין, וזאת לאחר כשנתיים בהם לקח הליך האבחנה של הסרטן הנדיר, אשר תוקף בדרך כלל אנשים צעירים והידע אשר היה מצוי עליו בידי הרפואה עד אותה העת היה מצומצם ביותר.

לאור מחלתה השתתפה יגודה בניסוי הראשון בחשיש רפואי אשר התקיים בישראל, ובוצע על המשתתפים בו ללא ידיעתם [דרוש מקור: דרוש מקור לטענה על קיום מחקר רפואי בלי ידיעת הנחקרים], והייתה לחולה היחידה אשר שרדה את אותו הניסוי מתוך 25 החולים אשר השתתפו בו, ומהווה עדות לניסוי אשר בוצע ולהצלחתו בהקלה על אלו שקיבלו אותו, הגם אם בסופו של דבר נפטרו, ואף לטענתה היא הבריאה מן ההשתתפות באותו ניסויי.

היא הפסיקה את הכימותרפיה בגלל רגישות שפיתחה לנגזרות הכימותרפיה, ופנתה לטיפול התומך בחשיש רפואי בלבד. לאחר הטיפול בחשיש אובחנה רמיסיה מלאה והבראה מהמחלה.

בעקבות מחלתה היא החלה לעסוק בפעילות ציבורית למען הנגשת הטיפול בקנאביס לחולי סרטן, והיא פעילה ללגליזציה של צמח הקנאביס, ולאחר החלמתה בפעם השלישית בשנת 2013, החלה יגודה ללמוד את תחום רפואת הקנאביס באוניברסיטה העברית ובאר"ב, ואף פיתחה מנגנון מיצוי ייחודי לצמח הקנאביס אשר ממצה את החומרים הקנבואידים הפעילים בצמח באחוזי ריכוז גבוהים במיוחד, ובעיקר את נגזרותיו של ה-THC, cbd ו-CBN.

היא משמשת כיועצת לחוות לגידול קנאביס בישראל ושאר העולם, ומדריכה חולים אונקולוגיים למיצוי ושימוש בתפרחות הקנאביס אשר מספק להם משרד הבריאות תחת הרישיון.

היא מתגוררת במושב בת שלמה, נשואה לרון נתן, אשר גם הוא עוסק בתחום הקנאביס הרפואי ולה שני ילדים.

מחלת הסרטן וההשתתפות בניסויי[עריכת קוד מקור | עריכה]

בגיל 17.5 לקתה יגודה במחלת הסרטן מסוג הודג'קין, גידול ממאיר נדיר אשר תוקף בדרך כלל צעירים ומתפשט בבת אחת בכל הבלוטות בגוף.[4]

בעקבות המידע הרפואי הדל אשר היה מצוי באותה העת בידי הרפואה הקונבנציונלית, הייתה מחלה זאת בעלת פרוגנוזה שלילית וסיכויי החלמה נמוכים במיוחד.

מצבה הרפואי התדרדר ובמהלך טיפולי הכימותרפיה וההקרנות אותן עשתה, היא הייתה אחת מבין 25 חולים בישראל אשר השתתפו בלא ידיעתם בניסויו של פרופ' בן בסט, מנהל המערך האונקולוגי בבית החולים תל השומר, אשר בדק את יעילותו של החשיש הרפואי בהקלה על הסימפטומים אותם חשים המטופלים בעקבות הטיפול האינטנסיבי אותו הם עוברים.[5]

למעשה, יגודה היא השורדת היחידה מבין קבוצת הניסוי שנותרה להעיד על יעילות הטיפול.

לאור העובדה שיגודה פיתחה רגישות לנגזרת הטיפול הכימותרפי אשר הייתה מקובלת בפרוטוקול הטיפול במחלה באותה העת, לא נותר לרפואה אלא לנפק לה את הטיפול בקנאביס רפואי כטיפול פליאטיבי התומך במצבה.

על אף הפסקת הטיפולים הקונבנציונלים ולטענתה בהמשך לשימוש אשר אושר לה בחשיש רפואי חלה רימיסיה במחלתה, עד להבראתה ממנה בפעם הראשונה.

בשנת 1995 אובחנה יגודה כחולה במחלת הסרטן בפעם השנייה, אז הותאמה לה נגזרת כימותרפית ייחודית אשר גרמה להחלמתה.

בשנת 2013 אובחנה יגודה בפעם השלישית כחולה במחלה, ואז החלה את פעילותה הציבורית לאור דרישתה שלא להיות מטופלת בטיפולים כימיים, אלא במיצויי קנאביס[4], דרישה אשר נדחתה והובילה לשביתת הרעב אשר פתחה מול ביתה של שרת הבריאות.

בשנים האחרונות מצויה מחלתה של יגודה בפעם השלישית ברימיסיה והיא מוגדרת כחולה כרונית.

פעילות חברתית וציבורית[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2013 בעקבות הפעם השלישית בה אובחנה אצל יגודה מחלת הסרטן ובעקבות ניסיון העבר, היא סירבה להתחיל טיפולים כימיים במחלה ודרשה להיות מטופלת באמצעות מיצוי צמח הקנאביס,[6] אך דרישתה נדחתה בעקבות העדר נוהל ברור להסדרת השימוש בקנאביס רפואי באותה העת, שכן עד אז היו כמה עשרות מטופלים בישראל בקנאביס רפואי בלבד.

בעקבות החלטה זאת החליטה יגודה לפתוח במחאה מול ביתה של שרת הבריאות יעל גרמן,[7][8] ובמסגרת המחאה קבוצה של מוחים (שכללה גם את יגודה) שבתה רעב במאהל מול ביתה של שרת הבריאות עד שדרישתה לקבלת הטיפול בקנאביס רפואי אושרה.[9]

עקב מחאתה הוזמנה יגודה לדיון בפני ועדת הבריאות של הכנסת. הייתה זו הפעם הראשונה בה הגיעה חולה מתוך מטרה להציג את עמדת המטופלים הזקוקים לטיפול בקנאביס רפואי, עמדה שעד אז יוצגה בפני הוועדה רק על ידי ידוענים כמו אברי גלעד, או חברי הכנסת עצמם.

בעקבות פעילותה שכללה מחאה, הופעה בפני וועדת הבריאות, כמו גם הלך הרוח הציבורי אשר היה באותה התקופה, התווה משרד הבריאות את נוהל 106 לטיפול בחולים הנזקקים לקנאביס רפואי ואופן אספקתו, ואף ביטל את דרישתו להתלות את הקנאביס הרפואי בעבור חולים אונקולוגיים בטיפולי כימותרפיה פעילים.

מאז פועלת יגודה בוועדות הכנסת השונות למען קידום הלגליזציה[10] לצמח הקנאביס ומשתתפת בהפקת המחאות המתקיימות בנושא מעת לעת.[11][12][13][14][15][16]

היא פעילה למען זכויותיהם הרפואיות של החולים בפני גורמי הממשל[17][18][19][20][21]ואף מקדמת את הטיפול במיצוי צמח הקנאביס בשיטה אשר פיתחה, שיטת Feco אשר מקודמת על ידי מספר חוות קנאביס ברחבי העולם.[22][23]

קנאביס רפואי[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2013 יגודה למדה קורס קנאביס בבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים. לאחר מכן היא המשיכה ללמוד את תחום הקנאביס בארצות הברית.

במסגרת לימודיה ובעקבות ניסיון במיצויי קנאביס אשר צברה במרוצת השנים, פיתחה יגודה שיטת מיצוי לקנאביס בשם Feco - full extract cannabis oil,[24] אשר ממצה את הקנבואידים הפעילים בצמח הקנאביס לאחוזי מיצוי גבוהים מאוד.[25]

את השיטה שפיתחה היא משווקת יחד עם בעלה רון באמצעות העסק שהקימה, קאנהיגודה.[26][27]

מעת לעת היא מרצה בכנסים בתחום הקנאביס הרפואי, על מצויי קנאביס והטיפול בו. [28][29][5][30]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ עמוד הצינור בטיקטוק., אי אפשר להישאר אדישים- חגית יגודה בועדת הבריאות של הכנסת, 2023, באתר Tiktok
  2. ^ אולגה רזניק וליאת זנד, "זו המלחמה היומיומית שלי - או אני או הסרטן", באתר ynet, 6 במאי 2021
  3. ^ 103FM - גבי גזית, באתר 103FM - האזנה לרדיו און ליין
  4. ^ 1 2 3 חגית יגודה, ‏"אמרתי לרופא שאני לא מוכנה יותר לכימותרפיה. הוא אמר לי 'אין בעיה, אני מכבד את הרצון שלך למות'", באתר ‏מאקו‏‏, ‏15 בנובמבר 2022‏
  5. ^ 1 2 חגי פיינשטיין הגיב, "הקנביס הציל את חיי", ‏2019-10-24
  6. ^ באוהל מול הכנסת: “או שישחררו לנו את הצמח או שנמות”, באתר מגזין קנאביס
  7. ^ שביתת רעב מול ביתה של שרת הבריאות: “יעל גרמן, תצילי אותי”, באתר מגזין קנאביס
  8. ^ מסורבי קנאביס רפואי: "נשבות עד שמישהו ימות", באתר www.yediot.co.il
  9. ^ שלומי, מתנחלים מול ביתה של שרת הבריאות, באתר ביקורות קנאביס שלומי סנדק, ‏2019-01-27
  10. ^ Mixcloud, www.mixcloud.com
  11. ^ מהומה בוועדת הבריאות של הכנסת בדיון על פיילוט רפורמת הקנאביס הרפואי, באתר איגוד רופאי הריאות הציבור בישראל
  12. ^ מצלמים לגליזציה – סטלנים מצייצים, באתר קאנה, ‏2016-01-27
  13. ^ N12 - "עלויות מטורפות": עדויות מטופלי הקנאביס וההחלטה שעולה..., באתר N12, ‏2021-11-18
  14. ^ שלומי, מתגברים על הפחד!, באתר ביקורות קנאביס שלומי סנדק, ‏2019-01-27
  15. ^ המטופלים כועסים: מי בחר את הנציגים לשיחות מול משה”ב., באתר מגזין קנאביס, ‏1/1/2019
  16. ^ גינון גרילה: שותלים גראס בכיכר רבין, באתר מגזין קנאביס, ‏20/11/2013
  17. ^ בחרה בחיים: סיפורה של פעילת הקנאביס חגית יגודה » obiter - אוביטר, ‏2021-01-26
  18. ^ דפנה איזברוך, למרות התנגדות האוצר: פטור ממע"מ על כל התרופות שאינן בסל הבריאות אושר לקריאה ראשונה, באתר דבר העובדים בארץ ישראל, ‏2023-03-22
  19. ^ מחדל אספקת הקנאביס: "אני לא יכולה לישון או לנשום מכאב - והם אומרים 'אין מה לעשות, את צריכה לחכות'", באתר המקום הכי חם, ‏2019-03-31
  20. ^ יור איגוד השמאים: להכריז על אזור הערבה כשטח סגור לגידול קנאביס, באתר פורטל חקלאות טבע וסביבה
  21. ^ בעקבות החלטת היק"ר: "הולכים לשביתת רעב אם לא יציעו לנו פתרונות", באתר mako, ‏2023-02-07
  22. ^ What is F.E.C.O. Cannabis Oil?, ohio-marijuana-card, ‏2019-12-26 (באנגלית)
  23. ^ James Baker, Full Extract Cannabis Oil (FECO) - A Guide, AltMed, ‏2021-07-08 (ב־Australian English)
  24. ^ FECO, RSO, and What You Need to Know, Magical Brands (באנגלית)
  25. ^ חגית יגודה במחפשים כיוון, יום שבת, 29 באוקטובר, 2022 | 102FM, באתר 102fm.co.il
  26. ^ הסיפור שלנו, באתר קאנה יגודה
  27. ^ המוצרים של חגית יגודה בטבעי, באתר BizmakeBiz
  28. ^ Layer Branding LTD, The Big Medical Bang - Cannabis Reform In Israel - Wednesday, January 23 at 9:30AM, Media Central, ‏2019-01-17 (ב־American English)
  29. ^ Redakce, Boj s rakovinou i předsudky, Magazín Konopí, ‏2023-04-13 (ב־)
  30. ^ ערב עיון בנושא: רפורמת הקנאביס הרפואי בישראל, באתר המדרשה להשתלמות עורכי דין