דריסת הילדה רחל שבי
כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-05-06 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
| ||
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך. | |
ב-25 בספטמבר 1967, בשעת בוקר לפני תחילת בית הספר, נוני מוזס בן ה-14 ואביו נח נכנסו למכונית השברולט של המשפחה יחד עם שניים מחבריו ללימודים של נוני. הנער נוני ביקש מאביו לנהוג במכונית ואביו הסכים. מסלול הנסיעה היה קצר, מבית המשפחה בשיכון ותיקים ברמת גן ועד לבית ספרו, בנתיב שאורכו פחות מקילומטר.
זמן קצר לאחר שהחל בנסיעתו, מסיבה שאינה ברורה, נוני סטה שמאלה בפתאומיות, עלה על המדרכה ודרס למוות את הילדה רחל שבי בת ה-9 שהייתה בדרכה אל בית הספר היסודי ניצנים.[1][2] אותו בית ספר שמוזס למד בו בילדותו.
ההליך המשפטי היה מהיר. נוני ואביו הועמדו לדין יחד, אך רק האב נענש. כתב האישום המקורי ייחס לו גרימת מוות ברשלנות. אביה של הילדה, יוסף שבי, עתר לבג"ץ ודרש להחמיר את סעיף האישום בנימוק שמערכת אכיפת החוק הקלה עם מר נח מוזס באופן בלתי מתקבל על הדעת עקב מעמדו.
"לא ייתכן כי דינו של אדם כמו מר נ' מוזס יהא שונה מדינו של כל אדם אחר, ולא ייתכן להפלות בין נאשם לנאשם רק משום שמעמדו החברתי של האחד הוא רם ביותר מבחינה ציבורית"
לאחר עתירתו סעיף האישום הוחמר, אבל העונש שנגזר על נח היה קל. בדצמבר 1967 נח נשלח לשנת מאסר בכלא מעשיהו ורישיון הנהיגה שלו נשלל ל-5 שנים. היועץ המשפטי לממשלה, משה בן זאב, ערער על קלות העונש אבל חזר בו לאחר מספר שבועות.[3] העיתונות סיקרה את המשפט בתמציתיות ולא סיפקה הסברים להתקפלות של ראש התביעה.
במאי 1968, לאחר כ-5 חודשי מאסר, השתחרר נח מהכלא בעזרת הנשיא זלמן שזר שקיצר את עונשו.[4] לימים שם הרחוב בו נדרסה רחל שבי למוות, שונה לשם "נח מוזס". משפחת שבי שלא יכלה להמשיך להתמודד עם עלבון זה והכאב המתמשך, עזבה את הארץ.
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- ^ בת 10 נהרגה בתאונת דרכים, מעריב, 26 בספטמבר 1967
- ^ אב דורש להחמיר בסעיף נגד אדם שדרס בתו למות, מעריב, 6 בנובמבר 1967
- ^ בוטל הערעור על קלות העונש לנח מוזס
- ^ נח מוזס שוחרר ממאסר, מעריב, 4 ביוני 1968