נחמה שאקי

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-03-29 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 30.03.2024).
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 30.03.2024).


שגיאות פרמטריות בתבנית:סופר

פרמטרים [ תפקידים בולטים ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

נחמה שאקי
לידה 3 ביוני 1946 (גיל: 77)
מצרים
עיסוק מרצה, סופרת
מקום לימודים צרפת
שפות היצירה עברית, אנגלית (פניני תורה)

נחמה שאקי (נולדה ב-3 ביוני 1946, תש"ו במצרים) היא יו״ר המכון לחקר המשפחה וחברה בנשיאות "אמונה", מרצה בארץ ובחו״ל, חוקרת, מורה רוחנית, אשת עסקים מצליחה, ובעלת פטנט בינלאומי ישראלית.

ב-2023 הוציאה לאור את ספרה תפילה בפרשה - המשלב תפילות עם פרשת השבוע, המשקף את עיסוקה העמוק של נחמה באמונה ובמסורת. בנוסף, היא מחברת פניני תורה – פרשנות שבועית לדברי תורה על פרשות השבוע המתורגמים גם לאנגלית בעולם. שאקי, מוכרת בזכות פעילותה הרב-תחומית הענפה בתחום היהדות, תרומתה לחינוך ולהפצת היהדות, וחדשנותה בתחום הטכנולוגיה.

נולדה למשפחה ממצרים שעלתה לישראל, שאקי גדלה בתל אביב ולמדה באוניברסיטת סורבון לסטודנטים זרים בפריז, צרפת. חוויותיה בצרפת העמיקו את קשרה ליהדות ולעם ישראל. במהלך חייה, פיתחה פטנט בינלאומי. שאקי מקדישה את זמנה לפעילות ציבורית של הרצאות בתחום היהדות ללא מטרות רווח. בנוסף, הקדישה עצמה להדרכת נוער. היא נישאה לפרופ׳ אבנר חי שאקי (ע״ה), פרופ׳ למשפטים באוניברסיטת תל אביב שכיהן כשר בממשלות ישראל וכראש המפד״ל לשעבר, שעמו חלקה שותפות עמוקה בפעילות הציבורית.

חזונה הוא להפוך את העולם למקום טוב יותר בהשראת ערכי המוסר היהודי. תרומתה יוצאת הדופן לקהילת תושבי העיר, לחברה הישראלית ובקהילות יהודיות בתפוצות זכו להערכה רבה.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נחמה שאקי נולדה לדוד ואלגרה-שמחה סיביליה בעיר אלכסנדריה, מצרים. משפחתה הגיעה ארצה בעקבות הכרזת מדינת ישראל. אביה, דובר 4 שפות, זכה לעבור מבנק זילכה במצרים היישר לבנק לאומי בישראל – לימים עבר לנהל את סניף בנק לאומי בשדה התעופה. סבה, חיים סביליה, נולד בצפת למשפחה ממגורשי ספרד. היא גדלה בשכונת הדר-יוסף בתל אביב ולמדה בבית-הספר היסודי "דוד ילין" ולאחר מכן בתיכון בבת-ים. בתקופת התיכון חוותה שינוי משמעותי בהכרה של זהותה. מסעה לצרפת לאחר מלחמת ששת הימים חיזק את הקשר שלה ליהדות ולעם ישראל. בגיל 16, חזרה בתשובה בהשראת מורה לתנ״ך.

נחמה קיבלה השראה לעשייה למען הזולת מהוריה שביתם בהדר יוסף שימש כמרכז קהילתי לעולים חדשים, ובמורשתם היא תמיד נכונה להתנדב ולעזור במגוון עמותות וארגונים, תורמת מזמנה ומכישוריה למען הקהילה.

נחמה סיביליה, בת ארבע עם הוריה ואחיה, באוניית נגבה עם משפחתה בעלייתם לארץ

קריירה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שאקי מכהנת כיו״ר המכון לחקר המשפחה ב-20 השנים האחרונות בירושלים וכחברה בנשיאות "אמונה".

בשנת 2023, חיברה ספר שיצא לאור, ״תפילה בפרשה", השוזר בין התפילות לפרשת השבוע, והן מוציאות מתוכן הפרשה את מאוויי וכמיהות האדם בחייו היומיומיים.

שאקי מקדישה חלק ניכר מחייה לעבודה קהילתית ציבורית בקהילה, וזמן רב במרכז הרוחני – היכל חיים בתל אביב.

רוחה החדשנית הובילה אותה לפתח בשנות ה-50 לחייה פטנט בינלאומי- שזכה בפרס הראשון בתחרות המשרד למסחר ותעשיה ב-2007. הכולל: מכשיר טכנולוגי המפחית חימצון (Wonderseal). כמו כן, הקימה מותג קפה Hi-Cafe שמשתמש ביכולות הקפה. הפטנט שלה נרשם בארצות הברית, אירופה וישראל. הצנצנת עוצבה ויוצרה במיוחד עבור החברה באיטליה.

אחרי סיום רישום הפטנט, היא בחרה ביצרנית קפה שתייצר עבורה בפרייבט לייבל. אחרי בדיקות וטעימות, בחרה במשפחת רג׳ואן, יצרנית קפה ״כתר״. בשובה בלימודים בצרפת, בחרה להדריך נוער ב"אחוזת שרה". היא גם פגשה את הרבי מלובביץ', שהציע לה לעזור להפיץ יהדות בארץ, דבר שהביא אותה להקים שיעורי תורה לנשים בצפון תל אביב.

שאקי, הוזמנה להרצות בחוג בתנ"ך שקיים מנחם בגין בביתו בתשרי תשמ"ג. פעילותה המתמדת וארוכת השנים של גב' שאקי מתפרסת במישורים רבים הן לרווחת קהילת תושבי העיר והן בעשיה למען החברה הישראלית בכללותה: שותפה משמעותית בבנייה ובביסוס משפחת קהילת 'היכל חיים' בנווה אביבים - כרעייתו של פרופ' אבנר חי שאקי, ע"ה, בין מייסדי הקהילה ומנהיגה, נרתמה נחמה לבניית הקהילה ולפיתוחה כמרכז רוחני שנתרם ע"י גב' רנה ומר סובחי דנה ז"ל. התפתחות הקהילה נוצרה באמצעות ארגון אירועים משותפים, מתן הרצאות, שיעורים וטיפוח הקשרים האישיים בין החברים. בהנהגתם של הזוג שאקי צמחה קהילת 'היכל חיים' מאסופה של פחות ממניין נפשות לקהילה דינאמית ותוססת המונה מאות חברים פעילים.

חלוצת העצמת נשים – מתוך הבנת חשיבותה של העצמת נשים וזיהוי הצורך של נשות צפון תל-אביב בהעמקת ידיעותיהן בתולדות ימי האומה, בלימוד תורה וביהדות בכלל, כוננה נחמה שיעורים שבועיים קבועים המותאמים לצרכיהן של נשות הקהילה בפרט, וחבריה. השיעורים בהם החלה לפני 36 שנה, זכו להצלחה גדולה ונמשכים עד עצם היום הזה.

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

נחמה ואבנר חי שאקי

נחמה שאקי נישאה לפרופ׳ אבנר חי שאקי, אלמן ואב לארבעה ילדים. הם גידלו יחד שלושה ילדים משותפים.

מעל ל-36 שנה היא מעבירה שיעורי תורה ואמונה במקומות שונים, וזאת בעקבות הפגישה הנדירה לה זכו היא ובעלה, עם הרבי מליובאוויטש. לאחר פטירת בעלה, המשיכה נחמה במעורבותה בפעילות קהילתית ודתית. כיום, נחמה ממשיכה להעביר שיעורים, כותבת ומפרסמת 'פניני תורה', המתורגמים גם לאנגלית בעולם.

בעיניה, ערך חיי המשפחה, הוא החשוב והעליון.

פרסים[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרס WorldStar שזכתה בו הגב׳ נחמה שאקי, על עיצוב האריזה הנבחרת
פרס כוכב ישראל שזכתה בו הגב׳ נחמה שאקי עבור האריזה המצטיינת (מקום 1) שהוענק לגברת נחמה שאקי ב-2007

שאקי זכתה בשני פרסים לעיצוב המוצר. שאקי זכתה בפרס הראשון בתחרות המשרד הכלכלה והתעשייה ב-2007 על המצאתה של מתקן טכנולוגי לשמירת ארומה בקפה. בנוסף, זכתה בחו״ל בתחרות הבינלאומית WorldStar לעיצוב המוצר.

כתיבה ספרותית וחיבורים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • תפילה בפרשה (2023, הוצאת ידיעות ספרים): ספר המשלב תפילות עם פרשת השבוע, המשקף את עיסוקה העמוק של נחמה באמונה ובמסורת.
  • פניני תורה – פרשנויות שבועיות לדברי תורה על פרשות השבוע המתורגמות גם לאנגלית בעולם.

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]