מר מונק והמועמד

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-05-29 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 29.05.2024).
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 29.05.2024).

" מר מונק והמועמד " הוא פרק הפיילוט בשני חלקים של סדרת הטלוויזיה הבלשית הקומית דרמטית האמריקאית מונק . הוא מציג את דמותו של אדריאן מונק ( טוני שלהוב ), בלש פרטי עם הפרעה טורדנית כפייתית ופוביות מרובות, ועוזרתו שרונה פלמינג ( ביטי שרם ), כמו גם השוטרים לילנד סטוטלמאייר ( טד לוין ) ורנדי דישר ( ג'ייסון ). גריי-סטנפורד ). בפרק זה, חוקר מונק ניסיון התנקשות במועמד לראשות העיר.

הרעיון ליצירת הסדרה מונק נהגה לראשונה ב-1998. מונק עבר ״גיהנום״ בשלב פיתוח עקב קשיים למצוא שחקן לתפקיד הראשי. לאחר ליהוק שלהוב, הפרק הראשון של הסדרה צולם בוונקובר, קולומביה הבריטית ב-2001. "מר מונק והמועמד" נכתב על ידי אנדי ברקמן וביים דין פאריזוט . כשהפרק שודר לראשונה בארצות הברית ברשת USA ב-12 ביולי 2002, צפו בו 4.8 מיליון צופים. הפרק התקבל בדרך כלל היטב על ידי המבקרים, כאשר מרבית התשבוחות ניתנו להופעתו של שלהוב כדמות הראשית.

עלילה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אדריאן מונק היה חוקר במשטרת סן פרנסיסקו, אבל מותה של אשתו, טרודי, החמיר את ההפרעה האובססיבית-קומפולסיבית שלו והוביל אותו לפתח דיכאון ופוביות מרובות. כעת, כבלש פרטי, חוקר מונק את הרצח של ניקול וואסקז. ירי מתרחש במהלך עצרת קמפיין, וכתוצאה ממנו נהרג שומר ראשו של המועמד לראשות העיר וורן סנט קלייר. ראש העיר המכהן מורה למפקד לשעבר של מונק, קפטן סטוטלמאייר, להביא את מונק לתיק, ובחוסר רצון, הוא עושה זאת.

מונק פוגש את סנט קלייר, אשתו מירנדה והיועץ שלהם גאווין לויד, והולך אל אתר ניסיון ההתנקשות. הוא מגלה שוואסקז הייתה מתנדבת בקמפיין של סנט קלייר. הוא הולך למטה הקמפיין של סנט קלייר ומתשאל מתנדב לגבי וואסקז. אותו מתנדב מת מאוחר יותר בנסיבות חשודות, מה שמחזק את חשדו של מונק לגבי הקשר בין תיקי וואסקז וסנט קלייר.

העוזרת של מונק שרונה פלמינג חושדת שאשתו של סיינט קלייר, מירנדה הורתה על ההתנקשות בבעלה. התיאוריה של שרונה נתמכת בעובדה שהונו של סיינט קלייר מוערך ב- 150 מיליון דולר, אבל מונק חושב על השערות אחרות, כולל אחת שבה מירנדה מנהלת רומן עם אחד מעוזריו של סיינט קלייר. הדברים מתבהרים במוחו של מונק כשהוא צופה בדיווח חדשות על ניסיון ההתנקשות. מונק אוסף בחזרה את כולם למקום עצרת הקמפיין כדי לשחזר את מה שקרה באותו היום.

הוא מסביר שהמתנקש לא נשכר כדי להרוג את וורן סיינט קלייר, אלא דווקא כדי להרוג את שומר הראש. כאשר וואסקז גילתה שלויד מעל בכספי הקמפיין, הוא פנה לשומר הראש כדי שירצח את וואסקז. מאחר ששומר הראש סירב לבצע את הרצח, לויד הרג אותו. כדי להוכיח את התיאוריה שלו, מונק מראה תצלום של לויד מסתכל לכיוון היורה מיד לאחר ירי היריות. מונק מוכיח שקו הראייה של לויד נחסם, ושההד של הירייה היה מסווה את כיוון הירייה. ככזה, זה היה בלתי אפשרי שלויד יכול היה לדעת מהיכן הגיעו היריות אלא אם כן הוא כבר ידע היכן היורה יהיה.

ההפקה[עריכת קוד מקור | עריכה]

התכנון המקורי לסדרה מונק כסדרה מסוג המפקח קלוזו על ידי בכיר ברשת אמריקן ברודקאסטינג קאמפאני (ABC). [1] [2] לאחר שנודע לו על כך, הגה היוצר-שותף דיוויד הוברמן את הרעיון של בלש עם הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית בשנת 1998. [1] [3] זה נוצר בהשראת התמודדות עם היותו מאובחן עם הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית [2] בתחילה, נשקלה מועמדותו של מייקל ריצ'רדס לתפקיד , אבל רשתות איי.בי.סי ABC ו-טאצ׳סטון טלוויז׳ן Touchstone Television (כיום אולפני ABC ) דאגו שהקהל יזהה אותו עם תפקידים יותר קומיים לאחר עבודתו הקודמת כקוזמו קרמר בקומדיית המצבים סיינפלד . [3] [4] הוברמן חשף שפגישות הליהוק היו "מדכאות". [5] סגן הנשיא הבכיר של רשת יו.אס.איי USA, ג'ף וואכטל, אמר כי החיפוש אחר השחקן הנכון לגלם את

מונק היה "ליהוק מהגיהנום". [6] אחרי שנתיים של חיפוש, המפיקים עדיין לא מצאו שחקן שיגלם את התפקיד. [5]   במובנים מסויימים זה היה בדיוק מה שחיפשתי מכיוון שזה איפשר לי לעשות גם קומדיה וגם דרמה - אבל אני אמרתי שאני לא בטוח שאני מתחבר לדמות הזאת. הסוכן שלי אמר ׳אתה כנראה יותר דומה לו מאשר אתה מוכן להודות בכך׳ - טוני שלהוב מכיוון שמפיצי התוכנית, רשתות ABC ו-Touchstone, לא הצליחו למצוא שחקן ראשי, היא נתקעה בשלבהפיתוח . מצב זה נותר על כנו עד שג'קי ליונז, מנהלת ABC לשעבר שהצטרפה לרשת USA, המליצה על מונק לבוס שלה, וואכטל . בניסיון לשנות את המוניטין של USA כרשת של "שרירים ופיצוצים", החליטו וואכטל ונשיא רשת יו.אס.איי USA דאז, דאג הרצוג, להעלות הילוך על מונק, "סדרה מוחית". [3] וואכטל רצה ללהק את טוני שלהוב, "מישהו שיכול להפוך ההומור והתשוקה של מונק למציאות", בתור מונק. [3] שלהוב בתחילה לא היה מעוניין, אבל לאחר התעקשותו של המנהל שלו והעובדה שבמאי הפיילוט היה דין פאריזוט , הוא הסכים. [7] פאריזוט הכריז, "הפיילוט היה שיתוף פעולה חזק ביני, דיוויד הוברמן, אנדי ברקמן וטוני שלהוב". [8]

דמותה של שרונה נכתבה במקור כאפריקאית-אמריקאית, אבל ביטי שראם, ש"הייתה לה האיכות האימהית הנהדרת הזאת בשילוב עם טיפוס של החוף המזרחי", לפי שלהוב, לוהקה במקום זאת . [9] טד לוין לוהק לאחר אודישן בוונקובר, קולומביה הבריטית בתור "השוטר הראשי". [10] ג'ייסון גריי-סטנפורד הסכים לעבוד על זה כשנודע למעורבותם של שלהוב ופאריזוט. [11] הוא נבחן במקור לתפקיד סגן ראש העיר, ומכיוון שלא לוהק, הזמין אותו פאריזוט לקרוא עבור התפקיד של דישר. גריי-סטנפורד הסכים והפך נלהב להיבחן לתפקיד הסיידקיק של לוין. [10] [11] הפיילוט, שפותח במקור כסרט טלוויזיה, [12] נכתב על ידי ברקמן וצולם בסתיו 2001 בוונקובר. [2] [10] צולם במקור בסרט 35 מ"מ, הוא שונה לסופר 16 מ"מ מטעמי תקציב כאשר רשת USA רכשה אותו. [8]

ביקורות[עריכת קוד מקור | עריכה]

״מר מונק והמועמד״ "Mr. Monk and the Candidate" שודר לראשונה בארצות הברית ברשת USA בשעה 21:00 EST ב-12 ביולי 2002. [13] לפי נילסן מחקרי תקשורת Nielsen Media Research, נצפה הפרק על ידי מספר מוערך של 4.8 מיליון צופים עם דירוג של 3.5 משקי בית. [14] דירוג זה הפך אותה לתוכנית בעלת הדירוג הגבוה ביותר בטלוויזיה בכבלים באותו לילה. [15] למרות שג'ודית ס. גיליס, שכתבה עבור הפיטסבורג פוסט-גאזט, ציינה שהיא הופיעה בבכורה בתקופה שבה רשתות אחרות מציעות פחות תחרות, [2] בעלת טור במגזין ברודקאסטינג אנד כייבל ' Broadcasting & Cable, אליסון רומנו, אמרה שהמספרים היו "מרשימים". [14]

למרות שבתחילה לא היה מעוניין בתפקיד, הופעתו של שלהוב בתור אדריאן מונק זכתה לשבחים על ידי המבקרים.

טריילור הווארד, שהחליפה את שראם כעוזרת של מונק באמצע העונה השלישית, בחרה בו לפרק האהוב עליה יחד עם " מר מונק נגד הקוברה ". [16] [17] בדירוג בריאן פורד סאליבן מהפוטון קריטיק The Futon Critic של חמישים הפרקים הטובים ביותר של 2002, הוא הגיע למקום ה-17. [18] דיוויד ביאנקולי, סופר של ניו יורק דיילי ניוז, אמר שהפיילוט "לא רק מבסס את דמותו של מונק, הוא מבסס את הטון המושלם לתוכנית, שילוב עדין אך מיומן של הומור עקום ודרמה עדינה". [19] מבקרו של היונייטד פיצ׳ר סינדיקייטUnited Feature Syndicate, קווין מקדונו, שיבח את הכיוון ה"גחמני", והוסיף " מונק היא לא סדרה שקל לאהוב, אבל היא זורחת כאלטרנטיבה מצחיקה ורעננה לשידורים חוזרים של הקיץ". [20] הפרק כונה גם "רענן ומצחיק" ע״י ברוס פרטס מהאנטרטיינמנט וויקלי ' Entertainment Weekly, ו"ממריץ" "רוח אביבית רעננה באמצע הקיץ" על ידי טום שיילס מהוושינגטון פוסט . [21] פיל גאלו מהמגזין וראייטי שיבח בביקורתו את "ההליכה הנמרצת של הסיפור, את המוזרויות המוסברות היטב של מוח מבריק וגילום הדמות הנפלא של טוני שלהוב". [22] טום גליאטו, מבקר מגזין פיפל, הכריז "זה כנראה לא תיאור קליני מדויק של חולה OCD, אבל הרצינות העדינה של שלהוב מונעת ממנו להיות קלישאה". [23] טים גודמן מהסן פרנסיסקו כרוניקל שיבח כיצד נעשה שימוש ב-OCD "באופן יצירתי מהומור ועד עצב". [24] כריס היקס ממגזין הדזרט ניוז Deseret News הכריז, "פרק הפיילוט הזה מספיק טוב כדי להיות סרט קולנוע; למעשה, הוא טוב יותר מרוב סרטי הקולנוע - מצחיק, חם, חדור אופי ועתיר רגעים מצחיקים." [25]

איתן אלטר מאתר מידיה לייף כתב "[יש] סצנה מצחיקה אחת בפיילוט", תוך שהוא מבקר את הכתיבה והבימוי. הוא גם אמר שהעלילה נחשפת בצורה "מזדחלת, משעממת מבחינה ויזואלית", במיוחד כששלהוב אינו נוכח. עם זאת, כתב אלטר שמונק "רחוקה מלהיות סדרה גרועה", וכינה את שלהוב "הדבר הכי טוב" בה. [26] דיוויד זוראוויק, בביקורת עבור הבולטימור סאן The Baltimore Sun, אמר שהבעיה העיקרית שלה היא הנסיון לשלב קומדיה ודרמה עם ספרות בלשית.מנגד, שיבח זוראוויק את ברקמן ושלהוב ש"מאחדים כוחות כדי לספק את אחת מדמויות הטלוויזיה המושכות ביותר מאז הבלש ג'ון מאנץ' מרצח: החיים ברחוב בגילומו של ריצ'רד בלזר ". [27] אניטה גייטס מהניו יורק טיימס תיארה כי "יש לעתים נקודות מפנה בפרק הזה, אך באופן כללי מאכזב בחוסר יכולתו להפתיע". שלהוב "איננו הסיבה היחידה לצפות ב" מונק, לפי גייטס ששיבחה את הסדרה על בדיחה "שאפילו בסדרה עמוק באדמה Six Feet Under היו מהססים להכניס". [28] למרות שהיא אמרה "מבחינת העלילה, אין שום דבר במונק שהופך את הסדרה לשונה באופן מובהק מסדרות אחרות בז׳אנר", רוב אואן מהפיטסבורג פוסט-גאזט שיבח את גילומו של שלהוב את מונק כמו גם את הסדרה מונק עצמה, וכינה אותה "תוספת מבורכת לדמויות התמהוניות של הטלוויזיה". [13]

מראי מקום[עריכת קוד מקור | עריכה]


שגיאות פרמטריות בתבנית:הערות שוליים

פרמטרים [ 1 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

  1. ^ 1 2 Erdmann & Block, p.2
  2. ^ 1 2 3 4 Gillies, Judith (20 ביוני 2003). "TV Preview:'Monk' returns for more disorder-ly police work". Pittsburgh Post-Gazette. Block Communications. אורכב מ-המקור ב-18 בינואר 2009. {{cite news}}: (עזרה) שגיאת ציטוט: תג <ref> בלתי־תקין; השם "PPGaz" הוגדר כמה פעמים עם תוכן שונה
  3. ^ 1 2 3 4 Battaglio, Stephen (16 באוגוסט 2002). "A Detective Story With Some Twists Monk: ABC loss was cable's gain". New York Daily News. Daily News. ארכיון מ-21 במרץ 2014. נבדק ב-21 במרץ 2014. {{cite news}}: (עזרה)
  4. ^ Hoberman, David (2002). Monk, Season 1, Mr. Monk and His Origins (DVD). Universal Studios.
  5. ^ 1 2 Erdmann & Block, p. 3
  6. ^ Erdmann & Block, p. 4
  7. ^ Davis, Ivor (28 ביולי 2002). "Star plays a different kind of detective". The Victoria Advocate. Victoria Advocate Publishing. נבדק ב-21 במרץ 2014. {{cite journal}}: (עזרה)
  8. ^ 1 2 Restuccio, Daniel (1 בפברואר 2004). "High Def Watch". Post Magazine. Incisive Media. ארכיון מ-14 ביולי 2014. נבדק ב-13 ביולי 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  9. ^ Neumaier, Joe (28 בינואר 2004). "Monk comes clean". The Age. Fairfax Media. ארכיון מ-2 בנובמבר 2012. נבדק ב-22 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  10. ^ 1 2 3 Dahl, Oscar (26 ביוני 2007). "Exclusive Interview: Jason Gray-Stanford from Monk". BuddyTV. ארכיון מ-22 במרץ 2014. נבדק ב-20 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  11. ^ 1 2 Snook, Raven (24 בפברואר 2006). "Monk Star Dishes About Disher". TV Guide. CBS Interactive. ארכיון מ-22 במרץ 2014. נבדק ב-20 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  12. ^ Gallagher, Brian (22 באוקטובר 2009). "Tony Shalhoub and Bitty Schram Dish on 'Monk'". MovieWeb. Watchr Media. ארכיון מ-2 בפברואר 2015. נבדק ב-4 באוגוסט 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  13. ^ 1 2 Owen, Rob (12 ביולי 2002). "On the Tube: Obsessive-compulsive detective is a welcome addition to TV's eccentric sleuths". Pittsburgh Post-Gazette. Block Communications. ארכיון מ-22 במרץ 2014. נבדק ב-21 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה) שגיאת ציטוט: תג <ref> בלתי־תקין; השם "owen" הוגדר כמה פעמים עם תוכן שונה
  14. ^ 1 2 Romano, Allison (15 ביולי 2002). "USA scores with Monk". Broadcasting & Cable. NewBay Media. ארכיון מ-22 במרץ 2014. נבדק ב-21 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  15. ^ Dempsey, John (22 ביולי 2002). "'Monk' sanctuary for gains". Variety. Penske Media Corporation. ארכיון מ-22 במרץ 2014. נבדק ב-22 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  16. ^ Kaufman, Joanne (8 בינואר 2009). "Here's What Happened: How Natalie Rescued Monk". The Wall Street Journal. News Corp. אורכב מ-המקור ב-22 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  17. ^ "Monk Cast Favorites Marathon". USA Network. אורכב מ-המקור ב-6 בינואר 2007. נבדק ב-22 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  18. ^ Sullivan, Brian Ford (9 בינואר 2003). "The 50 Best Episodes of 2002 – #20–11". The Futon Critic. ארכיון מ-20 במרץ 2014. נבדק ב-21 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  19. ^ Banculli, David (11 ביולי 2002). "Quite a fear factor: A fine, phobic sleuth in 'Monk". New York Daily News. Daily News. ארכיון מ-22 במרץ 2014. נבדק ב-21 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  20. ^ McDonough, Kevin (12 ביולי 2002). "Quirky San Francisco gumshoe funny, fresh alternative to reruns". The Post and Courier. Evening Post Publishing Company. {{cite journal}}: (עזרה)
  21. ^ Shales, Tom (12 ביולי 2002). "'Monk': Gumshoe With Sticking Power". The Washington Post. Nash Holdings. אורכב מ-המקור ב-11 ביוני 2014. {{cite news}}: (עזרה)
  22. ^ Gallo, Phil (11 ביולי 2002). "Review: 'Monk'". Variety. Penske Media Corporation. נבדק ב-21 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  23. ^ Gliatto, Tom (22 ביולי 2002). "Picks and Pans Main: Tube". People. Time Inc. אורכב מ-המקור ב-22 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  24. ^ Goodman, Tim (12 ביולי 2002). "TV cop fights crime, own tics / Shalhoub is outstanding as obsessive-compulsive S.F. officer". San Francisco Chronicle. Hearst Corporation. ארכיון מ-25 באוקטובר 2012. נבדק ב-21 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  25. ^ Hicks, Chris (5 ביולי 2003). "TV shows now available on DVD". Deseret News. Deseret News Publishing Company. נבדק ב-18 בפברואר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  26. ^ Alter, Ethan (29 ביולי 2002). "Monk, flawed but promising". Media Life. אורכב מ-המקור ב-21 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  27. ^ Zurawik, David (12 ביולי 2002). "'Monk' is good, clean detective work". The Baltimore Sun. Tribune Company. ארכיון מ-23 במרץ 2014. נבדק ב-23 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  28. ^ Gates, Anita (11 ביולי 2002). "Television review; An Obsessive Detective With Compulsive Traits". The New York Times. ארכיון מ-19 ביולי 2014. נבדק ב-21 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
ביבליוגרפיה

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • "Mr. Monk and the Candidate: Part 1" at IMDb
  • "Mr. Monk and the Candidate: Part 2" at IMDb

תבנית:Monk (TV series)