מרכז אביחי

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-08-29 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 29.08.2023).


שגיאות פרמטריות בתבנית:מקורות

פרמטרים [ 1 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרי חובה [ נושא ] חסרים

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.


שגיאות פרמטריות בתבנית:עריכה

פרמטרי חובה [ נושא ] חסרים

יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: לא מובהרת חשיבותו של המקום ומקורו לה, יש פרק מורשת שבמקרה הטוב הוא מחקר מקורי ועוד.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.

מרכז אביחי היה בית ספר לאמנויות לחימה ופעילויות גופניות ייחודיות, שנוסד בשנת 1978 בחיפה על ידי אודי רענן ואביחי כהן. מרכז אביחי היה המקום הראשון בישראל שבו התאמנו בקונג-פו. בשיאו פעלו במרכז 470 תלמידים מתוכם כ-300 בהונג גאר קונג פו. המרכז בחיפה נסגר בשנת 2006 לאחר 28 שנות פעילות רצופות.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המרכז הוקם על ידי אביחי כהן, אשר לימד יוגה וקראטה, ואודי רענן, אשר לימד קונג פו בשיטת הונג גאר. "מרכז אביחי" נקרא, בתחילת דרכו, "המרכז הישראלי לתנועה", אך עם מותו של אביחי בתאונת אופנוע ב-1 בספטמבר 1983 שונה את שמו ל"מרכז אביחי" ואודי רענן הפך לדמות המובילה במרכז. לאורך השנים התקיימו במרכז פעילויות שונות ומגוונות כגון: קראטה, טאקוונדו, אייקידו, טאי-צ'י, יוגה וחוגי מחול ותנועה שונים. עם זאת, הקונג פו הפך להיות הפעילות הדומיננטית ביותר. בשיא פעילותו מנה הקונג-פו ארבע קבוצות ילדים, מגיל הגן ועד כיתה ו', וארבע קבוצות מבוגרים לפי רמות שונות, וזאת בנוסף לפעילויות האחרות שהתקיימו במרכז. קבוצות הקונג-פו התאמנו, באופן סדיר, כפעמיים עד שלוש בשבוע, ואף יותר. בנוסף, התקיימה גם פעילות התנדבותית לקבוצת ילדים בעלי תסמונת דאון. כמו כן, קיים המרכז גם פעילויות בדמות מחנות אימונים ומפגשים חברתיים שונים.

מורשת המרכז כיום[עריכת קוד מקור | עריכה]

למרות סגירתו של מרכז אביחי, מורשת הקונג פו שהותיר המרכז ממשיכה לבוא לידי ביטוי גם כיום, תחת חסותו של אודי רענן, בדמות קבוצות קונג פו שונות אשר פועלות תחת ידיהם של תלמידיו הבכירים, בחיפה, טירת כרמל, ובשדות-ים. אודי רענן, כנציגה המפקח של התאחדות אמנויות הלחימה הסיניות בהונג קונג, מפקח על כלל הפעילויות המקושרות עם הסגנון בארץ, הכוללות מבחני דרגות, הסמכות מורים בסגנון וקיום מחנה אימונים חד שנתי, אשר מאחד את תלמידי השיטה בארץ, כל זאת על מנת להנציח את סגנון ההונג גאר המסורתי בפרט ואת אמנות הלחימה קונג פו בכלל, במדינת ישראל.

הפעילות במרכז אביחי[עריכת קוד מקור | עריכה]

סיפו אודי רענן כמנהלו בפועל של מרכז אביחי כבי"ס לאמניות לחימה ולתנועה, דגל במדיניות שתביא לכמה שיותר סוגים של אמנויות לחימה תחת אותה קורת גג תוך כדי שיתוף פעולה פורה וללא תחרות הרסנית. הנושאים המרכזיים שנלמדו:

  1. קונג פו בסגנון הונג גאר, המורה הראשי אודי רענן, במהלך השנים סייעו בידו תלמידים בכירים שונים ביניהם: עמיחי רִגבי, רפי אנטבי, צפריר חבוט, רן נשיב ועוד.
  2. טאקוונדו בסגנון ITF ובסגנון WTF, בהדרכת אילן פורה, עופר מנור, גיא מגל ודני רוט.
  3. קראטה בסגנון שיטו ריו בהוראת אריה ברקו ויגאל אביב. בשנים 1978 ועד למותו לימד אביחי כהן קראטה בסגנון שורין ג'י-ריו.
  4. טאי צ'י בהדרכת מילה רבך ודב וייסברגר.
  5. יוגה בהדרכת אביחי כהן ז"ל. לאחר מותו המשיכו את דרכו לאה שיינר (קלינגהופר) ושלומית תמיר .
  6. מחול יצירתי בהדרכת הילה נאמן (בנה, תומר בן דוד, שהחל את לימודי הקונג פו במרכז בשנת 1982, היה המדריך הראשי בסניף שדות ים)

בנוסף לאלו התקיימו במרכז אביחי חוגים נוספים כגון מחול אירובי, סטפס, ג'ודו ועוד. כמו כן, התקיימו במרכז פעילויות חברתיות מגוונות כגון מסיבות בפורים וביום העצמאות, פיקניקים ועוד. בפעילויות אלו השתתפו כל תלמידי המרכז שרצו בכך, ללא קשר לפעילות שבה עסקו.