לדלג לתוכן

מנחם אבן ישראל

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-12-30 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 30.12.2024).
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 30.12.2024).
הרב מנחם (מני) אבן ישראל
לידה א' בטבת ה'תשל"ה (גיל: 50)
ירושלים ישראל ישראלישראל
השתייכות חסידות חב"ד, חסידות חדשה.
תחומי עיסוק מנכ"ל מרכז שטיינזלץ
רבותיו רבי מנחם מנדל שניאורסון, הרב עדין אבן-ישראל, הרב אריאל הולנד.
בת זוג לייזה אורית פירשט
אב הרב עדין אבן-ישראל שטיינזלץ
אם חיה שרה אבן ישראל (אזימוב)
צאצאים משה, לאה, אלישע, אריה.
תפקידים נוספים רב בית הכנסת צמח צדק (ירושלים), מזכיר בית הדין אמת ומשפט

הרב מנחם (מני) אבן ישראל הינו בנו וממשיך דרכו של הרב עדין אבן-ישראל ומכהן כמנכ"ל מרכז שטיינזלץ וכן כרב בית הכנסת צמח צדק (ירושלים). היה רב אוניברסיטת מרילנד (2004-2005) וכן כיהן בשורת תפקידים חינוכיים בישראל ובארצות הברית.

נולד בירושלים לחיה שרה אבן ישראל (אזימוב), ולרב עדין אבן-ישראל.

בילדותו למד בבית הספר היסודי 'חורב' בירושלים במשך שמונה שנים ולאחר מכן למד בישיבת תומכי תמימים המרכזית במשך כשלוש שנים.

בשנתו השנייה בישיבה התגלתה בגופו לוקמיה בדרגת חומרה מסכנת חיים ובעלת סיכויי החלמה אפסיים. הרבי מליובאוויטש סייע וייעץ בכל מהלך הטיפול עם הוראות מדויקות על דרך הטיפול הנכונה. לאחר שלושה חודשים הבריא לחלוטין וסיים את לימודיו בישיבת תומכי תמימים המרכזית . אביו, הרב עדין אבן-ישראל, תיאר בספרו 'הרבי שלי' את תרומתו של הרבי מליובאוויטש להחלמת בנו: "ברכתו של הרבי שינתה גם את חיי שלי, כאשר בני היה בן חמש-עשרה, אבחנו אצלו לוקמיה מיאלואידית חריפה. הפרוגנוזה לא הייתה מעודדת. ביקשנו את ברכתו של הרבי ואת הנחייתו. הרבי עודד אותנו מאוד ובירך את בננו באריכות ימים. עם זאת, הוא הוסיף שעלינו להתנגד להשתלת מח-עצם. הרופאים רתחו מזעם כאשר בחרנו לפעול לפי הנחיות הרבי ולא לפי המלצתם. והנה למרות תחזיותיהם בננו החלים, הקים בית והוליד ילדים בלי לעבור את ההשתלה".

לאחר סיום לימודיו בתומכי תמימים המרכזית עבר ללמוד בישיבת חב"ד שבמגדל העמק למשך כשנתיים וחצי. לאחר סיום לימודיו בישיבת מגדל העמק למד לימודי סמיכה לרבנות בבית מדרש לרבנים בערד, את לימודי הסמיכה סיים בשלהי שנת ה'תשנ"ה. מלבד ההסמכה הבסיסית לרבנות, הוא הוסמך לרבנות ע"י: הרב הראשי לישראל הרב מרדכי אליהו, ראש אבות בתי הדין בירושלים הרב אליהו אברז'ל, רב העיר ערד הרב בן ציון ליפסקר ורבה של קריית מלאכי הרב יצחק יהודא ירוסלבסקי. בהמשך נסמך גם על ידי אביו -הרב עדין אבן ישראל וע"י חבר בית הדין הרבני הרב אריאל הולנד ואת סמיכתו האחרונה קיבל בשנת ה'תשע"ט מהרב אברהם מימון, רב קהילת 'לרוז' שבמארסיי.

בתחילת שנת ה'תשנ"ו, לאחר סיום לימודי הסמיכה, יצא בשליחות ז'נבה שבשווייץ למשך כשנה תחת ה'שליח הראשי' הרב מנחם מענדל פבזנר, תחתיו שימש כ'עוזר שליח' ועסק בניהול ענייני הקהילה ומסירת שיעורים בכל מקצועות התורה במשך עשרות שעות בשבוע ליהודים מכל גווני הקשתז'נבה - החל מילדים בגיל צעיר עד לשיעורי עומק למבוגרים שביהודי הקהילה. לאחר כשנה שב לארץ ישראל. הרב מני תיאר את תקופתו בז'נבה כ'חוויה משמעותית, מרחיבת אופקים, שלימדה אותי רבות על רוחבו ועומקו של העולם היהודי ברחבי העולם'.

לאחר חזרתו לארץ, ב-י"ד כסלו תשנ"ז נישא לבחירת ליבו לייזה אורית- ביתם של דוד וציפורה פירשט, בחתונה השתתפו מאות רבות של אורחים וביניהם ראש העיר ירושלים, חברי כנסת ועוד. לאחר נישואיו שימש כאחראי הסטודנטים במכון 'מעיינות' למשך כשנה.

לאחר כשנה במכון 'מעיינות', יצא לשליחות בריצ'מונד שבוירג'יניה ושימש שם כעוזר רב תחת הרב יוסף קראנץ. במהלך תקופתו בשליחות מסר הרצאות ושיעורי תורה רבים לקהל יהודי מגוון וכן היה מעורב בתיאום ביקורו של אביו בווירג'יניה. פעילותו המשמעותית והחשובה ביותר בתקופתו בווירג'יניה הייתה מסירת שיעור קבוע לתלמידי המחלקה למשפטים של אוניברסיטת שארלוטסוויל שבריצ'מונד מטעם חב"ד ובשיתוף עם עמותת 'הלל' (Hillel International). הוא מסר את השיעור על בסיס קבוע במשך כשנה וחצי ולימד בו את מסכת סנהדרין מהתלמוד הבבלי. לאחר כשנה וחצי בריצ'מונד עבר לשמש כרב ומנהל הפעילות היהודית באוניברסיטת סטוני ברוק שבמדינת(מדינה)|ניו יורק מטעם עמותת הלל. בנוסף שימש כעוזר רב בית הכנסת 'סטוני ברוק' בשבתות וחגים. במהלך שהותו בשליחות בארצות הברית התקבל כחבר באיגוד הרבנים האמריקאי (ה-RCA), והשתתף לעיתים בדיוני הליכי גיור בבית הדין המקומי כנציג הארגון. לאחר תקופה עבר לשמש כמנהל האזורי של שיתוף הפעולה בין ארגון תגלית לארגון 'הלל' בחמישה קמפוסים באוניברסיטאות במדינת מרילנד: Towson University, UMBC, College Park ,John Hopkins ו-goucher. במהלך שהותו בקמפוסים קידם את הפעילות היהודית במרץ ומסר שיעורים שבועיים רבים לסטודנטים מכל גוני הקשת.

הרב מני בילדותו יחד עם אביו

לאחר כשנה וחצי עבר לשמש כרבה של אוניברסיטת מרילנד, שם ניהל קשרים מסועפים עם הקהילות היהודיות במרילנד ותרם רבות למצב היהדות באוניברסיטת מרילנד ובקהילה היהודית בעיר.

בשנת ה'תשס"ה, לאחר כשמונה שנות שליחות בארצות הברית, חזר לארץ לבקשת אביו ונכנס לעבוד בהדרגה במערכת ההוצאה לאור של ספרי אביו: 'מרכז שטיינזלץ'.

במשך השנים התעסקותו ושותפותו בארגון הפכה למשמעותית יותר ויותר עד שמונה למנכ"ל בשנת ה'תשס"ט ומשמש מאז כמנכ"ל המערכת והמוביל האדמיניסטרטיבי, לצד אחיו הצעיר אמחי"ה אבן ישראל, המשמש כעורך ראשי בפרויקטים השונים של מפעל ההוצאה לאור.

הרב מני מציג יחד עם אחיו הרב אמחי'ה את המשנה המבוארת לנשיא המדינה יצחק הרצוג

מאז נכנס לניהול המערכת, פיקח על: השלמת הביאור לתלמוד בבלי בעברית, יזם את שיתוף הפעולה עם הוצאת קורן להדפסת התנ"ך עם ביאורו של אביו בעברית ובאנגלית, ופרויקטים נוספים רבים הכוללים קרוב ל-300 כותרים, חלק מספרים אלו תורגמו לאנגלית ולשאר שפות.

תחת ניהולו, מכר מרכז שטיינזלץ קרוב ל-2 מיליון ספרים, לצד פרויקטים של דיגיטציה, הנגשה ועוד.

בשנת ה'תשפ"ג השיק את אפליקציית הלימוד ופורטל הלימוד של מרכז שטיינזלץ במטרה להנגיש לכל יהודי ברחבי העולם את כל ארון הספרים היהודי אל תוך כיסו.

כמנכ"ל, הוא מוזמן להרצאות ופאנלים בכל רחבי העולם, ומפקח על צוות של 40-70 עובדים, לצד זאת הוא אחראי על גיוס משאבים בלתי פוסק לכלל המוסדות הפועלים תחת המרכז.

לאחר פטירת אביו התמנה לרב בית הכנסת 'צמח צדק' שבעיר העתיקה של ירושלים.

גם לאחר פטירת אביו, הוא יוזם ומאיץ פרויקטים פדגוגיים שונים, ומפתח כלים ותוכנות לעידוד עיסוק יצירתי והגנת עולם הידע היהודי.

ספרים שהוציא מרכז שטיינזלץ לאור תחת ניהולו : ביאור על ספר התניא, התנ"ך המבואר, המשנה המבוארת, ביאור על משנה תורה לרמב"ם, פרקי אבות, שלושה עשר עלי השושנה, נשמה, התלמוד לכל, הבן יקיר לי, תשובה, סודות היהדות, עד בלי די, המשנה המבוארת, שורש מצוות התפילה, מילים פשוטות, תורה אור המבואר, הגדה של פסח.

ספרים אלו תורגמו לאנגלית, רוסית, צרפתית, פורטוגזית, איטלקית, סינית ושפות נוספות.

בנוסף לעבודתו כמנכ"ל וכהונתו כרב, עוסק הרב מני בתחומים רבים נוספים: בימים אלו הוא מסיים את לימודי תואר השני שלו באוניברסיטת LSJS שבלונדון וכן עוסק רבות בשיח בין-דתי עם אישי דת ידועים ברחבי העולם.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מאמרים לקריאה:
מאמרי הרב מני בטוויטר
שיעורים להאזנה/צפייה:
ראיונות

ראיונות כתובים:

ראיונות להאזנה/צפייה:

כתבות עליו: