מילואימניקים בחזית

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-04-01 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 1.04.2024).
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 1.04.2024).
דיפלואקט
שמות קודמים מילואימניקים בחזית
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה הארגון תל אביב-יפו עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 2015–הווה (כ־9 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
http://www.diploact.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דיפלואקט (לשעבר "מילואימניקים בחזית") הינו ארגון ישראלי אשר הוקם במטרה לקדם את תדמיתה של ישראל בעולם, להילחם באנטישמיות ובתעמולה אנטי-ישראלית, תוך חיזוק הקשר בין ישראל לקהילות פרו-ישראליות ברחבי העולם.

רקע להקמה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הארגון הוקם בשנת 2015 על ידי עמית דרי, כיום מנכ"ל עמותת תבור.

הרעיון להקמת הארגון גובש לאחר שבביקורו באירלנד נתקל דרי בהפגנה מטעם תנועת ה-BDS, בה הדוברים השתמשו בחומרים חסרי תשתית עובדתית כדי לבסס את טענותיהם נגד ישראל. דרי חש כי קיים עיוות בהצגת מדינת ישראל בזירה הבינלאומית, ורתם עמו צעירות וצעירים אשר מכירים את המציאות בשטח ומעוניינים לקחת חלק במאמצי ההסברה הישראלית.

פעילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

הארגון מפעיל שלוש תכניות הכשרה מרכזיות:

תוכנית המצטיינים של דיפלואקט

תוכנית המצטיינים היא תכנית שנתית של הארגון, המיועדת לצעירים וצעירות ישראלים מכל רחבי הארץ המבקשים ללמוד ולפעול בתחום הדיפלומטיה הציבורית. מטרת התוכנית היא להכשיר את דור העתיד של מנהיגים צעירים אשר יפעלו לקידום תדמיתה של ישראל בעולם. התוכנית, המהווה המקיפה ביותר בתחום הדיפלומטיה הציבורית בישראל, כוללת הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי הארץ המעניקים למשתתפים ידע מעמיק וכלים פרקטיים לפעילות אפקטיבית בזירה הבינלאומית.

נכון לשנת 2024, התוכנית פועלת ב-5 אוניברסיטאות ברחבי הארץ: אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת רייכמן.

התוכנית הבינלאומית

לצד תוכנית המצטיינים הישראלית, הארגון מפעיל תכנית בינלאומית ייחודית לסטודנטים דוברי אנגלית מכל רחבי העולם החיים בישראל. תכנית זו, האורכת כשנה, מעניקה הכשרה מקיפה ואיכותית בתחום הדיפלומטיה הציבורית תוך חיזוק הזהות היהודית, קידום ערכי הציונות ותחושת השייכות לישראל בקרב המשתתפים.

מפגשי הקבוצה הבינלאומית נערכים בתל אביב וכוללים הרצאות, סדנאות, סיורים לימודיים ושיתופי פעולה עם ארגונים ישראלים-אמריקאים.

תכנית המיעוטים

תכנית המיעוטים של דיפלואקט פותחת צוהר לעולם הדיפלומטיה הציבורית עבור בני מיעוטים ישראלים התומכים בישראל. לאורך שנה של פעילות, המשתתפים מקבלים כלים בכדי להגן על ישראל בזירה הבינלאומית, לקדם הבנה הדדית וסובלנות בין יהודים וערבים, ולשתף את סיפוריהם האישיים כנציגים אותנטיים של המדינה והחברה הישראלית.

משלחות הארגון[עריכת קוד מקור | עריכה]

הארגון שולח באופן תדיר משלחות דיפלומטיה לרחבי העולם. בוגרי תכניות ההכשרה של הארגון מגיעים לקמפוסים, קהילות ומוסדות בינלאומיים שונים, שם הם משתפים את סיפוריהם האישיים, מציגים את הפנים האנושיות של ישראל ומפריכים מידע מוטעה.

ייחודן של משלחות דיפלואקט הוא בשילוב בין סיפורים אישיים, נתונים עובדתיים ודיאלוג פתוח, המאפשר לקהל לחוות את ישראל בצורה אותנטית ומעמיקה. כתוצאה מכך, משלחות דיפלואקט תורמות רבות להבנה עמוקה ומושכלת יותר של ישראל, פעילות צה"ל והמדיניות הישראלית על כלל היבטיה באשר לסכסוך הישראלי-ערבי, ומובילות לשינוי חיובי ביחסים בין ישראל לבין הקהילה הבינלאומית.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]