מועצת התלמידים והנוער העירונית של תל אביב-יפו
כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-09-21 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
| ||
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך. | |
מועצת התלמידים והנוער העירונית היא גוף רשמי הנבחר והמייצג של התלמידים והנוער בעיר תל אביב-יפו. המועצה הוקמה במטרה לחנך תלמידים לערכים יהודים ודמוקרטים. המועצה היא המייצגת הרשמית של התלמידים והנוער בכיתות ז' עד י"ב בעירית תל אביב-יפו.
היסטורית המועצה
[עריכת קוד מקור | עריכה]ימולא בעתיד.
בחירת נציגים
[עריכת קוד מקור | עריכה]על פי תקנון העל של מועצות התלמידים והנוער, נציג מועצה נבחר באופן דמוקרטי וחשאי על ידי הארגון אותו הוא מייצג, במקרה של נציג במועצת התלמידים הנבחר הוא בין נוער ממוסד בתל אביב-יפו והבוחרים הם שאר בני נוער אחרים מאותו המוסד, לכל נער ונערה הלומדים או גרים בתל אביב-יפו קיימת הזכות להתמודד לייצוג במועצת התלמידים העירונית.
מפתח נציגות - מפתח הנציגות זה המסמך ההקובע מה מספר הנציגים שכל גוף ומוסדר רשאים לשלוח למועצה. הוא מכיל בתוכו התייחסות לכל בתי הספר, תנועות הנוער ותוכניות המנהיגות בעיר.
הרכב המועצה
[עריכת קוד מקור | עריכה]המועצה מורכבת מזכירות מורחבת ומזכירות מצומצמת.
מזכירות מורחבת - המזכירות המורחבת כוללת בתוכה את כל הנציגים של המועצה, היא נפגשת פעם בשבוע בימי רביעי למליאות. תפקידים ליצג קבוצות שונות בנוער במהלך קבלת ההחלטות, להביע את דעותיהן ולהציע רעיונות.
מזכירות מצומצמת - המזכירות המצומצת מורכבת מן בעלי התפקידים במזכירות המורחבת לאחר שנבחרו לתפקיד זה בבחירות דמוקרטיות וחשאיות שמתקיימות פעם בשנה.
תפקידי המזכירות המצומצמת הם:
- יושב ראש המועצה- היו"ר מנהל את ישיבות המליאה ומתפקד כמייצג רשמי שלה בפני כל גוף חיצוני.
- סגן יושב ראש המועצה - הסיו"ר מסייע לו בפיקוח על פעילות המועצה ובכל דרך נחוצה. בנוסף משמש כראש מחלקת נוער וקהילה.
- מזכיר כללי - המזכ"ל אחראי על ניהול הפעילות השוטפת של המועצה, על הקשר עם חברי המועצה וביניהם, וכן על רישום, ריכוז והפצה של פרוטוקולים וסיכומי פעילות.
- יועץ אתי משפטי - היועמ"ש אחראי על לשמור על פעילות חוקית לפי הנקבע בתקנוני העל. בנוסף משמש כראש מחלקת אתיקה ומשפט.
- דובר המועצה - הדובר מתמקד בעיקר בתדמית המועצה בכלי התקשורת ובאמירת דברו של הנוער בכל פורום רלוונטי. בנוסף משמש כראש מחלקת דוברות.
- מבקר המועצה - המבקר אחראי על כתיבת דוחות ביקורת בונה לשיפור פעילות המועצה בהמשך. בנוסף משמש כראש מחלקת ביקרות.
במידה וחבר מזכירות מתפטר מתפקידו מסיבה אחת או אחרת יערכו בחירות השלמה בהם חברי מליאה מורחבת יבחר לתפקיד החסר.
פעילות
[עריכת קוד מקור | עריכה]כדי לבצע פעילות בצורה יעילה חברי המזכירות המורחבת מתחלקים לצוותי עבודה שכל צוות עוסק בפרויקט מסויים ומתפרק כאשר הפרויקט מסתיים. בכל צוות מתמנה ראש צוות שעונה ישירות לראש המחלקה שהצוות יושב בה.
המחלקות ופעולותיהן הן לכהלן:
- מחלקת נוער וקהילה - אחראית על הפרויקטים של המועצה. ועדה זו פועלת במסגרת מטות בגרויות, סש"ע (סמים, שתייה, עישון), אלימות, תחבורה, מנהיגות וצו השעה.
- מחלקת דוברות - אחראית לפעילות התקשורתית של המועצה, למעקב ותגובה לידיעות עיתונאיות וכן להבאת דברה של המועצה בכל פורום רלוונטי. בנוסף, פניות למועצה מגיעות ומטופלות על ידי הדובר שלה.
- מחלקת אתיקה ומשפט - אחראית על התחום המשפטי במועצה. בין היתר עוסקת הוועדה בחיבור תקנון המועצה ואכיפתו, בנוסף, פועלת הוועדה למען שמירה על זכויותיהם של בני הנוער בעבודה ובלימודים.
- מחלקת ביקורת - אחראית על עידכון המבקר על פעילות צוותי העבודה השונים כדי שיהיה לו המידע הנחוץ עבור כתיבת דוחות הביקרות.
השיגים לאורך השנים
[עריכת קוד מקור | עריכה]ימולא בהמשך.
גלגל המועצות
[עריכת קוד מקור | עריכה]גלגל המועצות הוא מונח המתאר את המערך הארצי של המועצות המקושרות זו לזו בשרשרות של נציגות נבחרת. ראשיתה במועצות התלמידים הבית-ספריות, דרך המועצות הרשותיות והמחוזיות וכלה במועצת התלמידים והנוער הארצית. שיטת הבחירות לנציגות במועצות היא מחזורית ולכן לכל מועצה בגלגל אורך קדנציה (תקופת כהונה) של שנה אחת.
מועצות התלמידים בבתי הספר, שנציגיהן נבחרים על ידי התלמידים, בוחרות נציגים מטעמן למועצות נוער רשותיות. מועצות אלו הן לעיתים עירוניות ולעיתים אזוריות ומאגדות בתוכן מספר ישובים. במועצות הרשותיות מיוצגים גם גופים נוספים שבהם פועלות קבוצות התנדבות נוער, כגון מרכזי נוער, תנועות נוער וארגוני נוער. המועצות הרשותיות פועלות בשיתוף פעולה עם העיריות והרשויות המקומיות והן מקדמות פרויקטים למען הנוער והקהילה בתחומן.
מועצות הנוער הרשותיות בוחרות נציגים מטעמן למועצות התלמידים והנוער המחוזיות. שש מן המועצות המחוזיות הן על־פי חלוקה גאוגרפית (מחוז ירושלים, מחוז תל אביב, מחוז חיפה, מחוז צפון, מחוז דרום ומחוז מרכז) ולמועצה של המגזר ההתיישבותי (כפרי) שיישוביה מפוזרים באזורים גאוגרפיים שונים ונמצאים תחת המינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך. הנציגים מן הרשויות נבחרים למועצות המחוזית על־פי מפתח נציגות, בהתאם לגודל היישוב. במועצה המחוזית ההתיישבותית אין בתי ספר בחלק מהיישובים, ולפיכך אין במחוז ההתיישבותי רשויות, אלא הנציגים נבחרים מתוך בתי הספר למועצה המחוזית.
תפקידן של המועצות המחוזיות הוא לסייע בפעילותן של המועצות הרשותיות, להקים מועצות חדשות ביישובים שבהם לא קיימת מועצה רשותית, ולייצג את בני הנוער של המחוז במשרד החינוך ומול כלי התקשורת. כל מועצה מחוזית בוחרת נציגים מטעמה למועצת התלמידים והנוער הארצית על־פי מפתח נציגויות הנקבע על־פי גודל המחוז.
מועצת התלמידים והנוער הארצית וכן שאר המועצות בגלגל והוועידה הארצית פועלות תחת משרד החינוך. במינהל חברה ונוער של משרד החינוך הוקמה היחידה למועצות תלמידים ונוער שתפקידה לכוון ולסייע לפעילות המועצה, בין היתר בהקצאת כוח אדם ומשאבים מתאימים ובהכשרת מנחי ומלווי מועצות.
תקנונים
[עריכת קוד מקור | עריכה]ימולא בהמשך.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- התוכן בקישור, באתר (שם האתר)