לירן חסון

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-02-19 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 19.02.2024).
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 19.02.2024).
לירן חסון
לידה 18 באוגוסט, 1984
רמלה, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מוקד פעילות ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק יוצר תוכן
שפה מועדפת עברית עריכת הנתון בוויקינתונים
https://Liran-Hasson.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

לירן אלירן חסון (נולד ב-18 באוגוסט 1984) הוא פרסומאי ויוצר תוכן ישראלי (מפיק מוזיקלי, זמר וקריין וכן צלם ועורך וידאו) העוסק בתחום החינוך והתוכן השיווקי.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

לירן חסון, נולד ברמלה וב-1986 משפחתו עברה לרחובות, שם הוא מתגורר גם היום.
לירן הוא הילד האמצעי מתוך חמישה אחים. נשוי למיכל ואב לשלושה.

חסון החל את דרכו המוזיקלית בגיל 6 כאשר אביו הכניס אותו לחוג נגינה על אורגנית אך מהר מאוד הוציא אותו ממנו כיוון שהרגיש שלירן עדיין לא מספיק בשל לזה, לאחר מכן המשיך לירן ללמוד נגינה מספרי תווים בביתו עד גיל 11, אז שלח אותו אביו בשנית לחוג נגינה, הפעם למורה פרטי, למשך 3 שנים. במקביל הצטרף לירן למקהלת מיתר בניצוחה של יהודית חן, בה היה חבר עד גיל 17 וכן הצטרף למגמת המוזיקה בתיכון על שם עמוס דה שליט ברחובות, בו למד.

בתחום ההפקה המוזיקלית החל להתנסות בגיל 11 בתוכנת דוס בשם אימפולס טראקר המאפשרת הפקת מוזיקה על מחשב, איתה למד לכתוב עיבודים מרובי כלים ומספר שנים לאחר מכן עבר לתוכנת קיובס איתה הוא עובד עד היום.

בגיל 16 החל להפיק פלייבקים ומוזיקה עבור מוסדות שונים ברחובות ביניהם תנועת הצופים וכן אירועים שונים של העירייה ובמקביל, עבד כתקליטן בית במועדון לימי הולדת. בשנת 2004 החל ללמוד בבית הספר רימון אך הפסיק את לימודיו בתום שנת הלימודים בטענה שבית הספר אינו תורם להתפתחות המוזיקלית שלו.

בשנת 2006 הצטרף לצוות רדיו ClickFM האינטרנטי, בו שידר מספר תוכניות שבועיות עד לשנת 2011, ביניהן נוסטלגיה בשקל תשעים, שניצל עמבה גמבה, פינתי ושכונת השנקל עם ליאור חג'בי ששודרה במקביל גם בתחנת הרדיו החינוכית קול רמת השרון. במסגרת פעילותו ברדיו נחשף לתחום הג'ינגלים ומוזיקה לפרסום.

במקביל להצטרפותו לרדיו, הקים לירן את 'קואלה :: יזמות מדיה ותקשורת', חברה שמטרתה לתת שירותי מוזיקה בתחומים שונים תוך כדי השמת דגש על איכות (מכאן השם קואלה -Quality בלעז). בחברה 3 מחלקות עיקריות: הפקת פלייבקים, הפקת ג'ינגלים ומוזיקה לאירועים. תחת מותג זה, נתן לירן שירותי מוזיקה והפקה מוזיקלית מקורית, פלייבקים וג'ינגלים למשרדי פרסום, תחנות רדיו וטלוויזיה כמו תאגיד השידור, מאקו, רשת 13, שרוטונים והפיק תכנים עבור קמפיינים של מותגים רבים, בהם שטראוס, עלית, ישראכרט, לאומי קארד, כללית שירותי בריאות, גוגל, דומינוס פיצה, מגה, סלקום, פלאפון, 012 מובייל, קרן קיימת לישראל, רכבת ישראל, מועצת החלב ועוד.

ב-2012 עבר להתמקד בתחום יצירת התוכן השיווקי בדיגיטל ושינה את שם החברה ל־Digital-ID.

המעבר לתחום החינוך[עריכת קוד מקור | עריכה]

באפריל 2020, תקופת הסגר הראשון של הקורונה, הקים את EZToddler שהוא מיזם תוכן לימודי לילדים (ללא תשלום) ביוטיוב הכולל סרטוני אנימציה ושירים לימודיים לגילי החטיבה הצעירה (גן עד כיתה ג'). המיזם החל ב3 סרטוני אנימציה שיצר במקור עבור ביתו הבכורה שהייתה לפני עליה לכיתה א' בשל היעדר תכנים לימודיים לילדים המותאמים לעידן הדיגיטל וכן בשל הסיבה שזו הייתה תקופת הסגר הראשון ולא היה ניתן לדעת מתי הילדים יחזרו ללימודים בבתי הספר. שלושת הסרטונים היו בנושא לימודי שפה ומודעות פונולוגית כהכנה לכיתה א' (הכרת האותיות, העיצורים וסימני הניקוד). את הסרטונים מובילה דמות עיפרון שמסבירה על הנושא, שרה שיר לימודי וגם מתרגלת עם הצופה את הנלמד. את הסרטונים העלה לערוץ יוטיוב ייעודי בנושא שהקים שנתיים לפני כן לטובת פרויקט אחר ומספר חודשים לאחר מכן, לאחר פתיחת שנת הלימודים בזום, נוכח שמורים רבים משתמשים בסרטונים כחלק ממערכי השיעור שהם מעבירים לתלמידים ולכן לקח על עצמו לקדם את הפרויקט בצורה שיטתית ולייצר תכנים ע"פ תוכנית הלימודים של משרד החינוך. נכון לתחילת 2024, על פי נתוני ערוץ היוטיוב, משתמשים בתכנים בממוצע כ־300,000 איש בכל חודש.

מוקד נוסף בו עוסק לירן בתחום החינוך הוא מכרז גפ"ן של משרד החינוך. ביוני 2023 הקים את אתר 'ספקי גפ"ן מתייעצים' בשל היעדר מידע נגיש על המכרז בו הנגיש במילים פשוטות את כל המידע על ההגשה למכרז, ללא תשלום, עבור ספקים בתחום החינוך. אתר זה וגרורותיו השונות, מהווה מקור תמיכה עיקרי לספקי החינוך המעוניינים לגשת למכרז.

מוזיקה מקורית אישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך השנים כתב והקליט לירן עשרות שירים מקורים שלא שוחררו מעולם באופן רשמי ופורסמו רק באתר האינטרנט שלו ובמקומות מעטים נוספים ברשת.
נכון להיום (תחילת 2024) לא ניתן למצוא את השירים ברשת למעט מספר שירים באתר הבמה החדשה. השיר היחיד שנשלח לרדיו הוא 'לא שקט' אשר שודר לראשונה בשנת 2003 בתוכנית 'צה"ל יוצא שבת' בהגשת יניב מורוזובסקי בגלי צה"ל

כמו כן פורסם שיר נוסף בשם 'מבוך פרידה' שהוקלט כדואט עם לירז רחמין (כוכב נולד 1) ופורסם בכתבה באתר נענע10. במהלך השנים הופיע לירן עם שיריו המקוריים שלוש פעמים בלבד ולאחר מכן החליט להתמקד ביצירת תוכן עבור אחרים.

הפקות לתיאטרון ומחזות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • ליידיס אנד ג'נטלמן מופע מרובה משתתפים המורכב משירי מחזות וברודוואי שעלה לבמות בשנת 2007 אותו חסון הפיק וניהל מוזיקלית.
  • גריניטיני מופע ילדים המשלב אנימציה, קולנוע ותיאטרון ומתורגם לשפת הסימנים, במופע תכנים ושירים מקוריים חינוכים בנושא איכות הסביבה. בהפקה זאת אחראי לירן לכתיבת כל הלחנים והפקת והקלטת כל העיבודים. במופע זה לקח חלק בדיבוב דמות הנקראת 'פיירו'. המופע עלה לבמות בשנת 2013 ובהמשך, הופץ כ־DVD בחנויות בהפצת Play Records.
  • הקוסם בארץ המכשפות מופע ילדים מרובה משתתפים בשילוב קסמים ושירים מקוריים של הקוסם רועי לאופר אותו לירן הפיק מוזיקלית ואף דיבב בקולו את 'דורה', אחת המכשפות. המופע החל לרוץ בשנת 2003 וממשיך להופיע גם היום (נכון לתחילת 2017)
  • הליגה של ג'יגה מופע ילדים חינוכי המספר את סיפורה של ג'יגה (אילת ששון) דמות מחשב שהגיעה מהעולם הטכנולוגי לעולם האמיתי של הילדים כדי ללמוד על דרכי בני האדם ולעזור לפתור חרם שנעשה על ילדה בשם פטרישה. במופע זה לירן היה אחראי על הלחנים וההפקה המוזיקלית וכן על דיבוב קולו של המחשב, חברה של ג'יגה. המופע החל לרוץ בשנת 2022 וממשיך להופיע גם היום (נכון לתחילת 2024)

פרויקטים מוזיקליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

עם ישראל לא מתעסקים
במהלך צוק איתן, הפיק לירן קליפ בשם 'עם ישראל לא מתעסקים' בשילוב קטעי וידאו של דובר צה"ל ודובר חמאס כתגובה לסרטון החמאס 'תקוף תעשה פיגועים'.
הקליפ הוסר מיוטיוב לאחר שהפר את תנאי השימוש באתר האוסרים על הסתה ועידוד אלימות. עד לרגע ההסרה הקליפ צבר למעלה מחצי מיליון צפיות.
לאחר מכן הקליפ הועלה שוב ליוטיוב בערוצים שונים על ידי גולשים וכן פורסם בעמוד של תוכנית הצינור בהגשת גיא לרר בערוץ 10.
כיום הקליפ זמין בערוץ היוטיוב של 'המבקרים' ועומד על כמעט חצי מיליון צפיות.

במהלך מלחמת חרבות ברזל, יצר לירן גרסה מעודכנת לשיר עם מילים תואמות לתקופה ושיתף גם אותו באותו ערוץ יוטיוב וכן בגרסה למובייל בפייסבוק.

פרויקט פיטר פן
בשנת 1988 נחשף למחזמר פיטר פן של חנוך רוזן ואורי פסטר, מאז הוא מעיד שנשאר איתו בלב.
בשנת 2005, בהיעדר DVD או Audio CD מסחריים עם שירי המחזמר, החליט לירן להפיק גרסה מחודשת משלו לכל שירי המחזמר. לשם כך גייס זמרים שגדלו גם הם על המחזמר והיו מעוניינים לקחת חלק בהקלטת הגרסה החדשה. את הפלייבקים לשירים הפיק לירן על פי הלחנים והעיבודים המקוריים של אילן גלבוע. את הזמרים והמעריצים השונים למחזמר, מצא על ידי פתיחת קבוצת פייסבוק בשם 'המחזמר פיטר פן 1988' אליה הצטרפו (נכון לתחילת 2017) מעל 1300 אנשים ובמסגרתה נעשו מפגשים שונים עם יוצרי ושחקני המחזמר.

בשנת 2010 חשף לירן בתקשורת ניסיון עוקץ של מנהלי קבוצות פייסבוק במסגרת ניהול קבוצת פיטר פן, לימים נודע, שמי שעמד מאחורי ניסיון העוקץ הזה הוא גם אחד אנשי המפתח המעורבים בהונאה אחרת המוכרת בשם פרשת איקיוטק.

פרויקט נארוטו
נארוטו היא סדרת אנימה יפנית מצוירת אליה נחשף לירן בשנת 2003. בהמשך, הסדרה דובבה לעברית ושודרה גם בערוץ הילדים.
לסדרה מעל 50 פתיחים וסגירים המבוצעים על ידי הלהקות הגדולות ביפן. הפרויקט של לירן עסק בגרסאות עבריות פרי עטו ובביצועו לשירים מהסדרה. במסגרת הפרויקט תרגם, כתב, הפיק מוזיקלית וביצע 12 שירים באורך מלא משירי הסדרה המקורית. הפרויקט יצא לאור בשנת 2008.

רמיקסים
כחלק מעבודת השיווק של לירן כתקליטן בחתונות, הפיק עשרות רמיקסים וגרסאות מחודשות ללהיטי חתונות מוכרים.
חלק מהרמיקסים הועלו לערוצים הרשמיים של האמנים ביוטיוב כדוגמת הרמיקס לשירים 'את עושה לי את היום', ו'אהבה ללא גבולות' של דודו אהרון וכן אחרים שוחררו כרמיקס רשמי בסינגל של האמן כדוגמת 'בריאות ואהבה' של מתנאל ו'ועכשיו' של לונה. סימן ההיכר של לירן בתחום הרמיקסים הוא הוספת קולו כמקהלה ששרה בחלק מהרמיקס וכן הוספת קריצות מוזיקליות משירים אחרים בקונטקסט המילולי.

פרויקט 180
פרויקט 180 הוא פרויקט קאברים לשירים ישראלים שהחל בשנת 2011 בו שיתף לירן פעולה עם זמרים אחרים ואיתם הפיק גרסאות בעיבוד שונה לשירים מוכרים.
במסגרת הפרויקט הוקלטו מעל 20 שירים והוא ממשיך להתעדכן גם היום. בין השירים להם הופקה גרסה חדשה, נמנים נשל הנחש של מאיר אריאל, מה שיותר עמוק יותר כחול של שלום חנוך, תן של רוני דלומי, הקולות של פיראוס של חיים משה, יש לי חלום של עמיר בניון ותן לי של יגאל בשן.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אזכורים בתוכן