ישיבה לצעירים תורת החיים

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2024-01-08 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

על דף זה נערכת הצבעת מחיקה בדף זה
הדיון וההצבעה לגבי המחיקה מתקיימים כעת. לפני ההצבעה מומלץ לקרוא את מדיניות המחיקה. נא לא להוריד הודעה זו, ולא לרוקן את העמוד מתוכן בזמן שההצבעה נערכת. עם זאת, אתם מוזמנים לשפר דף זה.
על דף זה נערכת הצבעת מחיקה בדף זה
הדיון וההצבעה לגבי המחיקה מתקיימים כעת. לפני ההצבעה מומלץ לקרוא את מדיניות המחיקה. נא לא להוריד הודעה זו, ולא לרוקן את העמוד מתוכן בזמן שההצבעה נערכת. עם זאת, אתם מוזמנים לשפר דף זה.
ישיבה לצעירים תורת החיים
בית מדרש ישיבה לצעירים
בית מדרש ישיבה לצעירים
ישיבה
תקופת הפעילות תשס"ח–הווה
מייסדים הרב שמואל טל והרב שמעון שהם
בעלי תפקידים
ראש הישיבה
  • הרב ערן אליטוב
  • הרב אריאל פרג'ון - קודם
  • הרב שמעון שהם - קודם
תלמידים
כ-85
מיקום
מיקום יד בנימין, מועצה אזורית נחל שורק
מדינה ישראלישראל ישראל
קואורדינטות 31°47′54″N 34°49′13″E / 31.798455107624°N 34.820389453671°E / 31.798455107624; 34.820389453671
www.ythc.org.il
מפה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ישיבה לצעירים תורת החיים היא ישיבה תורנית פנימייתית ביד בנימין המונה כ-80 תלמידים. בראשות הישיבה עומד הרב ערן אליטוב. הישיבה היא חלק ממוסדות תורת החיים בנשיאות הרב שמואל טל. בישיבה לומדים תלמידים מכל רחבי הארץ בתנאי פנימייה מלאים.

תולדות הישיבה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הישיבה הוקמה בשנת הלימודים תשס"ח (2008) כחלק ממוסדות ישיבת תורת החיים שהועתקו ליישוב יד בנימין לאחר תוכנית ההתנתקות בשנת תשס"ה. הישיבה הוקמה על ידי הרב שמעון שהם ששימש כראש הישיבה (כיום ר"מ בישיבה). בשנת תשע"ד נכנס הרב אריאל פרג'ון לתפקיד ראש הישיבה. החל משנת תש"פ ראש הישיבה הוא הרב ערן אליטוב. מנהל הישיבה הוא הרב יצחק אמסלם. בשנת תשפ"ב זכתה הישיבה בפרס תגמול דיפרנציאלי של משרד החינוך על קידום הישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים[1].

סדרי הלימוד בישיבה[עריכת קוד מקור | עריכה]

לימוד הגמרא בישיבה הוא בשיטת 'אליבא דהלכתא', לפי תוכנית עבודה מדורגת. מושם דגש על הקניית כלים לכתיבת מאמרים עיוניים ברמה גבוהה. לימודי גמרא בבקיאות הם בהספק של כ-500 דף בארבע שנים, עם חזרות, תוך חלוקה להקבצות לפי קצב התקדמות. כמו כן מתקיים סדר לימוד תנ"ך יומי, בו מקיפים התלמידים כחצי מספר התנ"ך בשנה אחת.

מדי יום מתקיימים שיעורי אמונה העוסקים בנושאים הקשורים לחיי היומיום של התלמידים (אהבת ה', יחס לחברה ולסביבה, תרבות וטכנולוגיה, שמירת הברית, ארץ ישראל ועוד). חלק ניכר מהלימוד של הבחורים הוא עצמאי מחוץ לסדרי הלימוד הקבועים במערכת. מדי שנה מוציאה הישיבה חוברת מאמרים הלכתיים מאת הרבנים והתלמידים בשם "מפרי עץ החיים". עד כה יצאו שלושה כרכים. שנת הלימודים בישיבה מורחבת מעבר ללוח הלימודים של משרד החינוך. תחילת שנת הלימודים בא' באלול וסיומה לקראת סוף חודש תמוז.

מבנה ואופי הלימודים בישיבה דומים מאוד לישיבה קטנה, מלבד קיומם של עד שני שיעורי חול ביום כהכנה לבחינות הבגרות. נכון לשנת תשפ"א אחוזי הזכאות לבגרות בישיבה עומדים על כ־90%[2] (כאשר האחוזים הנותרים משתייכים לתוכנית 'תורתו אומנותו'). מדי שנה מתקיים חידון הלכה ישיבתי בהשתתפות הרב בנימין חותה, רב חידון ההלכה ברדיו קול ברמה[3].

דרכה של הישיבה[עריכת קוד מקור | עריכה]

תלמידי הישיבה מגיעים מעדות וקהלים שונים מהציבור התורני. הישיבה מחוברת למגוון רחב של בתי מדרש ותלמידי חכמים מכל קצוות הקשת התורנית. במהלך השנה מתקיימים שיעורים של רבנים אורחים, בין שאר הרבנים שמעבירים שיעורים בישיבה ישנם הרבנים: בנימין חותה, ארל'ה הראל, אהרון בוטבול, ארז גזית, אופיר מלכא, יוסף חיים דוד אברג'ל ועוד.

בישיבה ישנה הקפדה שהתכנים התרבותיים והחינוכיים יהיו על טהרת הקודש בלבד. ישנה הקפדה על מכשירי הטלפון המותרים לשימוש, ועל תנועת הנוער בה ניתן להיות חברים.

רוב ככל בוגרי הישיבה ממשיכים לישיבות גבוהות, כדוגמת הישיבות הגבוהות: תורת החיים, הר המור, בית אל, שבי שומרון ומצפה יריחו.

חיי חברה ופיתוח האישיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

בישיבה קיימים חוגי העשרה כגון סת"ם, נגינה ודרמה. לאורך השנה מתקיימים מגוון טיולים ברחבי הארץ. מדי שבוע מתקיימת פעילות חברתית ואחת לשבועיים מתקיים 'בית חם' בבתי הרמי"ם. חלק גדול מפעילות הישיבה מבוסס על יוזמות של התלמידים עצמם. לאחר סיום שנת הלימודים, רוב התלמידים לוקחים חלק ב"ישיבת בין הזמנים" שמתקיימת פעמיים בשנה בימי בין הזמנים של חודש ניסן ובקיץ, בארגון התלמידים עצמם. בישיבת בין הזמנים מתקיימים שיעורים של רבנים אורחים ונערכות חזרות על החומר שנלמד במהלך השנה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]