זוהר שרון (מנהל)

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-09-30 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 30.09.2023).
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 30.09.2023).
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

זוהר שרון (נולד ב-9 באוקטובר 1967) הוא יזם ומנטור, מומחה בחדשנות וטרנספורמציה דיגיטלית ארגונית, כיהן כמנהל הידע העירוני של עיריית תל אביב-יפו ומשמש כמנכ"ל הכוורת – מרכז ליזמות וחדשנות חברתית[1] מיסודם של ג'וינט ישראל והביטוח הלאומי-אגף הקרנות.

במסגרת עבודתו בעיריית תל אביב-יפו יזם שרון את מיזם "דיגיתל" – מועדון תושבי העיר שזיכה את העיר תל אביב-יפו בפרס העיר החכמה בעולם בכנס הערים החכמות בברצלונה בשנת 2014.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שרון נולד בגבעתיים, למד בתיכון בן-גוריון בפתח-תקווה והתגייס לצה"ל במסגרת גרעין נח"ל לקיבוץ רוחמה. בהמשך למד באוניברסיטת תל אביב, וסיים תואר ראשון בעבודה סוציאלית ומספר שנים לאחר מכן סיים תואר שני במדיניות ציבורית מטעם הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב. במסגרת הפקולטה ביצע לאחר מספר שנים עבודת תזה.

בשנים 19922015 מילא מספר תפקידים במינהל השירותים החברתיים של עיריית תל אביב-יפו, בין היתר כעובד סוציאלי קהילתי בשכונת התקווה, כעוזר ראש אגף הרווחה שלמה מסלאוי וכמנהל תחום תכנון מידע והערכה במינהל. במסגרת תפקידו האחרון במינהל יזם את פרויקט ניהול הידע הארגוני של העובדים הסוציאליים בעיר ועל כך זכה בשנת 2005 יחד עם צוותו בפרס הראשון ביריד השנתי לניהול הידע של משרד הרווחה. בנוסף בשנה זו זכה יחד עם צוותו במקום הראשון בתחרות מצטייני המחשוב ITAwards 2005 על הצטיינות בקטגוריית ניהול ידע ופורטלים.

בשנת 2006 התמנה לתפקיד מנהל הידע העירוני של עיריית תל אביב-יפו ובמסגרת זו הוקמה "מינהלת הידע העירוני" (כיום המרכז למידע וידע יישומי עירוני) שעסקה בנוסף בניהול אתר האינטרנט של העירייה ובקידום תוכנית "עירייה זמינה" לפיתוח והנגשת השירותים הדיגיטליים של העירייה.

בסוף שנת 2011 קיבלה הנהלת העירייה בראשות ראש העירייה רון חולדאי ומנכ"ל העירייה מנחם לייבה את הרעיון של שרון להוציא לפועל את מיזם "דיגיתל" לחיזוק הקשר עם תושבי העיר באמצעות העמדת מידע והטבות פרסונליות לתושבי העיר. במאי 2013 מיזם דיגיתל עלה לאוויר ומאז ועד היום משמש המיזם ככלי מרכזי לקידום רווחת החיים של תושבי העיר באמצעות העמדת מידע והטבות פרסונליות לכל תושב. עם השנים פותחו תתי נושאים לקהלי יעד ספציפיים כדוגמת דיגיטף, דיגידוג, דיגיתל 60+ ודיגיתל נגיש. בשנת 2014 זיכה המיזם את העיר תל אביב-יפו בפרס העיר החכמה בעולם בכנס הערים החכמות בברצלונה.

בשנת 2015 בעקבות ביקור בעיר תל אביב-יפו של משלחת ממדינת מהאראשטרה בהודו בראשותו של ראש הממשלה Devendra Fadnavis, נרקם שיתוף פעולה עם Delivering Change Foundation שהחליטה לאמץ את מודל דיגיתל. במסגרת זו סייע שרון להנהלת העיר פונה לקדם את האסטרטגיה הדיגיטלית של העיר, בנוסף אומץ מודל דיגיתל על ידי העיר Thane שהקימה את מיזם DigiThene באמצעות חברת TSG IT הישראלית. בשנת 2018 פורסם הספר Smart Cities Smart Future, פרק 6 Citizens in the loop"" הוקדש כולו לראיון עם שרון על מיזם דיגיתל.

במקביל בין השנים 20162019 סייע שרון וצוותו לרשויות מקומיות בישראל לקדם טרנספורמציה דיגיטלית באמצעות מיזם מאיצים דיגיטליים של משרד הפנים, ישראל דיגיטלית ומפעם עמק יזרעאל. בין היתר הוקם אתר 265 לניהול ידע של הרשויות המקומיות והמדר"ם.

באוקטובר 2020 סיים שרון את תפקידו כמנהל המרכז למידע וידע יישומי עירוני.

בנובמבר 2020 מונה שרון לתפקיד מנכ"ל הכוורת – המרכז ליזמות וחדשנות חברתית של ישראל מיסודם של ג'וינט ישראל והביטוח הלאומי-אגף הקרנות. הכוורת פועלת לפיתוח פתרונות פורצי דרך לאתגרים החברתיים של מדינת ישראל באמצעות סיוע ליזמיות ויזמים מהשטח להצמיח מיזמים חברתיים, ריכוז אקוסיסטם תומך ופיתוח ושיתוף ידע מקצועי לקידום התחום.

שרון נשוי ואב לשניים ומתגורר בעיר פתח תקווה.

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ זוהר שרון, באתר הכוורת