ויטלי טבלב

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-08-08 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 08.08.2023).

ד"ר ויטלי טבלב (נולד ב-1977) הוא קרימינולוג קליני, מומחה בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית, בפסיכותרפיה ממוקדת רגש (EFT) ובפסיכותרפיה ילדים ונוער. מדריך קליני בקרימינולוגיה קלינית ופסיכותרפיה ומרצה[1][2][3].

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

טבלב נולד ברוסיה, התחנך בתיכון החקלאי פרדס חנה ושירת בצה"ל כלוחם ומפקד ביחידת חי"ר. הוא מטפל בפוסט-טראומה, בזיכרונות טראומתיים ובדימויים חודרניים[4] ובהיותו קצין בריאות הנפש במסגרת שירותו הצבאי, הוא עוסק בהתערבות מוקדמת במצבי טראומה.

השלים תואר ראשון רב-תחומי במדעי החברה בהצטיינות יתרה, המשיך לתואר שני ושלישי בקרימינולוגיה קלינית, אותם השלים בשנת 2003 ובשנת 2008 באוניברסיטת בר-אילן.

במסגרת עבודת הדוקטורט בחן טבלב את הקשר בין הפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות (ADHD) לבין עבריינות נוער בהיבט נוירו-קוגניטיבי. הוא מצא כי לבני נוער המאובחנים ב-ADHD ושמעורבים בהתנהגות עבריינית, מתפתחת סכימה ביו-פסיכו-חברתית, דרכה הם תופסים את העולם ומפרשים אותו[5]. עבודת מחקר זו, מהווה מצע לעבודות מחקר אמפיריות נוספות בהן ממשיך טבלב לעסוק. באבחון ופסיכותרפיה, מצא טבלב כי ניתן לאתר סכימה קוגניטיבית-רגשית ייחודית של מטופל דרכה הוא מפרש מציאות ואף מפתח פסיכופתולוגיה. טבלב הציע היפותזה של 'פלסטיות קוגניטיבית של סכימה' (זאת בדומה לפלסטיות של המוח - Neuroplasticity), על פיה ניתן לאמוד את השינויים שהמתרחשים בסכימה קוגניטיבית-רגשית של מטופל המשתתף בפסיכותרפיה (וזאת במקביל לשינויים מוחיים שחלים במטופל בעקבות הפסיכותרפיה). זיהוי הסכימה ומעקב אחר שינויה מהווה כלי אבחוני אמפירי העוזר בהתאמת כלי טיפולי בפסיכותרפיה ונותן אינדיקציה כי הטיפול עוזר למטופל.

בשנת 2007 סיים לימודי פסיכיאטריה ופסיכותרפיה של הילד והמתבגר, בבית הספר ללימודי המשך ברפואה, הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב. בשנת 2004 התמנה למרצה במכללת אריאל ובשנת 2006 מונה למרצה וראש מגמת טיפול בילדים ונוער במכללת אלבאום. עד שנת 2011, הרצה במכללה האקדמית הדסה ירושלים ובין השנים 2009-2012 התבקש להרצות בבית הספר המרכזי להכשרת עובדים לשירותי הרווחה ברמת גן. מאז 2013 הוא מרצה ומדריך קליני בתוכנית ללימודי תעודה בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית, של מכון פסגות בחסות מערך לימודי החוץ של האוניברסיטה הפתוחה.

טבלב מעביר סדנאות ומלמד שיטות טיפוליות בקליניקה מצפן[6], במרכז י.נ.ר בירושלים[7], במכון פסגות (מטעם האו"פ)[8] ובצה"ל.

חבר במספר ועדות ביניהן ועדות ציבוריות לרבות: "האגודה הישראלית לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי" (איט"ה) באגודה לקרימינולוגיה קלינית בישראל[9] ואף היה חבר בחברה לרפואה וטיפול בהתמכרויות, משרד הבריאות – ILSAM (משנת 2005). בשנת 2005, הצטרף לרשימת המומחים מטעם הסנגוריה הציבורית ובאותה השנה מונה לראש תחום אבחון וטיפול במצפן קליניק[10], קליניקה לפסיכיאטריה, פסיכותרפיה ונוירולוגיה.

טבלב משתתף פעיל ומרצה בכנסים מדעים[11] לרבות נוירוקרימינולוגיה: נוירוביולוגיה ונוירוקוגניציה של התמכרויות, בתוך האגודה לקרימינולוגים הקליניים בישראל[12], הכנס השנתי של האגודה לקרימינולוגים קליניים בישראל בשיתוף עם המערך הפסיכיאטרי במרכז הרפואי תל- אביב ע"ש סוראסקי (2010)[13]. "גורמים תרבותיים ופסיכואנליטיים לנוירופסיכולוגיה לוריאנית", בתוך האגודה הישראלית להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים, הכנס השנתי העשירי של האגודה הישראלית להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים. ירושלים: מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד (2010) ועוד.

חלק מהפרזנטציות אותן הוביל טבלב, פורסמו בכתבי עת שונים[14][15], בין היתר "פריצת גבולות נורמטיביים-חברתיים עד אינתיפאדת אל-אקצה: "שיתוף פעולה ביטחוני" של "סייענים" עם גורמי ביטחון ישראלים[16], בתוך האגודה האנתרופולוגית הישראלית" (הכנס השנתי של האגודה האנתרופולוגית הישראלית, ירושלים: האוניברסיטה העברית). הדרכת הורים שילדיהם סובלים מ-ADHD והפרעות התנהגות, בתוך הכנס הארצי להפרעת התנהגות "עידן חדש, טיפולים חדשים" (2015). "כלים רגשיים לטיפול ברגשות"[17] (פרוטוקול טיפולי), בתוך האגודה ישראלית לטיפול התנהגותי קוגניטיבי (עורכת), הכנס השנתי של האגודה הישראלית לטיפול התנהגותי קוגניטיבי – איט"ה 2018, מפגשים עם פסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית[18][19].

טבלב נשוי, אב לשלושה ומתגורר בתל אביב.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ דר ויטלי טבלב, באתר איט"ה האגודה הישראלית לטיפול קוגניטיבי התנהגותי
  2. ^ מכללת מכון פסגות, הדרכת הורים לילדים עם בעיות התנהגות, באתר פסגות
  3. ^ סגל המרצים - מכללת מכון פסגות, באתר מכון פסגות
  4. ^ "Suffering From PTSD? This Israeli Chatbot Wants to Hear About It". Haaretz (באנגלית). נבדק ב-2023-05-21.
  5. ^ טבלב, ויטלי, הפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות כפי שהיא נתפסת בעיני בני נוער הסובלים ממנה ומעורבים בפעילות אנטי-חברתית... / מאת ויטלי טבלב., באתר מערך הספריות והמידע, אוניברסיטת בר אילן (באנגלית)
  6. ^ ד"ר ויטלי טבלב – פסיכותרפיסט ומומחה לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי |, באתר matzpen.co.il
  7. ^ ויטלי טבלב, Ph.D | מרכז י.נ.ר ללימודי נישואין ומשפחה, באתר www.ynrcollege.org
  8. ^ קורס טיפול ממוקד רגש - EFT, נבדק ב-2023-05-21
  9. ^ ויטלי טבלב, ויטלי טבלב - קרימינולוג קליני, באתר פסיכולוגיה עברית
  10. ^ 103FM - גבי גזית, באתר 103FM - האזנה לרדיו און ליין
  11. ^ כנס הקרימינולוגים הקליניים, 1 במאי 2019 | המחלקה לקרימינולוגיה, באתר criminology.biu.ac.il
  12. ^ האגודה לקרימינולוגיים קליניים, באתר קרימינולוגים קליניים
  13. ^ קרימינולוגיה קלינית — בין קליניקה למחקר, באתר המרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי, ‏יום רביעי, כ"ו בניסן תשע"ט
  14. ^ ORCID, orcid.org
  15. ^ APA PsycNet, psycnet.apa.org (באנגלית)
  16. ^ "הם ציפו להתקבל בישראל בכבוד מלכים". הארץ. נבדק ב-2023-05-21.
  17. ^ Vitali Tevelev, researchgate
  18. ^ אגודה ישראלית לטיפול התנהגותי קוגנטיבי - איט"ה 2016, מפגשים עם הפסיכותרפיה ההתנהגותית קוגניטיבית
  19. ^ כנס איט"ה 2017, באתר www.psychology.org.il