בודהיזם דרך היהלום

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-08-27 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 27.08.2023).
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.
אנו דנים כעת בשאלה האם יש להעביר ערך זה לטיוטה. המטרה העיקרית במהלך שבוע הדיון היא שיפור הערך והבאתו למצב ראוי. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע. אם במהלכו לא תובע תמיכה מנומקת בהשארת הערך במרחב הערכים בידי עורכת או עורך בעלי זכות הצבעה, מלבד כותב הערך, הערך יועבר לטיוטה. מציב התבנית נדרש לנמק בדף השיחה מדוע הוא סבור שיש להעביר את הערך לטיוטה (התבנית הוצבה בתאריך 26.08.2023).
בודהיזם דרך היהלום
שורשים, סיווג והנהגה
דת בודהיזם
תאריך ייסוד 1972 עריכת הנתון בוויקינתונים
מייסד אולה נידהל עריכת הנתון בוויקינתונים
ארגונים ופעילות
פלגים בודהיזם דרך היהלום
www.diamondway-buddhism.org
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

בודהיזם דרך היהלום היא עמותה המשוייכת לשושלת הקארמה קאג'יו בת אלף השנים של הבודהיזם הטיבטי. לאמה אולה נידהל, רב-אמן בודהיסטי מערבי יליד דנמרק, הקים את בודהיזם דרך היהלום בשנות ה-70 יחד עם אשתו האנה נידהל. המורה הראשי שלהם קרמאפה ה-16 ביקש מהם לחלוק את מה שלמדו עם אלה שמתעניינים ולהקים מרכזים בודהיסטים במערב.

בישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

הקבוצה הראשונה של דרך היהלום בישראל הוקמה בשנת 1999. לאמה אולה הגיעה לישראל בהזמנת הקבוצה בדצמבר 1999 ובמהלך ביקורו העביר הרצאות בודהיסטיות וקורסי מדיטציה בערים שונות. מאז פעילות של בודהיזם דרך היהלום נמשכה והקבוצה של כמה חברים גדלה למספר מרכזים ברחבי הארץ. בשנת 2000 הוקמה עמותת בודהיזם דרך היהלום שנתנה את המסגרת הרשמית לכל הפעילויות.

מטרת העמותה להנגיש בסגנון מודרני את התורה הבודהיסטית של דרך היהלום. הידע הבודהיסטי של מסורת הקאגיו מועבר במרכזים בשפה העברית ובסגנון מערבי, חילוני. מרכזי דרך היהלום הם המקום בו המתרגלים החילוניים נפגשים למדיטציות משותפות, עושים את התרגול האישי ולוקחים חלק בהרצאות ובקורסי המדיטציה.

העמותה אינה שייכת לאף ארגון זר, למרות שהיא חלק מרשת כלל העולמית של המרכזים הבודהיסטים של דרך היהלום השייכת לקארמה קאג'יו - אחת מארבעת המסורות של הבודהיזם הטיבטי העיקריות.

העמותה מורכבת מ-5 מרכזי מדיטציה עירוניים (ירושלים, תל אביב, חיפה, באר שבע, אילת) ומרכז ריטריטים אחד (מטולה). הם הוקמו על ידי לאמה אולה נידהל והם תחת הדרכתו הרוחנית של קארמפה ה-17 טאיה דורג'ה, ראש האסכולה. תפקוד העמותה והמרכזים מבוסס על התנדבות חבריהם.