איגוד הקול הישראלי

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-12-31 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 31.12.2023).
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 31.12.2023).

איגוד הקול הישראלי - (ראשי תיבות: ILVA - Israeli Voice Association) פועל כעמותה ללא מטרות רווח תחת ארגון הגג של מרכז פליציה בלומנטל למוזיקה. איגוד הקול הישראלי הוא בית לכל מי שתחום הקול חשוב לו ויקר לליבו. הארגון מאגד אנשי מקצוע בתחום הקול, משתמשי קול מקצועיים ושאינם מקצועיים, וכן אנשים שמתעניינים בתחום הקול (שוחרי קול). פעילות האיגוד שואפת לקדם את ההתמקצעות של חברי האיגוד ושל כלל האנשים העוסקים בתחום הקול, ובכך לתרום לקידום הטיפול, ההוראה והמחקר בתחום הקול בישראל.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הארגון צמח בין 2015 עד 2021 כ"מרכז הקול הישראלי" עם פעילויות ושיתופי פעולה מולטי דיסציפלינריים שבין תחום הרפואה לאמנות הקול. ראשית המרכז היווה שלוחה של הארגון האמריקאי לווקולוגיה (VOCOLOGY), ארגון אשר הוקם על ידי המדען אינגו טיטצה (INGO TITZE) ועד היום פועלים בשיתוף עם האיגוד. בשנת 2019[1] התקיים כנס ווקולוגיה ראשון.[2] ב רימון בית ספר למוסיקה, אחריו, בשנת 2020 עם מגיפת הקורונה התקיים כנס ווקולוגיה שני.[3] און ליין והתגבש ועד מייסד להקמה הרשמית של האיגוד. משם המשיכה המסורת של כנסים רשמיים שנתיים מאז הקמתו הרשמית של איגוד הקול בשנת 2021.[4]. במסגרת האיגוד מתקיימת פעילות העשרה לאורך כל השנה לחברי האיגוד בלבד ובנוסף החלה להתקיים פעילות לכלל הציבור באמצעות תכנים כגון התכנית "מסע אל הקול".[5], בפרקים השונים התארחו אנשי מקצוע שונים ביניהם, [נירה גל], [אוהד חיטמן], ארמת ארנהיים-שרון ועוד. כמו כן ב 2023 הושק "הפודקאסט של איגוד הקול הישראלי".[6] ותכנים נוספים אשר יצאו במדיות החברתיות. בשנת 2023 הוקם גם לראשונה, כמחלקה של האיגוד, הארגון הישראלי למורות ומורי פיתוח קול. זאת על מנת שתהיה התארגנות מקצועית ארצית דומה לזו של איגוד רופאי אף אוזן גרון.[7] ושל האגודה הישראלית לקלינאי תקשורת.[8]. איגוד הקול הישראלי מנוהל על ידי שבעה חברי הנהלה, המכהנים בהתנדבות.[9]. הוועד המנהל אמון על התווית המדיניות, המטרות והפעילות של האיגוד. כל זאת בתמיכת ארגון הגג על שם [פליציה בלומנטל] ובתמיכת קהילת חברי האיגוד אשר מתנדבים לוועדות השונות, להרצאות ופעילויות במהלך השנים.


מטרות האיגוד[עריכת קוד מקור | עריכה]

מטרות

קידום תחום הקול בישראל קידום שיתוף פעולה בין אנשי מקצוע בתחום הקול קידום הידע המקצועי והשאיפה למצוינות מקצועית של חברי האיגוד בפרט, ושל קהילת האנשים העוסקים בתחום הקול בכלל עידוד המחקר בתחום הקול עידוד וטיפוח מודעות ומידע על הקול בציבור הרחב, כמו גם על בריאות הקול ועל אפשרויות הטיפול בו

דרכי פעולה

על מנת להשיג את מטרותיו, יפעל הארגון בדרכים שונות, כגון:

  • יצירת פורום לדיונים משותפים של חברים ממקצועות שונים במטרה לעודד שיח מפרה ומעשיר
  • ארגון וקיום כנסים שנתיים, הזמנת מרצים אורחים מהארץ ומחו”ל, וכן פרסום תכנים מקצועיים בכתב או באמצעות סדנאות וימי עיון
  • יצירת אייטמים בתקשורת, פרסום מידע ותוכן חינוכי בערוצי מידע שונים, אנאלוגיים ודיגיטליים
  • גיוס בעלי השפעה לפעול לקידום נושא הבריאות הקולית והתקשורת הטובה, ככלי לשיפור איכות חייו ורווחתו הגופנית והנפשית של הפרט
  • הענקת פרסים ומלגות הצטיינות לחברי הארגון, במטרה לטפח ולקדם את הדור הצעיר של אנשי המקצוע.
  • תחזוקת מאגר נתונים של אנשי מקצוע באתר של האיגוד
  • שמירה על איכות גבוהה ומקצועיות ועל שאיפה למצוינות של העוסקים בתחום הקול, על ידי פרסום מידע מבוסס מחקר ועידוד למידה, השתלמויות והכשרות, ועל ידי מתן דוגמא אישית של חברי ועד האיגוד
  • עידוד התארגנות והתאגדות מקצועית של בעלי המקצוע השונים בתחום הקול
  • הנגשת מידע בתחום הקול בעברית ובשפות נוספות, תוך שמירה על שפה מגדרית פתוחה

חברות באיגוד

חבר מן המניין יעמוד בתנאים הבאים: עיסוק במקצועות הקשורים באופן ישיר לפיתוח קול, טיפול בקול ולמחקר בתחום הקול. בשלב זה יכללו בהגדרה זו רופאי אא”ג, קלינאי תקשורת, ומורי פיתוח קול. התחייבות לרציונל, חזון ונהלי האיגוד, והתחייבות לעמוד בכללי האתיקה של האיגוד תשלום דמי החברות השנתיים גיל: 18 שנים ומעלה מידע נוסף על חברות באיגוד, זכויות ומחויבויות ניתן לקרוא בתקנון באתר.


הארגון הישראלי למורות ומורים לפיתוח קול[עריכת קוד מקור | עריכה]

לפי סעיף 8 בדרכי הפעולה בתקנון של איגוד הקול הישראלי, אחת מהפעולות תהיה לעודד התארגנות והתאגדות מקצועית של בעלי המקצוע השונים בתחום הקול. היות וקלינאי התקשורת ורופאי אף אוזן גרון כבר מאוגדים, ב 2022 הוחלט להקים ועדת משנה של מורות בעל שם וניסיון מאסכולות שונות אשר יחד יקימו את הארגון ויחליטו על נהליו. על פי התקנון ובשונה מאיגוד הקול הישראלי, הארגון הישראלי למורות ומורים לפיתוח קול בדומה להתאגדויות המקצועיות האחרות, יעסוק גם בהכרה ופיקוח מקצועי על מנת להעלות את הרף המקצועי ולעודד את קהילת המורים בארץ להרחיב את הידע שלהם ולשתף את הקולגות בטכניקות המוכרות להם. הועד המייסד של הארגון יפעל כמחלקה תחת איגוד הקול הישראלי ויוביל את הארגון לבחירות בסוף שנת תשפ"ד ובעתיד אם הועד המנהל של האיגוד ירצה בכך, הארגון יפעל כגוף נפרד ועצמאי. אך בשנותיו הראשונות והמתפתחות האיגוד שם לו למטרה לתמוך בהתפתחות המקצועית של מורי פיתוח קול בארץ והתארגנותם. כמו כן האיגוד ימשיך לעבוד בשיתוף פעולה עם האיגודים המקצועיים האחרים ויעודד אותם להיפגש באמצעות כנסים, מחקרים משותפים, פאנלים ופעילויות אחרות המשלבות את כל מקצועות הקול ומייצרות שיח מולטי דיסציפלינרי.


קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ בשנת 2019, אירוע אשר פורסם בארגון הבינלאומי PAVA.
  2. ^ כנס ווקולוגיה ראשון, לצפייה בהרצאות.
  3. ^ כנס ווקולוגיה שני, לצפייה בהרצאות.
  4. ^ הקמתו הרשמית של איגוד הקול בשנת 2021, תקנון איגוד הקול הישראלי.
  5. ^ "מסע אל הקול", צפייה בפרקים.
  6. ^ "הפודקאסט של איגוד הקול הישראלי", האזנה בספוטיפיי.
  7. ^ איגוד רופאי אף אוזן גרון, האתר הרשמי.
  8. ^ האגודה הישראלית לקלינאי תקשורת, האתר הרשמי.
  9. ^ המכהנים בהתנדבות, רשימת הועדים עבר והווה.