יוסף ילוז

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-06-27 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 27.06.2023).
הרב יוסף ילוז
לידה 5 באוקטובר 1910
ב' בתשרי תרע"א
טבריה, ישראל
פטירה 12 בספטמבר 1980 (בגיל 69)
ב' בתשרי תשמ"א
ישראלישראל ירושלים, ישראל
מקום קבורה ישראלישראל בית הקברות בהר הזיתים, ירושלים
מקום פעילות טבריה
השתייכות חרדים ספרדים
תחומי עיסוק הוראה
רבותיו רבי רפאל ביבאס
תלמידיו הרב יצחק ברדא, חכם משה דוויק הכהן

הרב יוסף ילוז (ב' בתשרי ה'תרע"א, 5 באוקטובר 1910ב' בתשרי ה'תשמ"א, 12 בספטמבר 1980) מנקיי הדעת ואחרון חכמי טבריה הקדמונים. היה מורה ומחנך בתלמוד תורה "ביבאס" בטבריה, מייסודו של רבי רפאל ביבאס.

קורות חייו[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד בב' בתשרי ה'תרע"א בטבריה.

בשנת ה'תרצ"ד בהיותו בן 23 החל ללמד בתלמוד תורה "ביבאס" וכמה שנים לאחר מכן ניהל את הת"ת יחד עם הרב רפאל ביבאס שאף באחד הפעמים התבטא ואמר עליו: חכם יוסף הנשמה שלי.

בשנת ה'תשט"ז פתח סניף לתלמוד תורה בשיכון ג' בטבריה, וכך כתב ביומנו: "ב"ה יום ד' כ"ו שבט תשט"ז (8.2.56) יום שמחה לתלמוד תורה. היום קיבלנו מפתח בשכון ג' בית מספר 378 לתלמוד תורה, והעברנו לשם 13 ספסלים ו7 שולחנות".

אחרית ימיו[עריכת קוד מקור | עריכה]

נפטר ביום ב' בתשרי יום ב' דראש השנה. וגם יום הולדתו היה ביום ב' דראש השנה. כמו משה רבינו שנולד בז' באדר ונפטר בז' באדר וכמו דוד המלך שנולד ונפטר בחג שבועות.

נקבר בבית הקברות בהר הזיתים ירושלים. על המצבה נכתב: "האיש שטרח רוב ימיו למען ילדי ישראל בתלמודי תורה בטבריא ת"ו".