לדלג לתוכן

אהרן שגיא

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2025-05-06 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
על דף זה נערכת הצבעת מחיקה בדף זה
הדיון וההצבעה לגבי המחיקה מתקיימים כעת. לפני ההצבעה מומלץ לקרוא את מדיניות המחיקה. נא לא להוריד הודעה זו, ולא לרוקן את העמוד מתוכן בזמן שההצבעה נערכת. עם זאת, אתם מוזמנים לשפר דף זה.
על דף זה נערכת הצבעת מחיקה בדף זה
הדיון וההצבעה לגבי המחיקה מתקיימים כעת. לפני ההצבעה מומלץ לקרוא את מדיניות המחיקה. נא לא להוריד הודעה זו, ולא לרוקן את העמוד מתוכן בזמן שההצבעה נערכת. עם זאת, אתם מוזמנים לשפר דף זה.
אהרן (אהרלה) שגיא
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 26 בדצמבר 1946 (גיל: 78)
תל אביב, ישראל
פעילות בולטת טייס קרב בטייסת פנטום (מיל'), קברניט בכיר בדימוס בחברת אל על
ידוע בשל שחזור ושיפוץ מטוסים עתיקים שהיו בשירות חיל האוויר הישראלי
תקופת הפעילות מ-שנת 2000
תואר ד"ר לפיזיקה והנדסה

אהרן (אהרלה) שגיא (נולד ב-26 בדצמבר 1946) הוא טייס קרב לשעבר בדרגת סא"ל במיל' בחיל האוויר הישראלי וטייס אל על בדרגת קברניט בכיר בדימוס. הוא בעל תואר ד"ר לפיזיקה והנדסה, והוא מוכר כמי שמוביל פרויקט ייחודי לשיחזור ושיפוץ מטוסים היסטוריים ישנים והשבתם למצב טיסה, פעילות נדירה וייחודית בתחום התעופה בישראל.[1]

הוריו נישאו מיד לאחר מלחמת העולם השנייה ועלו לארץ בינואר 1946 כמעפילים. אמו הייתה ניצולת שואה ששרדה את מחנה ההשמדה אושוויץ.[2] אביו עבד בעיריית תל אביב עד פרישתו לגמלאות. כשהיה בן כשנה, חווה שגיא את הקרב הראשון של מלחמת העצמאות בשכונת התקווה בתל אביב, לשם הגיעה המשפחה זמן קצר לאחר עלייתה[דרושה הבהרה]. בסביבות גיל שש, עברה המשפחה לגור בגבעתיים, לשיכון עובדי עיריית תל אביב. בגיל 17, עברה המשפחה לחלק אחר ואמיד יותר בגבעתיים, ליד קולנוע שביט.

שגיא למד בבית ספר יסודי בתל אביב, ובהמשך למד בתיכון אורט טכניקום בגבעתיים במגמת מכונות, ואף הוסיף שנה חמישית כדי לקבל תואר הנדסאי. בגיל 15 הצטרף לחוגי תעופה והחל לדאות בכפר סירקין, שם טס על מטוס חד-מושבי. אף על פי ששקל ללמוד הנדסה במסגרת העתודה האקדמית, תשוקתו לטיסה גברה, למרות חששות הוריו מעיסוק זה. בנעוריו, הוא השתתף בפעילות גדנ"א אוויר ברמת גן, שם בנה טיסנים והתחרה בתחרויות דאייה.

שירות בחיל האוויר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

שגיא שירת כטייס קרב בחיל האוויר הישראלי. הוא סיים את קורס הטיס מספר 54. במהלך שירותו, הוא טס על מטוסי פוגה, אורגן, סקייהוקטייסת 109) קורנס (פנטום). הוא השתתף במלחמת ששת הימים, בתקופה בה עדיין היה בשלבי הכשרה מתקדמים. במלחמת יום הכיפורים, בעת גיחה מעל מצרים כטייס קורנס מטייסת העטלף (119), נפגע מטוסו מטיל והוא נאלץ לנטוש יחד עם הנווט, משה ברטוב. שניהם חולצו משטח האויב.[3][4]במהלך השירות שלו בחיל האוויר, שגיא שירת גם בטייסת האחת (טייסת 201). דרגתו הצבאית היא סגן-אלוף (מיל').

לאחר שירותו הצבאי החל לעבוד בחברת "אל על" והגיע לדרגת קברניט בכיר. במסגרת עבודתו שימש גם בתפקידים ניהוליים.

פרויקט שיפוץ המטוסים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשני העשורים האחרונים, שגיא מוביל פרויקט ייחודי לשיפוץ מטוסים ישנים, בעיקר כאלה הקשורים לראשית התעופה העברית. הפרויקט מתבצע במחסן ביישוב במרכז הארץ, אליו מגיעים מדי יום שישי מתנדבים רבים, בהם טייסים, מהנדסים ומכונאים ותיקים מחיל האוויר, החולקים עמו את האהבה לשימור היסטוריית התעופה. שגיא רואה בפעילות השיפוץ לא רק תחביב, אלא גם דרך להנציח את ההיסטוריה של התעופה העברית, בדגש על שמירת האותנטיות של המטוסים במהלך השיפוץ[1]. בין המטוסים ששופצו על ידו ניתן למנות את הטייגר מות', מטוס דו-כנפי בריטי ששימש לאימוני טיסה בתקופת המנדט הבריטי ואף בקורסי הטיס הראשונים של היישוב העברי. שגיא רכש מספר גרוטאות של מטוסי טייגר מות' מדנמרק וייבא אותן לישראל. לאחר שנים של עבודת שיפוץ מאומצת, בסיוע צוות מתנדבים, הצליח שגיא להשיג רישוי אווירי ולהטיס את המטוסים המשופצים. טיסת הבכורה החגיגית של אחד ממטוסי הטייגר מות' המשופצים יצאה מנמל התעופה בן-גוריון, כשלצידו טס סיד כהן, טייס ותיק בן 87, שטס לראשונה במטוס כזה בשנת 1940.

קישוריים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ 1 2 סיון גזית והילה פולקה, לרכב על טייגר, באתר בטאון חיל אוויר, ‏27 באוגוסט 2007
  2. ^ הדמות מתחת לפנס… » זיקוקין די-נור
  3. ^ הפלת קורנס 142 - מרקיע שחקים, ‏2021-01-11
  4. ^ סיפורו הלא ייאמן של טייס הקרב אהרל'ה שגיא | אחד למיליון, באתר mako, ‏2021-09-29