RunWear

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-06-23 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 24.06.2023).
לוגו הליגה הבכירה
לוגו המשחק

ראנוואראנגלית: RunWear) הוא ענף ספורט ומשחק קבוצתי המשלב מהירות וטכניקה. במשחק משתתפות שתי קבוצות בעלות חמישה שחקנים המתחרות זו בזו. במשחק יש שני סוגי חולצות אשר השחקנים צריכים להביא אל "אזור שמונה המטרים" וכך לנסות להרוויח נקודות. השחקנים ממוקמים על המגרש לפי החלטת המאמן. ישנם ארבעה תפקידים שונים שהמאמן יכול לבחור לכל שחקן ולמשחק יש בסך הכל שלושה שלישים. המאמן יכול לשנות את תפקידי השחקנים בסוף כל שליש. מקורו של המשחק - בדומה לפוטבול אמריקאי (American football) - הוא בארצות הברית והוא אף נחשב לספורט לאומי שם. "חולצה" במשחק בדומה לפריזבי או לכדור פוטבול אליפטי משמשת כאביזר במשחק אשר צריך להביא לאזור שמונה המטרים. כאשר אחד משחקני ההתקפה עושה זאת הקבוצה - תקבל נקודות בהתאם לחולצה שהביאה. החולצה הגדולה שממוקמת באמצע שווה חמש נקודות ושאר החולצות שוות שלוש נקודות.

מהלך המשחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

את המשחק משחקות שתי קבוצות המורכבות מחמישה שחקנים, שתפקידיהם ניתנים לשינוי על המגרש רק אחרי פסילה[1] או על ידי החלפה שמבוצעת על ידי המאמן בסוף כל שליש[2]. המשחק מחולק לשלושה שלישים כשבכל אחד מהם יש שתי התקפות. המאמן צריך להחליט אילו שחקנים עולים לשחק בכל שליש. מטרת המשחק היא לצבור הכי הרבה נקודות, על ידי כך ששחקני הקבוצה התוקפים (המידגארד ושני הקונלים) יכנסו לאזור שמונה המטרים עם החולצות. כניסת השחקנים עם החולצות לאזור שמונה המטרים במהלך המשחק מקנה נקודות. התקפה נגמרת כאשר כל החולצות לא נמצאות על אזור המשחק אלא באזור שמונה המטרים. להתקפה אין מגבלת זמן. אם קבוצה אחת לוקחת את כל החולצות בתחילת ההתקפה היא מסיימת אותה ומקבלת נקודה אחת. אחרי ההתקפה מוסיפים את הנקודות וממשיכים במשחק כרגיל. לדוגמה: אם הקבוצה לקחה את כל החולצות בהתקפה הרביעית[3] (סוף השליש השני) ההתקפה תתקיים מחדש כאילו ההתקפה הקודמת לא התקיימה. הקבוצה המחזיקה במספר גבוה יותר של נקודות בעת סיום המשחק מנצחת.

מגרש ראנוור
תרשים מגרש הראנוור

כל התקפה נפתחת בכך ששני השופטים המרכזיים עומדים בתחילת ובסוף קו החצי (לרוחב) ואחד מהם שורק לתחילת ההתקפה, אם שחקן זז לפני ההתקפה הוא מורחק והמאמן צריך להחליף אותו בשחקן אחר. אחרי השריקה שלושת שחקני ההתקפה אמורים להתנפל על החולצות. אחרי לקיחת החולצות השחקנים יכולים להתמסר ביניהם וכך להגיע לאזור שמונה המטרים ולהשיג נקודות. שחקן המחזיק בחולצה יכול להחזיק בה רק במשך שמונה שניות ולאחר זמן זה חייב למסור את החולצה[4]. אם עובר הזמן, השחקן מקבל חולצה שחורה. אם שחקן מקבל שלוש חולצות שחורות בשלישי הוא מורחק מהמשחק. המידל גארד (שומר האמצע, MG) הוא השחקן המוביל הוא צריך להיות בראש כל התקפה לשלוט בשחקנים ולעזור להם. שני הקונלים, העוזרים בכל התקפה צריכים לגבות על המידל גארד ולשמור שלא יפסלו אותו. שני הגארד האחרים (שומרי הצד, LG ו- RG) אחריים על לפסול שחקנים שרוצים להיכנס לאזור שמונה המטרים עם חולצה ביד ולא תוקפים את הקבוצה השנייה.

פסילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

כל שחקן על המגרש יכול לפסול שחקן אחר מהקבוצה היריבה[5] על ידי כך שהוא שנוגע בו עם ידו. דבר זה גורם לשחקן לקבל חולצה שחורה אחת. כאשר שחקן נפסל ויוצא מהמשחק - למאמן יש 8 שניות (או פחות) להחליט איזה שחקן עולה לשחק. בעת ההחלטה המשחק ממשיך ולקבוצה אשר נפסלה חסר שחקן. המאמן צריך להחליט לפני כל משחק על רשימה מסודרת של כל השחקנים האמורים לעלות אחרי ששחקן נפסל (שחקני גיבוי), שחקן אשר נפסל יכול לחזור למשחק אם נגמרו לקבוצה כל השחקנים אך הקבוצה תאבד נקודה אחת בתוצאת המשחק, אם הקבוצה נמצאת על אפס נקודות, היא יורדת לדירוג F, דירוג שקבוצה יכולה לקבל כשהיא נכשלת, אם היו לה אפס נקודות והיא הפסידה נקודות - היא מגיעה לדירוג- F1, אם קבוצה מגיע ל- F2 היא מקבלת הפסד טכני והקבוצה השנייה מנצחת אוטומטית.

המגרש והחולצה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אורכו של מגרש ראנוואר הוא 72 מטר (79 יארד) ורוחבו 48 מטר; 236x157 פיט. הוא מחולק לשני חצאים שווים העשוים מחול. שטחו של כל חצי הוא 36 מטר ובתחילתו נמצא אזור שמונת המטרים. אחריו מתחיל אזור המשחק (28 מטר). "חולצה" במשחק הינה אביזר אשר באמצעות השימוש בו מרוויחים נקודות. במשחק ישנם שני סוגי חולצות - הגדולה אשר שווה חמש נקודות, והקטנה אשר שווה שלוש נקודות. חולצת חמש הנקודות הינה בצבע אדום ושאר החולצות בצבע כחול. כל סוגי החולצות עושויות מסוג דרייפיט ולא מכותנה, החולצות מחוררות, כך שלזרוק אותן יהיה יותר קשה. חולצת חמש הנקודות הן באורך של שלושים ושתיים אינץ' (81 ס"מ) ושתי החולצות הקטנות באורך של 24 (60 ס"מ). שלושת החולצות הינן בצורת ריבוע מחורר[6] אשר ניתן לזרוק ולא עף ברוח. הקושי בשימוש חולצות אלו הוא שאין למגרש אולם והתקרה שלו פתוחה - אז החולצות יכולות לעוף ברוח. אם מנסה למסור חולצה והחולצה יוצאת מחוץ לתחומי המגרש בגלל הרוח הוא מקבל חולצה שחורה אחת.

עבירות והרחקות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראונוואר לא אמור להיות משחק אלים ולכן כאשר שחקן תוקף שחקן בצורה אגרסיבית - הוא אמור להיות מורחק באותה התקפה ובזו שאחריה. גם "טראש טוק" נחשב לעבירה. אם שחקן עובר על שני החוקים הללו הוא מורחק מיידית מהמשחק ומקבל חולצה שחורה אחת. הדרך היחידה שבה שחקן יכול לתקוף שחקן אחר היא בכך שהוא מנסה לקחת את החולצה מידו. לשם כך הוא יכול רק לדחוף את השחקן ולהפעיל עליו לחץ וכך להשיג את החולצה.

אם עובר זמן השעון המסירה לשחקן המחזיק בחולצה השחקן מקבל חולצה שחורה. אם יש לו חולצה שחורה אחת הוא יכול להמשיך לשחק, שתי חולצות שחורות הן "אזהרה" והשחקן מקבל רישום שלא זרק את החולצה בזמן, אם שחקן מקבל שלוש חולצות שחורות בשליש הוא מורחק מהמשחק לצמיתות.

אם שחקן נפסל הוא מקבל חולצה שחורה, אם נגמרו השחקנים[7] שהמאמן יכול להעלות למגרש הוא יכול להעלות כל שחקן שהוא בוחר. אם שחקן שכבר שיחק ונפסל חוזר לשחק ונפסל שוב הוא מקבל שתי חולצות שחורות - מה שנותן לו הרחקה מכוון שקיבל שלוש[8].

מושגי יסוד בראנוואר[עריכת קוד מקור | עריכה]

העמדות[עריכת קוד מקור | עריכה]

התפקידים על המגרש. (באדום - אזור שמונה המטרים ובצהוב - אזור המשחק)

במשחק יש שני תפקידים מרכזיים שהשחקנים יכולים לשחק בהם, קונל וגארד.

המאמן כששולט על הקבוצה[עריכת קוד מקור | עריכה]

חולצה שחורה[עריכת קוד מקור | עריכה]

חטיפה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ניוקריט[עריכת קוד מקור | עריכה]

שופטים במהלך המשחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-06-23 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

  1. ^ כשחשקן נתפס על ידי שחקן אחר.
  2. ^ בכל שליש שתי הקבוצות נלחמות על החולצות במגרש.
  3. ^ התקפה רנדומלית ולא משנה איזה התקפה זו תהיה במהלך המגרש.
  4. ^ דבר זה נקרא "שעון מסירה" באנגלית - "Air clock".
  5. ^ לרוב אלה שחקני ההגנה - שני הגארדס.
  6. ^ ה"חולצות" לא באמת בצורת חולצה הניתן ללבוש.
  7. ^ שעוד לא שיחקו.
  8. ^ אחת שקיבל מאוחר יותר, ושתיים בפסילה השנייה.