יצחק זאגא

כאן לא אתר ויקיפדיה. דף זה נשמר אוטומטית מכיוון שבתאריך 2023-06-20 התקיים דיון האם למחוק אותו. לצפייה בדף המקורי , אם לא נמחק.

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

חזרה לרשימת הדפים שנמחקו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 21.06.2023).
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

יצחק חי זאגא (תשכ"ו, 1965) הוא רב, עורך דין וכלכלן, בעל תואר שני במשפטים ובמנהל עסקים, פעיל חברתי, יו"ר תנועת "רוח ירושלמית" להפצת תורת הרב קוק, ומתמודד ברשימת מפלגת הציונות הדתית.

תולדות חייו[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנותיו הראשונות[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד בבני ברק בשנת תשכ"ו (1965). למד בבית הספר התורני לאומי 'סגולה', בישיבה תיכונית 'שעלבים', בישיבת 'מרכז הרב', ובישיבת ההסדר שעלבים. שירת בצה"ל כחייל חי"ר בחטיבת גבעתי. בעל תואר ראשון ושני במשפטים, ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בר-אילן, ורישיון עו"ד (לא פעיל).

בבחרותו למד אצל הרב שאול ישראלי והרב אברהם שפירא, שהיו אז ראשי ישיבת מרכז הרב, ואצל הרב עמיאל שטרנברג שהיה אז ר"מ בישיבה. בישיבת שעלבים למד אצל הרב מאיר שלזינגר שהיה אז ראש הישיבה, והרב משה גנץ ממנו למד שנים רבות מאד. זכה ללמוד תורה מפי תלמידי חכמים נוספים רבים ומגוונים. הוא שומע שיעורים מפיו של המקובל הרב מרדכי עטיה.

בשנת תשנ"ה (1995) הקים מפעל של שיעורי תורה לחילונים. בשיעוריו אשר ניתנו במקומות רבים בארץ, זכה לתלמידים בעלי תשובה רבים אשר חלקם מסייעים לו עד היום בהפצת תורת הרב קוק. כשקמו ארגוני התשובה הדתיים לאומיים דוגמת 'ראש יהודי' ו'מעייני הישועה' נעזרו הם רבות בניסיונו.

אחד השיעורים אותם פתח לחילונים התקיים באוניברסיטה העברית בגבעת רם אחרי שעות הלימודים. עם הגרעין שהתגבש בשיעור זה עבר לאחר מספר שנים לבית המדרש שבבית הרב קוק, והחל לתת שם את שיעוריו, הניתנים שם עד לעצם היום הזה.

בצעירותו היה הרב גם מוזיקאי, נגן קלרינט וסקסופון, והוציא תקליט בשם 'יסוד ומלכות', שכולו בוסס על לחנים מקוריים שלו "לשם חיזוק ההתיישבות בארץ ישראל".

עיסוקים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בין השנים תשנ"ד-תשס"ב (1994-2002) עבד כעורך דין בקרן לגאולת קרקע אשר גאלה אדמות ביו"ש וכיועץ אסטרטגי לחברות גדולות. בין היתר, שימש דירקטור בחברות אפריקה ישראל, דור אנרגיה, אלון דלק, דור גז, פקר פלדה, נגב קרמיקה. בשנת תשס"ג (2003) החליט לעזוב את כל עיסוקיו הרבים והמגוונים ולרכז עצמו בלימוד והפצת תורה, על מנת להביא לשינוי רוחני-תרבותי בחברה הישראלית.

פעילותו החברתית[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרב זאגא פועל מזה מספר שנים תחת הכותרת 'רוח ירושלמית – החיים על פי הרב קוק', מתוך אמונה שבתורת הרב קוק מצויות התשובות לשאלותיו הרוחניות והמעשיות של הדור, ובה גנוז מפתח הגאולה והפריחה של מדינת ישראל אשר עשוי להביאה לאופקים חדשים וטובים יותר – מבחינה רוחנית, חברתית ופוליטית.

שיעוריו מופצים באלפי עותקים מדי חודש בחוברות הזוכות לאהדה עצומה, ונלמדות הן בציבור הדתי לאומי והן בציבור החרדי.

מקיים סדרות של שיעורים בתורת הרב קוק לקהילות שונות ברחבי הארץ. כמו כן, אפשר להצטרף לשיעורי 'אורות לדרך', 10 דקות יומיות מתורת הרב קוק, המועברים בווטסאפ ובדוא"ל, למאות רבות של מנויים חינם, מידי בוקר, חמישה ימים בשבוע. שיעורו המרכזי בבית הרב קוק מתקיים בכל יום שלישי בשעה 20:00 ופתוח לקהל הרחב. את שיעוריו של הרב ניתן לשמוע באינטרנט באתר 'רוח ירושלמית'.

בשנת תשפ"א (2021) היה מיזמי ארגון "לכתחילה", מערך חדש של בתי הדין לממונות בציונות הדתית.

פעילותו הפוליטית[עריכת קוד מקור | עריכה]

שרוי בעשייה ציבורית קרוב לשלושה עשורים. בשנת תשע"ז (2017) הגיש רשמית את מועמדותו לראשות מפלגת הבית היהודי, וזכה בכ-7.5% מהקולות לעומת נפתלי בנט שקיבל מעל ל-70% מהקולות. התבטא כי "בכוונתי להמשיך ולנהל מערכת בחירות נקיה למופת, ומצפה לראות יחס זהה, מצד הממסד הקיים".[1]

בשנת תשעט (2019) הודיע כי לא יתמודד בבחירות לכנסת ה-21. כשלוש שנים לאחר מכן, בשנת תשפ"ב (2022) הודיע על התמודדותו בפריימריז של רשימת הציונות הדתית, וזכה לתמיכת רבנים מרכזיים בציבור הדתי לאומי, ביניהם הרב דרוקמן, הרב סבתו הרב דב ליאור ועוד.[2] לאחר שהגיע למקום השביעי ברשימה חשף כי עלויות הקמפיין שלו הסתכמו ב-4,387 ש"ח.[3]

מספריו[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • 'אורות התשובה' של הראי"ה קוק עם ביאורו של הרב זאגא 'צמאון לא-ל חי'.
  • 'אורות חיים – חיים ומועדים בדרכו של הראי"ה קוק'.
  • 'מידות הראי"ה' של הראי"ה קוק עם ביאורו של הרב זאגא 'צמאון לא-ל חי'.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]