טכנולוגיה

לעמוד קודם עמוד 3 מתוך 4 לעמוד הבא

רשומהעדיין מתרגש

הפעם הראשונה שבה נגעתי במחשב היתה במעבדת האלקטרוניקה בבית הספר אשל הנשיא. TRS-80. בעזרת כמה פקודות בייסיק הצלחתי לצייר מלבן על המסך. התרגשתי.

הפעם הראשונה שנגעתי בעכבר היתה בחנות ידע בעיר העתיקה בבאר שבע. בעזרת העכבר ציירתי על המק מלבנים ומילאתי אותם בכל מני מרקמים. התרגשתי.

הפעם הראשונה ששלחתי פאקס היתה במשרדי ערדום - מפעלים איזוריים של הערבה הדרומית. הפאקס היה לאוסטרליה. התרגשתי כשהבנתי שמה שנמצא עכשיו על הנייר יוצא ברגע זה בצד השני של העולם.

הבוקר אישרתי מודעה לפרסום באתר שתיל.

דרוש/ה מתנדב/ת להקמת חדר מחשבים מבוסס לינוקס בשכונת פלורנטין

לפרוייקט חברתי מיוחד במינו בשכונת פלורנטין דרוש/ה מתנדב/ת
להקמת חדר מחשבים המבוסס על לינוקס ותכונות קוד-חופשי והדרכת בני-נוער לתיחזוקו השוטף
ההתנדבות היא בשעות אחה"צ ליום אחד לפחות
עדיפות לבעלי רקע חינוכי ועבודה עם ילדים ובני-נוער

שלחתי הפניה למודעה לצבי דביר, שאיתו דיברתי לפני כמה ימים על שיתוף פעולה בין שתיל ובין עמותת המקור.

צבי שלח את ההפניה לרשימת התפוצה של עמותת המקור.

אחרי מעט זמן ראיתי בוובסטר את הכותרת דרושה עזרה להקמת חדר מחשבים מבוסס לינוקס בשכונת פלורנטין שהופיעה ב Blogs on Linmagazine


עדיין מתרגש. מקווה לא להפסיק.

פורסם ב 1 במאי 2006 14:20 תגובות נעולות | כלים


רשומההבלוג הרדום של עמיר פרץ

המפלגות הגדולות לא השכילו לנצל את הכוח של המדיומים החדשים שצמחו ברשת לשיחה ישירה עם הגולשים בשל פחדם מפני אובדן שליטה על המסרים והתכנים באתריהם

שבוע לפני הפריימריז במפלגת העבודה בכלל לא היה בטוח שעמיר פרץ יזכה בהן. אמרתי לחברים שלי שפעלו למען עמיר שמה שהוא צריך זה בלוג. מכיוון שהיה רק שבוע לבחירות החלטנו לעשות לו "אמבוש". הקמתי את הבלוג ולאחר שנגמר חוג הבית שלו בקיבוץ שלי, הבאנו אותו למשרד, הושבנו אותו מול המחשב ואני הסברתי לו למה טוב שיהיה לו בלוג. כל הפמליה שלו עומדת מעלינו, מקשיבים להסברים שלי ולשאלות שלו. הסברתי לו שעכשיו, בלי מאמץ ובחינם הוא יכול להיכנס כמו טיל לתקשורת הממוסדת אם ייוודע שיש לו בלוג. כל מה שצריך זה שבשבוע עד הבחירות, פעם ביום הוא צריך לחבר יחד עם העוזרים שלו את המסר היומי, יעבירו אותו אלי ואני אכניס אותו לבלוג.

צפיתי שכמות הכניסות ותגובות תהיה מדהימה. אמרתי שלא צריך לערוך תגובות, לתת לעסק להשתולל ולהתפרע. זה לא יפריע לו, רק יחזק אותו. סיפרתי לו שרוב מעמד הביניים שאליו הוא פונה נמצא באינטרנט וישמח לקרוא מה שיש לו להגיד. אחרי ההסבר שלי הוא אמר "יאללה, הולכים על זה" והנחה את העוזרים שלו לתאם איתי את הכתיבה בבלוג.

אחרי שהם עזבו, קיבלנו מסר שהעניין בוטל. הסיבה כבר לא משנה. הבלוג של עמיר פרץ לא התרומם.

הם מפחדים

האנשים שחיים באינטרנט יודעים שאת המסרים של המפלגות הם ימצאו ממילא באתרי החדשות ולכן אין כל כך טעם להיכנס לאתרי המפלגות. הסקר של מכון נטוויז'ן לחקר האינטרנט הראה שרק 5 עד 6 אחוז מכלל האוכלוסייה ביקרו באתרי המפלגות. הסקר הזה מחזק את תחושת הבטן שלי לגבי המצב.

אנשי המפלגות הגדולות מפחדים מהאינטרנט. הם מפחדים מהאפשרות של חדירת תכנים שאין להם שליטה בהם לאתרים שלהם עצמם. ולכן אתרי המפלגות הם "לקריאה בלבד" ולכן הם לא מעניינים כמעט אף אחד.

במערכת הבחירות הנוכחית, אף מפלגה גדולה לא השתמשה באינטרנט במלוא הפוטנציאל. המפלגות לקחו משרדי פרסום שמה שהם יודעים לעשות זה "להעביר מסרים" מהמפלגה אל "קהל". האינטרנט נשאר במצב "שידור" ולא עבר למצב "שיחה".

באף אתר של מפלגה גדולה אין בלוג אמיתי שבו כותבים הפוליטיקאים ויש אפשרות לשיחה בין הכותב ובין הקוראים. אנשי המפלגות הגדולות מפחדים מהשיחה באינטרנט ומפחדים מהפתיחות של האינטרנט. הם לא מבינים שהשיחה בקול האנושי, האמיתי והאותנטי, אצלם בבית היא הדרך שלהם לזכות בעוד עניין, עוד חשיפה ועוד קולות.

ריכוז מול פיזור

הבטחת האינטרנט לתת לכל אחד להשמיע את קולו ממומשת כבר היום בזכות הבלוגים. אבל המפלגות הגדולות לא השכילו לממש אותה. כדי שהקולות האלה יישמעו ותהיה להם נוכחות ואפקטיביות חייבים לרכז אותם במקום אחד שם יתקיימו השיחות ותינתן במה לדעות השונות. אתרי המפלגות הם המקום הטוב ביותר לרכז את כל הקולות הללו.

ריכוז המידע והשיחות במקום אחד יוצר נראות של כח. בחירות הן תהליך של צבירת כח ונראות של כח. אנשי המפלגות הגדולות לא ידעו לנצל את האינטרנט לשדר את הכוח הזה. הן היו עסוקות בייצור דאחקות ומסרים שאותן שאפו שאנשים יעבירו באימייל. הם ניסו ליצור "ויראליות" כי זה מה שהמפרסמים שלהם ידעו למכור להם.

בלוגים של פעילים פוליטיים ואתרים פוליטיים עצמאיים לא זכו לחשיפה בעיתונות מכיוון שהם נמצאים בהמון מקומות במקביל. כמו שגולשים מעדיפים להגיע במקום לחפש, כך גם עיתונאים מעדיפים לדווח על התרחשויות שהם יודעים איפה הן קורות. המפלגות כמעט לא ידעו לנצל את העובדה שמתקיימת פעילות עצמאית למענן ולא הפנו את העיתונות לסקר את הפעילות הזאת.

נראה היה שאנשי המפלגות הגדולות לא למדו לעומק את השימוש באינטרנט במערכת הבחירות האחרונה בארצות הברית. המחשבה שהושקעה שם, השיעורים שנלמדו והכלים שפותחו היו יכולים להביא את האינטרנט בתקופת הבחירות לכלי משמעותי למשיכת מצביעים ושיכנוע. השיעורים לא נלמדו והכלים לא נוצלו. אני בטוח שאנשי המפלגות נורא מרוצים מהאתרים שלהם. אין להם ברירה. הם השקיעו בהם כל כך הרבה כסף שהם לא יכולים להגיד לעצמם שנכשלו.

אני מקווה שבבחירות הבאות תתרחש הפריצה שחשבתי שצפויה לנו בבחירות הנוכחיות.

פורסם במקור באתר קפטן אינטרנט ונערך על ידי עודד ירון.

פורסם ב 20 במרץ 2006 15:53 תגובות נעולות | כלים


רשומהכדורסל מכללות

משהו שבכלל לא שייך או אפילו קרוב למפלגת העבודה.

לקראת משחק חשוב, סטודנטים ממכללה אחת מצ'וטטים באינטנסיביות עם שחקן של הקבוצה היריבה. הם מתחזים להיות סטודנטית בשם ויקטוריה. השחקן נהיה רציני בקשר אליה. השחקן וחברים קובעים להיפגש איתה לאחר המשחק.

כשמגיע המשחק, מוצגים השחקנים והשחקן עולה למגרש, הקהל הביתי מתחיל לשיר "ויקטוריה ויקטוריה" ומבאס מאד מאד את השחקן. הם גם שרים את את מספר הטלפון של "ויקטוריה".

אחת המתיחות המוצלחות ביותר שקראתי עליהן בזמן האחרון.

לקריאה מפורטת, כאן.

פורסם ב 16 במרץ 2006 00:24 תגובות נעולות | כלים


רשומהגוגל חדשות בעברית ככלי למעורבות פוליטית באינטרנט

במקום לסרוק את כל אתרי החדשות ולחפש איפה להגיב, בא לעזרתנו השירות החדש "גוגל חדשות" שמאפשר קבלת רשימה של חדשות אחרונות המכילות מילה מסויימת.

לדוגמה, מכיוון שאני עוסק בימים אלה בנושא השחיתות, אני אשמור לי עכשיו במועדפים את החיפוש הקבוע שחיתות | השחיתות ממויין לפי תאריך וכך אדע איפה לשלשל את התגובה שלי עם כתובת האתר על אולמרט ו הנגבי.

הקו המצחיק בין המלים מציין OR. זאת אומרת שחיתות או השחיתות.

שימו לב שבתוצאות החיפוש מופיעות המלים גם הפוכות. ככה: השחיתות | תותיחשה | שחיתות | תותיחש

זה בשביל להתמודד עם אתרים שעדיין עובדים בשיטת העברית הישנה (עברית ויזואלית).

נסו ותהנו.

פורסם ב 7 במרץ 2006 14:47 תגובות נעולות | כלים


רשומהססססאמו הסי.אס.אס

למי שלא מעניינים אותם ענייני עיצוב ותכנות אתרים

העלתי גירסה חדשה של אתר פוליטי - תמיכה @אקטיבית במפלגת העבודה

מקווה שתאהבו אותו יותר מאשר את הגירסה הקודמת. אם יש לכם בעיות בתצוגה, מחקו את הקבצים הזמניים (CACHE).


למי שכן מעניינים אותם ענייני עיצוב ותכנות אתרים

כשהחלטתי להקים את אתר פוליטי החלטתי גם שהפעם יהיה לי אתר מעוצב, ולא כמו שאני רגיל.

מצאתי מעצב מאד נחמד, ישבנו, סיכמנו על כסף, קיבלתי סקיצה וזה ממש לא היה מה שדמיינתי.

המעצב שאל אותי לְמה אני מתכוון, מצאתי כמה אתרים, שלחתי לו קישורים והוא אמר לי שהם ממש לא הסגנון שלו. נפרדנו כידידים.

הוא המליץ לי על מעצבת אחרת.

הפעם הייתי יותר מוכן. הכנתי את מבנה האתר במעבד תמלילים ושלחתי לה את האתרים ששלחתי לראשון. היא אמרה לי שהיא רק תעצב כי היא לא מתכנתת. אמרתי אין בעיה וסגרנו על פחות כסף.

ואז חשבתי לעצמי. אם אני יודע לאיזה אתר הוא צריך להיות דומה ומה יהיו המרכיבים שלו, למה שלא אעתיק עיצוב ותיכנות ואחסוך הרבה כסף?

שוב, נפרדתי מהמעצבת (שעדיין לא הספיקה להשקיע עבודה).

החלטתי שהאתר יהיה דומה לאתר של המפלגה הדמוקרטית האמריקאית ופשוט העתקתי את העיצוב שלהם.

האתר מבוסס על CSS למבנה הדף וכמובן גם לתכונות הויזואליות של המרכיבים שלו.

זו הפעם הראשונה שעבדתי עם CSS בצורה כל כך אינטנסיבית. קרעתי את התחת על התיכנות.

ואז האתר היה מוכן.

ואז הבנתי שהוא לא טוב. לא היה ברור מה קורה שם ולמה.

אז חשבתי שוב על מטרות האתר וארכיטקטורת המידע שלו וחילקתי את האתר לשלושה טורים. הפעם שוב נאבקתי עם ה CSS אבל בסוף נשבר לי וחלק מהאתר כבר היה מועמד עם טבלאות.

ואז הייתי מרוצה מעצמי ואז היום אחרי שיחות עם שני אנשים הבנתי שיצרתי מפלצת ושוב עיצבתי ותיכנתתי את האתר. הפעם כבר לא היתה לי סבלנות ומראש השתמשתי בטבלה אחת שמחזיקה את כל העימוד של האתר.

לשמחתי, יצרתי תשתית מידע (הטבלאות) כזאת שאיפשרה לי את הגמישות.

מהעיצוב המקורי של הדמוקרטים נשאר רק הרקע, הכותרת הכחולה וכמה צבעים.

חזרתי למה שאני יודע לעשות. אתר פשוט, ברור יותר (אני מקווה) ושימושי יותר (אני מקווה). וגם יותר גמיש מבחינת אפשרויות השינויים.

כבר אין זמן עד הבחירות לעוד גירסה. עכשיו המשימה היא לשווק את האתר בכל הכוח.

אני מקווה שתאהבו אותו ותמליצו עליו לכולם.

פורסם ב 22 בפברואר 2006 23:11 תגובות נעולות | כלים


רשומהוידאו זה בכלל לא פשוט

בתכנית המקורית של אתר "פוליטי" התכוונתי שיהיה סרטון וידאו קצר שבו אני אציג את הרעיון מאחורי האתר ואת ההצעות שלי לשימוש בו. חשבתי שפניה אישית, בתמונה ובקול יכולה להעביר טוב יותר את המסר מאשר הסברים כתובים שלא תמיד קוראים.

מכיוון שאין לי אפשרות כלכלית לשכור שירותים מקצועיים חשבתי שמצלמה ביתית טובה בסביבה שקטה עם רקע חלק יספקו סרט סביר.

הסרט היה יכול להיות סביר אם המצולם היה סביר.

לשבת שתיים וחצי דקות מול מצלמה, להקריא מתוך דף ובאותו הזמן להסתכל ישר לעיניים של הצופה הדמיוני זה דבר די בלתי אפשרי. העיניים מתרוצצות בין הטקסט והמצלמה וזה נראה ממש מפחיד.

אין לי שום כוונה להפחיד את המבקרים באתר. הווידאו בוטל.

פורסם ב 8 בפברואר 2006 17:25 תגובות נעולות | כלים


רשומהעל פלאפל ותכנון אתרי אינטרנט


רפי נותן כדור לממתינים

לרפי יש פלאפל מול קניון הדר בתלפיות. הוא חייכן ונותן כדורים למי שממתין בתור, שלא ישעמם בפה. רפי קורא לפלאפל שלו "דל קלוריות" וכששואלים אותו איך הפלאפל שלו דל קלוריות הוא אומר שזה בגלל שהוא טעים.

וככה זה הולך. אחרי שמחכים כמה דקות בתור רפי מברר מה אתה רוצה בתוך מה ומתחיל להרכיב את המנה.

חומוס? - חריף? - סלט? - חמוצים? - חציל טעים? - בצל מרשים לך? - טחינה טעימה? - קצת צ'יפסים למעלה?

אבל איך זה קשור לתכנון אתרים?

כשמישהו מבקש כמה מנות, אחרי המנה הראשונה שהורכבה הלקוח מבקש (לדוגמה) "את המנה השניה אותו דבר אבל בלי חמוצים". רפי לא זוכר מה הוא שם במנה הראשונה והוא אומר ללקוח (בחיוך, תמיד בחיוך) "לא זוכר. תגיד לי בדיוק מה אתה רוצה" ואז מתחיל שוב הדיאלוג "חומוס? חריף?" וכו'.

הלקוח לא מבין שרפי חוזר על תהליך הרכבת המנה מאות פעמים ביום ומרגע ששם "קצת חריף" בפיתה הוא כבר שכח מה עשה. הלקוח לעומת זאת יודע מראש מה הוא רוצה ומניח שאחרי שאמר לרפי פעם אחת, רפי יזכור.

בכל מנה שניה מתרחשת אי הבנה בין הלקוח ובין רפי.

כשמתכננים אתר אינטרנט תמיד חשוב להבין את תמונת העולם של המבקר באתר. המבקר באתר לא מכיר את עולם המושגים של יוצר האתר. שימוש במלים מעולם המושגים של יוצרי האתר לפעמים יצור אי הבנה אצל המבקרים. הם ילכו לאיבוד באתר. הם לא ימצאו את מה שהם מחפשים. הם אולי אפילו יעזבו את האתר באכזבה.

גם כשמבקשים "אותו דבר אבל עם פחות חריף" וגם כשיוצרים אתר, צריך לחשוב על מי עומד מולך כדי למנוע אי הבנה. ללקוח של הפלאפל זה לא משנה הרבה. ליוצרי אתרים, זה יכול למנוע צרות ורווחים.

פורסם ב 22 בינואר 2006 00:26 תגובות נעולות | כלים


רשומהחוק גול (Gall's law)

עכשיו קראתי בפעם הראשונה על קיומו של החוק הכל כך נכון הזה. חיפשתי איזכור של החוק באינטרנט הישראלי ולא מצאתי. הרגשתי שאני חייב לתרגם ולצטט אותו כאן.

חוק גול Gall's law

"באופן קבוע, יימצא שמערכת מורכבת שעובדת התפתחה ממערכת פשוטה שעובדת. מערכת מורכבת שתוכננה מאפס אף פעם לא תעבוד ואי אפשר להטליא אותה כדי שתצליח לעבוד. חייבים להתחיל מהתחלה עם מערכת פשוטה שעובדת."

ובכלל, הקטע של טים בריי שבו קראתי על החוק, On XML Language Design , מלא כרימון ב"אין חכם כבעל ביזיון" של מפתחי מערכות מידע זקנים.

פורסם ב 11 בינואר 2006 08:17 תגובות נעולות | כלים


רשומה"לעשות קופה" בתקופת הבחירות

האינטרנט רותח.

קיימים שלושה סוגי אתרים לקראת הבחירות.

  1. אתרי המפלגות. המדהים ביותר עד עכשיו הוא האתר של מפלגת הבחירה הדמוקרטית.
  2. מדורי הבחירות באתרי החדשות הגדולים. בהתהוות. מחכים שהמצב יתבהר, שרשימות המועמדים יגובשו וכשכבר יהיה מותר לעסוק בבחירות במקום לעסוק במצב בריאותו של שרון.
  3. אתרים מסחריים שמנסים "לעשות קופה" מהבחירות.

הראשון הוא אתר "קדימה" שבמקום למכור את הדומיין למפלגת קדימה החליט להפוך להיות פרטאל בחירות. כתובתו היא kadima.co.il

אל kalpi.tv הגעתי דרך דואר זבל. לפעמים אני פותח כאלה. טלוויזיה באינטרנט שבה המועמדים בפריימריז מספרים על עצמם למצלמה. אני מניח שהם משלמים משהו בשביל זה. כל מועמד מחלק את דברים לקהל יעד אחר. הקטע הטוב ביותר בעיני הוא של ישראל כ"ץ על הגאים. המראיינת שואלת אותו "על הגייז אתה רוצה להגיד משהו?" והוא מעווה את פניו ואומר "לא".

אל האתר "ערוץ הבחירות המרכזי לכנסת ה 17" בכתובת  knesset17.co.il (מישהו מזהה פה תבנית?) הגעתי דרך האתר הזווית השלישית שיש ביניהם שיתוף פעולה. אתר הזווית השלישית "קורא לארגונים החברתיים ליטול חלק פעיל ולהביע עמדה בנושאים חברתיים העשויים להשפיע על הבחירות בישראל". כמובן שיש כאן תחרות עם שתיל (מקום העבודה שלי).

אחרון ברשימה (בינתיים) וקצת חריג בה הוא האתר פוליטינט שמרכז תכנים פוליטיים שכותבי בלוגים מפנים אליהם בעצמם. כאן יש פחות כוונה "לעשות קופה" ויותר לקדם את תרבות האינטרנט בישראל. למטה למטה כתוב "פרסמו אצלנו" אבל אין סיכוי שמישהו יראה את זה. לעמיחי, איתמר ויריב - כל הכבוד ענק על האתר.

מכירים עוד? ספרו לי בתגובות.

עדכונים

את אתר מאמר maamar.co.il גיליתי בפרסומות בגוגל. האתר מזמין מועמדים לכתוב מאמרים עבור האתר.

עכשיו אני רואה שוואלה! העלו כבר את פורטאל הבחירות שלהם. הגעתי לשם דרך האתר של מפלגת עלה ירוק.

פורסם ב 9 בינואר 2006 09:57 תגובות נעולות | כלים


רשומהגוגל vs יולי תמיר?

חיפשתי את האתר של יולי תמיר שנמצא בכתובת yulitamir.com.

חיפוש בגוגל הביא קישור ל"ח"כ פרופ' יולי תמיר - אירועים" באתר שלה, תוצאה אחרונה (עשירית) בדף הראשון.

בודק כמה אתרים מקשרים לאתר שלה על ידי החיפוש link:www.yulitamir.com. פחחח. רק אחד.

הלאה, וואלה!

הדף הראשון מלא בקישורים מהכנסת ואחד מ"הארץ".

הלאה, msn.co.il - דף הכניסה הברירת מחדלי של רוב המחשבים בישראל. שלישית! יפה!

בדיקת הקישורים הנכנסים על ידי החיפוש (בדומה לגוגל) - חמישה.

מיקרוסופט מנצחים את גוגל?

בסוף, !Yahoo. מביא קישורים מעניינים שלא נראו בכלל בחיפושים האחרים אבל לא את האתר של יולי תמיר בדף הראשון.

אני חייב לצטט כאן את הפיסקה הבאה מהאתר של ד"ר אורן חסון, מומחה לשפת גוף. "אותות של אנטי-קשב: וידיאו: שמעון פרס, שלמה בן עמי ויולי תמיר. מכיוון שאותות האנטי-קשב של יולי תמיר באמת מקטינים את את הקשב של יולי תמיר לשלמה בן עמי, הרי שאינם רמאות ואינם הטעייה: המידע הוא מידע אמין – היא במכוון נמנעת מלהקשיב לבן-עמי שלידה, כדי להפגין שאינה שותפה אליו. ומכיוון שהמידע שיולי תמיר מראה בעזרת הבלטת הקשב שלה הוא "אני לא קשובה לבן עמי" יותר מאשר "אני קשובה לאחרים", הרי הדרך שבה היא עושה זאת – הפניית הקשב שלה לכל כיוון אחר (גם אם היא לא נשארת קשובה לשום כיוון), היא דרך אמינה. אולי לא הכי יעילה (למשל, שיחה אינטסיבית עם יוסי ביילין שבצידה השני היתה משכנעת יותר), אבל כזו שבאמת מקטינה את הקשב שלה לבן עמי."

וטיפ לסיום. אני חושב שהבעיה במיקום האתר נובע ממיעוט קישורים וכן כותרת (title) שמכילה יותר מדי מרכאות יחידות וכפולות. הכותרת ח"כ פרופ' יולי תמיר מייצגת נכונה את התארים אבל כנראה מפריעה למנועי החיפוש.

פורסם ב 3 בינואר 2006 21:05 תגובות נעולות | כלים


לעמוד קודם עמוד 3 מתוך 4 לעמוד הבא

אפשר למצוא עוד רשימות בארכיון, או לחזור לראש העמוד.